Autor Subiect: Irlanda - Scotia circuit 30 mai - 10 iunie 2014  (Citit de 49800 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Irlanda - Scotia circuit 30 mai - 10 iunie 2014
« Răspuns #75 : Joi, 24 Aprilie 2014, 17:11 »
Mai avem o luna...si plecam spre Insula! Lucrez in continuare la aceasta excursie, cu siguranta va fi marea mea incercare! Citesc, ma informez, vreau ca totul sa iasa cat mai bine cu putinta.

Pt orasele mari:
Dublin
Belfast
Glasgow
Edinburgh,

am luat cate un ghid privat local, dedicat grupului nostru. O sa avem cate "3 hours walking tour" in fiecare din aceste orase, astfel incat sa primim cele mai bune si interesante informatii. Este cel mai profesionist mod de a a avea contact cu un oras, in prezentare intrand si asa numitele hidden corner-uri, adica locurile mai putin cunoscute, dar pline de poveste si legenda....

Pe perioada de vizitare, nu putem avea opriri, luam practic din timpul nostru de ghidaj...Dupa ce terminam vizitarea cu ghid, o sa ne continuam turul prin oras, in zone mai indepartate si bineinteles in ...pub-uri! 

Pt restul de obiective, am pregatit explicatii si istorii, pe care am sa vi le povestesc parte pe drumul pana la destinatii, parte chiar la fata locului. Incepand de azi am sa postez mai multe detalii din aceste ghidaje, care ma ajuta pe mine sa repet si pe voi sa intrati in atmosfera....

Povestioarele mele au sa fie sub forma unor subiecte separate, a caror link-uri am sa le postez si aici. Ele vor fi promovate si pe pagina noastra de facebook, astfel incat sa ajut si pe altii cu informatii... :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #76 : Joi, 24 Aprilie 2014, 20:31 »
Prima poveste a mea este despre Castelul Stirling. O puteti citi urmarind link-ul. Tot acolo gasiti si filmul Braveheart...
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1957.0.html

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #77 : Vineri, 25 Aprilie 2014, 16:25 »
Am finalizat programul pe ore. Sunt aici cuprinse si orele de zbor si adresele hotelurilor la care o sa stam, telefoanele de la receptie, orele noastre de intalnire, ghidajele.
Am rugamintea sa va descarcati acest document si sa-l aveti cu voi. Este foarte de ajutor sa aveti toate informatiile oricand la indemana.

Program, zboruri si hoteluri Circuit Irlanda – Scotia

30 mai
Ora: 20.30 intalnire pe aeroportul Otopeni ora 20.30 la Cafeneaua de la Plecari Internationale
22.45  Zbor Blue Air Bucuresti – Dublin OTP - DUB(Dublin)    22:45 -00:45
Aterizare Dublin: 00:45
Check out bagaje si deplasare la hotel
Check in hotel: 1.30
Hotel Bewley's Hotel Ballsbridge 3* Adresa: Merrion Rd, Ballsbridge, Dublin 4, Co. Dublin, Irlanda
Telefon: 00353 1 668 1111

31 mai
Dupa micul dejun, la 8.30 plecam spre zona centrala pt a ne intalni cu ghidul.
Ora:  9am – 12am Turul orasului cu ghid local.
Punct de intalnire: The Clare Street entrance to the National Gallery
Dupa tur, masa (13.00 – 15.00)  si continuam (15.00 – 21.00) cu restul de obiective, printre care fabrica de bere Guiness si seara zona de pub-uri Temple Bar.

1 iunie
Check out hotel: 8.00
Ora: 8.30 imbarcare in microbuz Kelly Travel. Se pleaca spre Galway. Avem de parcurs 318 km. Timp de parcurs cu microbuzul: cca 6 ore.
Dupa ce ajungem, check in la Hotel Flannery's Dublin Road, Galway (Telefon: +35391755111)
Facem apoi o vizita a oraselului Galway. O plimbare pana la Salt Hill Promenade, de unde se poate admira marea. De acolo putem traversa cu barca pana pe Insulele Aran, sau sa ne continuam vizita pietonal. Seara tragem la un pub pt servi masa si a ne delecta un pic….

2 iunie
Check out hotel: 8.30
Ora 9.00 imbarcare in microbuz. Se pleaca intai spre Westport (80 km), apoi spre Budoran (273 km) Total 350 km, in mod normal cca 6 ore. Doar ca drumul nostru trece prin niste locuri exceptionale, parcurgem practice coasta de vest, pe langa mare si cu siguranta ca o sa facem in jur de 9 ore…cu opririle pentru fotografiere. O sa ajungem astfel la 18.00 la hotel.
Check in hotel: Holyrood Hotel - Leisure Centre & Escape Spa , Main Street, Bundoran (Telefon: +353719841232)
Dupa check in doua variante: cine doreste sa mearga la centrul SPA al hotelului sa se relaxeze ok, iar cu cei care doresc sa vada Donegal-ul, o sa iesim la vizitare…

3 iunie
Check out hotel 8.30
Ora 9.00 imbarcare in microbuz. De la Donegal la Belfast o sa avem cateva opriri:  una la trecerea prin Parcul National Glenveagh, la Castelul Glenveagh , apoi aproape de Derry, la Grianan of Aileach. Ne continuam drumul spre Londonderry (sau Derry cum se mai numeste), unde de asemenea o sa avem o oprire si ultima, la Giant’s Causeway. Totul cca 200 km.
O sa ajungem seara tarziu la Belfast unde o sa facem check in-ul la hotel: Travelodge Belfast 
 15 Brunswick Street, Belfast (Telefon: +448701911687)

4 iunie
10.00 Walking tour cu ghidul de Belfast, Marti Molloy. Cel mai probabil ne ia de la hotel, urmeaza insa sa va comunic.
Dupa amiaza ne continuam vizita in oras.

5 iunie
9.30 Check out hotel. Lasam bagajele la camera de luggage.
10.00 – 13.00 Vizita oras
14.00 de la hotel mergem la Aeroport.
Facem check-in-ul si zburam spre Glagow cu Easy Jet: 16:15 -16:55
Taxi pana la hotel, apoi check in: Premier Inn Glasgow City Centre (Argyle Street) 
 377 Argyle Street, Glasgow (Telefon: +448715278436)
Dupa amiaza libera.

6 iunie
9.00 plecam de la hotel sa ne intalnim cu ghidul de Glasgow
Walking Tour: 10 am, 6th June at the lion statues at George Square. Cu Patricia Clark
Dupa amiaza ne continuam vizita orasului.

7 iunie
7.30 check out hotel
8.00 imbarcare in microbuzul grupului nostru, Fairline Coaches.
Ruta zilei: Glasgow – Stirling – Glen Coe – Eilean Donan Castel – Skye
De la Glasgow la Skye avem de parcurs 350 km. Asta inseamna ca si mers, in jur de 5 ore si jumatate. Avand insa mai multe opriri, vom ajunge doar spre seara laKyle Hotel ‘A Bespoke Hotel’  Main Street, Kyleakin (Telefon: +441599534204), gazda noastra din Insula Skye.

8 iunie
7.45 check out de la hotel
8.00 imbarcarea in microbus si plecam intai intr-un scurt tur al insulei Skye, apoi vom vizita Castelul Dunvegan, pt a ne continua drumul trecand pe la Loch Ness, Inverness si in final Edinburgh.
Seara tarziu, check in Piries Hotel  4/8 Coates Gardens, Haymarket, Edinburgh, EH12 5lb
Tf +44 131 337 1108

9 iunie
Ora 8.30 plecam din hotel
Ora 9.00 Walking Tour cu Rita Adam
meeting point Tron Kirk in front of Starbucks Coffee
Dupa turul orasului, vom servi masa si vom continua vizita orasului.

10 iunie
Check out hotel ora 4.00.
Ora 4.30 plecam spre aeroport
5.00 check in la cursa Easy Jet EDI –LTN (Londra Luton) 
Ora 07:00 decolare spre Londra
La Londra ajungem la 8:15
Check in pt cursa Blue Air  LTN -OTP(Buc)   
Decolare: 10:35
Ajungem pe Otopeni la 15:45

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #78 : Vineri, 25 Aprilie 2014, 19:12 »
Seria povestilor mele continua cu Glencoe:

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1958.0.html

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #79 : Sâmbătă, 26 Aprilie 2014, 09:37 »
Am mai adaugat o descriere. Cea a Castelului Eilean Donan:
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1959.0.html

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #80 : Sâmbătă, 26 Aprilie 2014, 11:12 »
Vize:

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Irlanda.
Intrarea în Irlanda este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Incepand cu 1 Ianuarie 2007, cetatenii romani pot calatori in Marea Britanie fara viza, cu pasaport turistic valabil sau carte de identitate valabila, in scop turistic sau pentru studii. (valabil deci pt Anglia, Tara Galilor si in cazul nostru Irlanda de Nord si Scotia).

Monede:

Irlanda:  EUR
Irlanda de Nord si Scotia: GBP Lira sterlina sau pound.

Am rugamintea sa va verificati actele de identitate si sa va asigurati ca nu sunt in curs de expirare.

Referitor la bani: de preferat sa aveti card si ceva cash. Nu multi pt a nu risca ca in zonele aglomerate sa ramaneti fara ei. Regula de baza, am sa v-o mai repet acolo, este sa nu tineti toti banii cash impreuna. Daca vi se fura ceva sa nu ramaneti chiar fara toti...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #81 : Sâmbătă, 26 Aprilie 2014, 20:30 »
Dupa cum am prezentat in program, ziua de 31 mai va fi de vizitare a orasului Dublin. Primele trei ore le vom petrece intr-un tur pietonal in zona veche centrala a orasului, avand un ghid local privat.

In continuare, va propuneam sa ne continuam vizita, iar unul dintre punctele de atractie principale ale Dublin-ului, pe care vi-l recomand este Fabrica de bere Guinness. Aveti aici o prezentare a ceea ce se poate vedea acolo, am scris si eu in prezentarea orasului cateva cuvinte despre aceasta legendara fabrica de bere: http://www.tuktuk.ro/2012/08/o-vizita-la-fabrica-de-bere-guinness-din-dublin/

Acum, pt cei care dorim sa facem turul fabricii va trebui sa ne achizitionam online biletele de intrare. Altfel riscam sa stam acolo la cozi, platim mai mult cu 10% si in final nu stim nici daca putem intra. Orarul fabricii este 9.30 - 17.00. Noi avem walking tour-ul intre 9.00 - 12.00. Vom lua apoi masa, asa ca zic eu sa ajungem acolo la 14.30. Nu stiu daca in c-da biletelor se trece si ora, dar daca da, atunci aceasta va trebui trecuta, astfel incat sa intram toti odata. Avem doua variante: sa trangem totul si sa cumparam centralizat, sau sa platim fiecare online. Am nevoie de la voi de un raspuns sa stiu cine doreste sa mearga si cum doreste sa-si achizitioneze biletul. Pt cumpararea online, aceasta este site-ul oficial:
https://www.guinness-storehouse.com/en/TicketSelection.aspx

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #82 : Sâmbătă, 26 Aprilie 2014, 20:55 »
In Scotia urmeaza sa vizitam si in interior mai multe castele:

Pentru a face economie este binevenit un card mai bine zis un pass, numit acolo Explorer Pass. Informatii despre acesta se pot citi aici: http://www.historic-scotland.gov.uk/explorer. Pe scurt, un pass pt 3 zile costa 29 pounds in care intra:

1 Blackness Castle
2 Cairnpapple Hill*
3 Craigmillar Castle
4 Crichton Castle
5 Dirleton Castle and Gardens
6 Edinburgh Castle biletul este 16 pounds
7 Linlithgow Palace
8 Seton Collegiate Church
9 Tantallon Castle
10 Trinity House Maritime Museum*

The Scottish Borders
11 Dryburgh Abbey
12 Hermitage Castle
13 Jedburgh Abbey
14 Melrose Abbey
15 Smailholm Tower

Dumfries and Galloway
16 Caerlaverock Castle
17 Cardoness Castle
18 Dundrennan Abbey
19 Glenluce Abbey
20 MacLellan’s Castle
21 New Abbey Corn Mill
22 Sweetheart Abbey
23 Threave Castle
24 Whithorn Priory and Museum

Glasgow, Clyde and Ayrshire
25 Bothwell Castle
26 Craignethan Castle
27 Crossraguel Abbey
28 Dumbarton Castle
29 Dundonald Castle
30 Glasgow Cathedral
31 Newark Castle
32 Rothesay Castle
33 Rowallan Castle*

Central and West
34 Argyll’s Lodging
35 Bonawe Historic Iron Furnace
36 Castle Campbell and Gardens
37 Doune Castle
38 Dunblane Cathedral
39 Dunstaffnage Castle and Chapel
40 Inchmahome Priory
41 Iona Abbey and Nunnery
42 Stirling Castle   biletul este 14 pounds

The Kingdom of Fife
43 Aberdour Castle and Gardens
44 Dunfermline Abbey and Palace
45 Inchcolm Abbey and Island
46 St Andrews Castle
47 St Andrews Cathedral

Perthshire, Kinross and Angus
48 Arbroath Abbey
49 Elcho Castle
50 Huntingtower Castle
51 Lochleven Castle
52 Meigle Sculptured Stones Museum
53 St Serf’s Church and Dupplin Cross
54 St Vigeans Sculptured Stones*
55 Stanley Mills
56 Edzell Castle and Garden

North and Grampian
57 Balvenie Castle
58 Corgarff Castle
59 Dallas Dhu Historic Distillery
60 Duff House
61 Elgin Cathedral
62 Fort George
63 Huntly Castle
64 Kildrummy Castle
65 Kinnaird Head Castle Lighthouse and Museum
66 Spynie Palace
67 Tolquhon Castle
68 Urquhart Castle posibil sa-l vizitam (este langa Inverness) 7.90 pounds

The Western Isles
69 The Blackhouse, Arnol
70 Calanais Standing Stones and Visitor Centre
71 Kisimul Castle

Orkney
72 The Bishop’s and Earl’s Palaces, Kirkwall
73 Broch of Gurness
74 Brough of Birsay
75 Hackness Martello Tower and Battery
76 Maeshowe Chambered Cairn*
77 Skara Brae Prehistoric Village

Shetland
78 Jarlshof Prehistoric and Norse Settlement

Economia este evidenta, doar din doua locatii pe care o sa le vizitam cu siguranta: Castelele Stirling, Edinburgh, deja facem economie...Si bineinteles ca o sa mai fie si altele...

La fel astept deciziile voastre. Si aici cumpararea se poate face individual online sau centralizat.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: Irlanda - Scotia circuit 30 mai - 9 iunie 2014
« Răspuns #83 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 06:56 »

Asta e...echipamentul impus pentru cei inscrisi? Asa o sa defilati si voi prin Scotia, admin?  :faint: :happy:  :tomato:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #84 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 07:16 »
Eu sunt mai pudic! Mi-am luat niste chilotei mai lungi... ;D ;D ;D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #85 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 07:40 »
Tot referitor la program. As fi dorit ca la Dublin sa mai vizitam si o distilerie de whisky, dar programul este deja full pt o zi si suficient ca vedem Guinness. Asa ca uitandu-ma unde am putea intercala un whisky tour, m-am oprit la Edinburgh. Suntem la final de excursie, un paharel nu strica.... :) Glumesc evident.  ::) Este interesant si o ocazie sa vedem cum se face whisky-ul la el acasa.

O sa mergem aici:

The Scotch Whisky Experience
354 Castlehill | The Royal Mile, Edinburgh EH1 2NE, Scotland (Castle / Royal Mile / High St)
Orarul de vizitare este: 10am - 6pm
Aici sunt preturile si cum se face rezervarea, de asemenea tabloul de intrari in grup:
http://www.scotchwhiskyexperience.co.uk/times-and-prices.php

As opta pt un SILVER TOUR, care dureaza o ora. Si ca ora de intrare, 16.00 (dupa ce vizitam Castelul Edinburgh)
Acesta include:
Vizitarea productiei de Scotch Whisky
Introducere in aromele de whisky
Spiritul maltului de Whisky
Cea mai mare colectie din lume de Scotch Whisky
Degustare de Whisky
Discount pt magazin
Audio guide valabil in 15 limbi
Zilnic: First tour 10:20hrs, last tour 17:00hrs (17:30hrs Saturday and Sunday)
Pret Ł13.50

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #86 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 07:46 »
Eu sunt mai pudic! Mi-am luat niste chilotei mai lungi... ;D ;D ;D

N-ai cum. Incalci traditia.  ;D

Kiltul era purtat fara lenjerie intima...
Kiltul este o piesa vestimentara traditionala scotiana, purtata de barbati si care seamana cu o fusta de lungime medie (dar nu este o fusta, avertizeaza cunoscatorii!), confectionata dintr-un material special, cu imprimeu in carouri. In mod traditional, kiltul era purtat fara lenjerie intima. Daca inainte de secolul al XVIII-lea kiltul era considerat o piesa vestimentara esentiala, tipic masculina, incepand cu anul 1746 el a fost interzis printr-o lege abrogata ulterior, in 1782. Incepand de atunci, kiltul a devenit o piesa vestimentara traditionala, fiind considerat drept parte esentiala a constumului traditional scotian. In zilele noastre, kiltul este purtat doar la ocazii speciale, cum ar fi nunti sau manifestari legate de obiceiuri populare scotiene, insa exista si un adevarat curent care militeaza pentru reintroducerea kiltului in vestimentatia cotidiana, chiar si in afara Scotiei.
sursa: http://www.desprecopii.com/info-id-11934-nm-Kiltul-o-solutie-vestimentara-pentru-cresterea-fertilitatii-masculine.htm

True Scotsman is a humorous term used in Scotland for a man wearing a kilt without undergarments.[1] Though the tradition originated in the military, it has entered Scottish lore as a rite, an expression of light-hearted curiosity about the custom, and even as a subversive gesture.[2] However, in 2010, the Director of the Scottish Tartans Authority, Brian Wilton, described the tradition of not wearing undergarments as "childish and unhygienic".[3]
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/True_Scotsman
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #87 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 19:55 »
V-am transmis un Email, am rugamintea sa-mi raspundeti... :)

Offline IuliaT

• Full Member
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #88 : Marți, 06 Mai 2014, 16:15 »
Buna Gigi, poate tu deja familiar cu excursia si locurile, eu recunosc nu am fost la lectia de geografie econominca a scotienilor si irlandezilor :( , daca ai vreme imi raspunzi si mie la o curiozitate....cite zile sunt in lire si cinte in euro :) ...multumesc :angel:
Habar nu am cum sa impart bugetul ....Ron banuiesc ca nu vor...si parca ar trebui si ceva cahs in pounds, suna cu greutate pounds pabum.
Abia astept vacanta  ::)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #89 : Marți, 06 Mai 2014, 16:38 »
Uite mai sus scriam despre

Monede:
Irlanda:  EUR
Irlanda de Nord si Scotia: GBP (Lira sterlina sau pound).

In Irlanda stam in total 4 nopti, in Irlanda de Nord si Scotia impreuna 7. Deci cam asta este proportia. Dar ca intotdeuana v-am sfatuit si va sfatuiesc sa luati cu voi cardul si doar o suma mica de bani cash...Evitati riscuri inutile.... :)