Arhiva > Arhiva
Atitudine
FIF:
nu va rog sa fiti de acord cu tot ce e in jur! nu va rog sa va lasati injositi sau calcati in picioare! nimeni nu trebuie sa se simta inconfortabil, rob sau supus..... ci sa nu folositi cuvantul "NU"
exemplu : mesajul de sus poate fi transmis sub forma:
fiecare trebuie sa isi pastreze dreptul de a alege si de a negocia pentru alegerile lui! fiecare trebuie sa poata sa-si tina capul sus, coloana vertebrala dreapta! e inutil si neproductiv sa te lasi injosit sau calcat in picioare! de aceea trebuie sa gasesti calea de a te simti bine in pielea ta si in ambientul familiei tale.
de ce acest exercitiu?
1. suntem oameni si trebuie sa punem la lucru autocontrolul
2. negatia duce la negativism
3. NU atrage dupa sine defensiva celuilalt in a isi apara ideea, pozitia => nastem antagonie si apoi conflict
asta vroiam sa va scriu mai tarziu, dar poate ca avand o motivatie plauzibila , va veti lansa mai cu drag in joc! sper.
FIF:
--- Citat din: Catherinna din Luni, 22 Martie 2010, 19:29 ---Pot zice ca sunt, doamna DA, mai ales cand mi se cere ceva, apoi stau si ma gandesc, cum sa ajut sau cum sa fac pt. ai fi de ajutor cateodata in defavoarea mea. Nici asa nu e bine ???
--- Terminare citat ---
imi place sa aduc de f multe ori in discutie intelepciunea seculara a romanilor.
si aici avem doua metafore: una cu Dumnezeu care ii da omului undita, nu pestele si a doua cu "mintea cea de pe urma"!
e perfecta atitudinea de deschidere, dar e preferabil sa il ajuti sa isi rezolve el problemele. astfel capata si intelepciune si experienta si incredere ... tu ce zici?
Catherinna:
ai dreptate
almi_gabi:
pana acum am reusit fara "ba". Tu FIF cum stai?
FIF:
picotesc ... vreau sa ma culc si ochii imi stau deschisi .... as prefera sa intre cat mai multi/multe in jocul asta, dar se pare ca e prea greu. noapte buna!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă