Eu m-am apucat de fumat dupa terminarea liceului,cam pe la 20 de ani, eram o nonconformista si, ca orice tinara, dornica de a atrage atentia asupra sa. Am fumat timp de 20 de ani - parul meu lung mirosea tot timpul, oricit l-as fi spalat, a "mahorca". In 1994, prin luna mai, am zis "de la 1 iunie nu mai fumez" si asa a fost. Aveam tot timpul in poseta biscuiti si covrigei, bombonele, cu care incercam sa contracarez automatismul de a aprinde o tigara. Noaptea visam ca fumez si ma duceam in bucatarie sa caut unde tineam inainte tigarile, pe strada ma trezeam ca ma tin dupa cite un fumator, tragind cu nesat in piept fumul lasat in urma lui, m-am ingrasat, am slabit.....a fost greu, dar am reusit. La vara vor fi 16 ani de atunci. Nu-i condamn pe fumatori, ii inteleg pentru ca am fost unul dintre ei, numai ca acum tusesc mult daca ma aflu intr-o incapere neaerisita in care sint fumatori. Consider ca intr-un loc public trebuie sa fim rezervati in manifestarea obiceiurilor noastre daca ele ii deranjeaza pe ceilalti.