Aici se discuta > Subiecte generale

Un gand bun...de dimineata!

<< < (46/64) > >>

Sorrin:
Este felul în care funcționează empatia între doi oameni inteligenti. Nu cred că era un compliment, era constatarea unei însușiri pe care o aveau toți oamenii pe vremuri. Empatia e cea mai înaltă formă de cunoaștere. Dacă o practici restul vine natural de la sine. Si da, fiind empath recunosc alt empath după câteva simboluri schimbate.  :dance:

wonderland:
cred ca-s nitel carcotasa in dimineata asta :) Mai ales ca am constatat ca am repetat aceeasi idee la o luna distanta. Ce semn o fi asta? Ca am o convingere sau ca am idei putine, dar fixe?  ::)
Dar despre altceva era carcoteala: si eu cred ca empatia e o mare valoare. Dar nu neaparat o forma de cunoastere, cate de intelegere. Sta la baza relatiilor bazate pe comunicare, toleranta, altruism sau, cel putin exclude sau anihileaza agresivitatea. Nu stiu de ce s-a pierdut. Teoretic doar psihopatii, sociopatii (in sensul descris de psihiatri)  sunt lipsiti de empatie. La noi, ceilalti, zice bine Sorrin: se dezvolta prin practica.

Imi place si cum gasim redata valoarea empatiei intr-o zicala.

Gandul bun al acestei dimineti ar putea fi chiar asta: "Ce tie nu-ti place..."
O zi in care sa empatizam si sa simtim empatie din partea celor din jur!

Sorrin:
Oh, da.

Knowlegde is the greatest form of empathy.
Empathy is the highest form of knowledge.

Când ajungi să  filtrezi gândul din limba maternă, printr-o oricare alta limbă , după care să vorbesti, îți accelerează/mărește abilitatea de a fii rațional.
E jale.
Da.😁

wonderland:
Buna dimineata!
De multe ori ne trezim intrati deja in priza. Purtam cu noi, peste noi, in somn,  preocuparile zilei ce-a trecut, lista cu lucruri de facut... Si uite asa dimineata ne simtim aruncati din pat.
Creierul nostru are nevoie de pauze. Mi-a venit sa zic...goluri. Ar putea fi. Gol de ganduri cotidiene. Umplere de liniste, meditatie. Cica meditatia chiar asta e: acel moment de gol de ganduri.

Gandul bun al acestei dimineti cam asta ar fi: Sa ne oferim un moment de gol de ganduri. Eu simt ca am nevoie de asta, ca sa pot scapa de sentimentul de alerta, presiune. Ca sa pot lua lucrurile pe rand. Altfel, cum?
O zi in ritmuri linistite va doresc!

Edith:

In   fiecare  dimineata   este  o alta  dimineata .

Buna  dimineata  !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă