Arhiva > Arhiva
Atitudine
Saturnianul:
--- Citat din: pe_jumate din Vineri, 05 Noiembrie 2010, 23:22 ---in fapt, e un contract pe termen lung intre cei doi
--- Terminare citat ---
Ai pus punctul pe i @pe_jumate. Asta vreau eu: sinceritate, nu ipocrizie. E un contract pe termen lung, pai asa sa-i zica frate "contract (pre)nuptial". Scurt, la obiect si institutional:
- doi vor sa se ia
- isi aduc martori
- merg la primarie/notar, se constata indeplinirea conditiilor legale, semneaza si gata. Am terminat bilciul. Din punct de vedere al societatii sunt sot si sotie. In 5 minute, fara regie si scenariu impuse. Li s-a pus eticheta care-i ajuta sa nu fie paria. Social, sunt in rindul lumii. Mai departe sa fie lasati ei sa aleaga spectacolele si recuzita pe care le vor in cinstea uniunii, ceea ce rezoneaza sufleteste pentru ei.
Magdalena_`:
"Dragostea vine si trece . Casatoria e e o institutie, iar lumea e nesfarsita: posibilitati de combinari, cate clipe are viata."
Ce poate fi mai minunat decat sa stai langa omul ales la bine si la rau?
silviu:
--- Citat din: saturnianul ---De ce doi oameni care se iubesc dar care nu s-au supus nici unei consfintiri a vreunei institutii sunt numiti "concubini", priviti... diferit, ca niste paria, si chiar tinta rautatilor.
--- Terminare citat ---
si cine-s cei care trag cu rautati asupra concubinilor care se iubesc? nu cumva sunt oameni care formeaza cupluri anoste, in care iubirea, daca a fost sa fie vreodata prezenta, a sucombat demult? si-apoi, ce-i intereseaza pe doi oameni care se iubesc ce parere au altii despre relatia lor?
--- Citat din: magdalena_ ---Casatoria ca si institutie, eu o inteleg prin prisma drepturilor si obligatiilor oranduite de societatea civila. Ca si concept, este acel liant care leaga doi oameni.
--- Terminare citat ---
daca este un liant, e unul slab, care se macina foarte repede.
--- Citat din: magdalena_ ---si urmasii rezultati din relatii de concubinaj pot participa cu aceleasi drepturi, ca si cei rezultati din casatorie la toate drepturile, inclusiv cele succesorale cu conditia sa fie recunoscuti.
--- Terminare citat ---
de jure sau de facto.
Ayouni:
--- Citat din: Magdalena_` din Vineri, 05 Noiembrie 2010, 23:19 ---
Crezi ca in Romania, persoanele singure nu sunt marginalizate, nu sunt niste paria?
Si apoi, concubinajul, crezi ca este prea acceptat?
--- Terminare citat ---
1. nu cred ca in romania persoanele singure sunt marginalizate...
2. concubinaj (uniune libera, convietuire in doi... ) as zice ca este acceptat, spun asta din ce vad in jurul meu; am foarte multi colegi care au optat pentru aceasta situatie si nu am observat niciodata nici cea mai mica intentie din partea celorlalti de a-i trata altfel decat ca pe o pereche obisnuita si atat.
Oricum, casatoria nu garanteaza respect din partea celorlalti si cu atat mai putin este o garantie pentru iubire permanenta. de fapt, nimic nu este o garantie pentru iubire...
Si unde iubire nu e, restul stiti si voi ce se intampla.
Pe de alta parte, incrancenarea intr-o relatie care nu functioneaza, unde dragostea a apus demult, este ceva foarte nociv pentru ambii parteneri si cu atat mai mult pentru copilul sau copiii acelei relatii care pot fi traumatizati pentru tot restul vietii lor. Decat sa vada ca mama si cu tata se cearta tot timpul sa mai rau, doamne fereste, ca ajung la violenta fizica, este preferabil fiecare cu drumul lui... copiii vor creste mult mai linistiti... isi vor putea vedea ambii parinti din cand in cand, separat. sau daca parintii sunt suficient de inteligenti, pot avea momente in care sa se intalneasca cu totii, pentru o plimbare impreuna, o iesire undeva. am un prieten care face acest lucru de ex, baietelul are 4 ani doar si a ramas cu mama lui... impreuna cu fosta lui pereche au stabilit sa se intalneasca minim o data pe luna, sa iasa toti trei impreuna si astfel copilul sa se bucure si de prezenta mamei si de a tatalui in acelasi timp. si acest lucru functioneaza foarte bine, in cazul lor.
in celalalt sens, am un alt exemplu, sotia s-a incapatanat sa nu-i dea divortul sotului si sa insiste pe o relatie "pentru binele copiilor, sa creasca si cu mama si cu tata"; si au continuat o relatie presarata cu episoade de violenta verbala si fizica, cu impacari trecatoare, unde copiii erau martori tacuti... o data ea a venit si a facut scandal chiar la locul de munca al sotului... cand baiatul cel mare avea vreo 16 ani, a intrat intr-o bataie cu alti copii, s-a dus in casa, a luat pistolul tatalui si a ranit pe unul dintre copii; din cate stiu, copilul acela a avut foarte mult de suferit. in cele din urma, cei doi tot s-au despartit...
silviu:
--- Citat din: Magdalena_` din Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010, 08:32 ---Ce poate fi mai minunat decat sa stai langa omul ales la bine si la rau?
--- Terminare citat ---
sa stai langa omul pe care il iubesti :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă