Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Irlanda - Scotia circuit 30 mai - 10 iunie 2014
admin:
Tot referitor la program. As fi dorit ca la Dublin sa mai vizitam si o distilerie de whisky, dar programul este deja full pt o zi si suficient ca vedem Guinness. Asa ca uitandu-ma unde am putea intercala un whisky tour, m-am oprit la Edinburgh. Suntem la final de excursie, un paharel nu strica.... :) Glumesc evident. ::) Este interesant si o ocazie sa vedem cum se face whisky-ul la el acasa.
O sa mergem aici:
The Scotch Whisky Experience
354 Castlehill | The Royal Mile, Edinburgh EH1 2NE, Scotland (Castle / Royal Mile / High St)
Orarul de vizitare este: 10am - 6pm
Aici sunt preturile si cum se face rezervarea, de asemenea tabloul de intrari in grup:
http://www.scotchwhiskyexperience.co.uk/times-and-prices.php
As opta pt un SILVER TOUR, care dureaza o ora. Si ca ora de intrare, 16.00 (dupa ce vizitam Castelul Edinburgh)
Acesta include:
Vizitarea productiei de Scotch Whisky
Introducere in aromele de whisky
Spiritul maltului de Whisky
Cea mai mare colectie din lume de Scotch Whisky
Degustare de Whisky
Discount pt magazin
Audio guide valabil in 15 limbi
Zilnic: First tour 10:20hrs, last tour 17:00hrs (17:30hrs Saturday and Sunday)
Pret Ł13.50
wonderland:
--- Citat din: admin din Duminică, 27 Aprilie 2014, 07:16 ---Eu sunt mai pudic! Mi-am luat niste chilotei mai lungi... ;D ;D ;D
--- Terminare citat ---
N-ai cum. Incalci traditia. ;D
Kiltul era purtat fara lenjerie intima...
Kiltul este o piesa vestimentara traditionala scotiana, purtata de barbati si care seamana cu o fusta de lungime medie (dar nu este o fusta, avertizeaza cunoscatorii!), confectionata dintr-un material special, cu imprimeu in carouri. In mod traditional, kiltul era purtat fara lenjerie intima. Daca inainte de secolul al XVIII-lea kiltul era considerat o piesa vestimentara esentiala, tipic masculina, incepand cu anul 1746 el a fost interzis printr-o lege abrogata ulterior, in 1782. Incepand de atunci, kiltul a devenit o piesa vestimentara traditionala, fiind considerat drept parte esentiala a constumului traditional scotian. In zilele noastre, kiltul este purtat doar la ocazii speciale, cum ar fi nunti sau manifestari legate de obiceiuri populare scotiene, insa exista si un adevarat curent care militeaza pentru reintroducerea kiltului in vestimentatia cotidiana, chiar si in afara Scotiei.
sursa: http://www.desprecopii.com/info-id-11934-nm-Kiltul-o-solutie-vestimentara-pentru-cresterea-fertilitatii-masculine.htm
True Scotsman is a humorous term used in Scotland for a man wearing a kilt without undergarments.[1] Though the tradition originated in the military, it has entered Scottish lore as a rite, an expression of light-hearted curiosity about the custom, and even as a subversive gesture.[2] However, in 2010, the Director of the Scottish Tartans Authority, Brian Wilton, described the tradition of not wearing undergarments as "childish and unhygienic".[3]
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/True_Scotsman
admin:
V-am transmis un Email, am rugamintea sa-mi raspundeti... :)
IuliaT:
Buna Gigi, poate tu deja familiar cu excursia si locurile, eu recunosc nu am fost la lectia de geografie econominca a scotienilor si irlandezilor :( , daca ai vreme imi raspunzi si mie la o curiozitate....cite zile sunt in lire si cinte in euro :) ...multumesc :angel:
Habar nu am cum sa impart bugetul ....Ron banuiesc ca nu vor...si parca ar trebui si ceva cahs in pounds, suna cu greutate pounds pabum.
Abia astept vacanta ::)
admin:
Uite mai sus scriam despre
Monede:
Irlanda: EUR
Irlanda de Nord si Scotia: GBP (Lira sterlina sau pound).
In Irlanda stam in total 4 nopti, in Irlanda de Nord si Scotia impreuna 7. Deci cam asta este proportia. Dar ca intotdeuana v-am sfatuit si va sfatuiesc sa luati cu voi cardul si doar o suma mica de bani cash...Evitati riscuri inutile.... :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă