Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sardinia - Coasta Amalfitana - Capri. Sejur si vizitare. 13 - 23 septembrie 2014

<< < (18/19) > >>

Luana:
Am incheiat excursiile pe anul acesta cu aceste peisaje de vis,am vazut multe locuri in care imi doresc sa revin.Ma bucur ca am avut alaturi un grup de oameni misto, asa cum imi place mie sa spun,pe care sper sa i reintalnesc curand.Am avut norocul sa se alinieze astrele in favoarea noastra,Doru,intr un moment inedit :))).Am ajuns bine acasa (in microbuz a fost cald :))),iti multumesc pt grija.Astept cu nerabdare excursiile pe anul viitor pe care deja mi le am programat.

almi_gabi:
Am asa un "feeling" ca ne vom revedea in excusii Anisoara !!  :)

Revin cu imagini din Ischia - stiu ca una este sa vezi niste imagini ale unui loc si alta e calatoria propriu-zisa cu impresiile pe care le traiesti personal. Ischia a fost o surpriza placuta si neasteptata prin farmecul ei aparte. Linistita, luminoasa, mai verde decat Sardinia ne-a placut la majoritatea.

Cel mai mult mi-a placut un sat pescaresc Sant’Angelo  , in care nu se circula cu masinile, cu atmosfera aceeea specifica  mediteraneana.

In capitala insulei (tot Ischia) de departe cel mai impresionat este castelul Aragonez.

admin:
Da, Ischia a fost fara indoiala ceea ce m-a surprins cel mai mult in aceasta excursie. Am cunoscut un loc minunat, un colt linistit si ferit de imbulzeala turistica, cu plaje, munti, vegetatie, stradute asa cum imi plac mie...Asta m-a si determinat sa va propun ca la anul sa avem sejurul acolo...

Dupa o Sarbatoare a toamnei bogata si plina...ma intorc un pic pe plaiuri...mediteranene, povestindu-va in imagini despre mancarurile lor:

Pizza margherita cu mozzarela din lapte de bivolita - ahh ce delicioasa. Sositi in prima seara la Napoli, am debarcat la un local de pe Via dei Tribuni, El Presidente, vestit pt calitatea pizzei. Avea peretii tapetati de diplome, a maestrui Luigi...

Tot o pizza margherita, de data asta pe Insula Capri. Acolo in Italia de sud se mananca adevarata pizza nu cea cosmetizata in toata Europa cu tot felul de ingrediente suplimentare, sa arate cat mai bogat si atractiv. Acolo pizza se face simplu, sub ochii tai si se coace obligatoriu intr-un cuptor cu lemn. Pizza Margherita contine pe langa aluatul obisnuit de blat, doar rosii, mozazarella feliata, busuioc si ulei de masline. Delicioasa...

Prajitura caracteristica din Napoli este Baba Rum, un soi de savarina de-a noastra. Este puternic insiropata intr-un lichior tare, de regula rom. Acolo la Napoli are o forma cilindrica, umflata spre varf, ca o briosa. Se gaseste in toate galantarurile cu prajituri si costa de la 1 EUR pana la 3 EUR in locurile mai de...fitze. Polonezii am inteles ca au si ei o astfel de prajiturica, in forma din Napoli, se numeste babka, diminutivul de la baba (bunica).

Daniela, ghida noastra din Napoli, ne explica aici tipurile de prajituri si de unde provin. Ne spunea de cannoli, originala din Sicilia si de sfogliatella. Le-am incercat pe ambele, cannoli este un "tub" umplut cu ricotta, iar sfogliatella este un foietaj ce provine din Sorento.

Dumnezeule, ce inghetata se face in Golful Napoli. Nu stiu daca mai exista un loc in care se fie atat de cremoasa si aromata...Doua locuri pe care vi le recomand daca ajungeti acolo: sus in Vomero este o piata care are 4 gelaterii cate una pe fiecare colt...si cealalta este pe Via Krupp pe Insula Capri.

Luana:
Abia astept sa ne revede,Gaby!eu m am "abonat" deja la 3 excursii,sper sa ne intersectam .te pup
interesant filmuletul,Gigi!chiar incercam sa mi imaginez cum era Pompei ul in acele vremuri.

admin:
Am transmis fotografiile, filmuletele si lista celor care ati fost cu mine in Italia de sud. Daca nu ati primit scrieti-mi aici si va retransmit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă