Wonderland, am vazut ca ai pus o poza cu nunta pentru turisti. Seara dupa ce am plecat pe la pensiune am fost la organizatori. Mai multi mi-au spus ca ar fi interesati sa participe la acest tip de eveniment inedit, atat de interesant incat ati vazut a luat marele premiu international al FIJET-ului, Golden Apple. Mi-au promis ca intr-o saptamana o sa-mi poata oferi o cotatie si un program pentru acel eveniment. Mi-au dat doar cateva repere:
- cazarea se va face in 4 -5 pensiuni, cele 3 pe care le-ati vazut deja, plus una -doua apropiate
- numarul de participanti vor fi undeva maxim 40 de persoane (ati inteles la explicatiile Stelianei, ca trebuie sa fie un numar egal de sateni cu cel al turistilor - si imi spunea ea ca nu o sa gaseasca mai multi compatibili cu voi...)
- va fi un alai, cu cai, cu mers din casa in casa, respectiv, pensiune in pensiune. La fiecare nuntas va fi pregatit cate ceva de baut si de gustat. Vreo 2 ore o sa se mearga prin sat si doar apoi se ajunge la sala, la Caminul Cultural
- acolo va va astepta o formatie de muzica populara si masa pusa, ca la o nunta taraneasca
- satenii vor fi imbracati toti in costume din Marginime, vor manca alaturi de voi si vor interactiona direct (de aceea se cerea fi paritate - practic fiecare are in "grija" pe cate cineva). Veti juca impreuna, iar daca nu stiti...veti invata cu ocazia asta dansuri de pe la noi.
- o parte o sa fie cu muzica populara, mai apoi veti ramane, cu muzica pregatita de petrecere, satenii o sa se retraga incet - incet.
In completare, i-am solicitat sa facem duminica o excursie pana la ei la coliba, pe Platoul Godia, acolo unde a fost vatra satului si sus in pauza de drumetie sa va ofere o masa cu balmos ciobanesc adevarat. Plu bineinteles, o slaninuta, o ceapa, o branza proaspata, chiar de acolo...
Cand o sa stiu mai multe, am sa postez pe forum, cu poze, cu mai multe explicatii. Asta am gasit-o pe net...