Autor Subiect: Cum sa traiasca nefumatorii intr-o lume de fumatori?  (Citit de 27002 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

maria171

• Vizitator
Răspuns: Cum sa traiasca nefumatorii intr-o lume de fumatori?
« Răspuns #60 : Vineri, 09 Aprilie 2010, 22:24 »
acum ceva ani lucram intr-un birou mare
erau 4 fumatoare, restul nefumatori
cei care nu fumau au luat decizia sa le permita sa fumeze in birou vara, cand aveam geamurile deschise, dar nu mai mult de o tigara o data
daca se fuma la fereastra, o tigara in enormitatea aia de birou nu se simtea
deci noi, cei care nu fumam, le-am inteles si nu le-am trimis sa fumeze la toaleta
in schimb, ele se strangeau toate 4 si fumau si 3 tigari de persoana una dupa alta
culmea e ca tot ele comentau
pana la urma, dupa discutii si dupa interventia sefului, nu au mai fumat in birou

Offline ioana

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 61
« Răspuns #61 : Luni, 12 Aprilie 2010, 21:14 »
Am fumat si eu ceva ani, dar m-am lasat din motive de sanatate.
Nu ma deranjeaza fumul de tigara daca se fumeaza in locuri aerisite.

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #62 : Luni, 12 Aprilie 2010, 21:18 »
Io vreau sa raspund la intrebarea din topic: cu masca de gaze pe figura  :D :P

Offline clopotel32

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
« Răspuns #63 : Luni, 12 Aprilie 2010, 22:10 »
Si de unde iei mataluta Bogdane masca de gaze?  Sa  nu-mi spui ca te duci la o firma de gaze!!!  Ca nu ai sa gasesti asa ceva acolo!!! Sau te-ai referit la canula medicala ? Nefumatorii au lumea lor exact ca si fumatorii.
Hmmm da!!  ar fi interesant sa-si  ia nefumatorii canule medicale si sa intre in lumea fumatorilor... :D Nu ma mai mira nimic pe lumea asta!!!!

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #64 : Luni, 12 Aprilie 2010, 23:38 »
Si de unde iei mataluta Bogdane masca de gaze?  Sa  nu-mi spui ca te duci la o firma de gaze!!!  Ca nu ai sa gasesti asa ceva acolo!!! Sau te-ai referit la canula medicala ? Nefumatorii au lumea lor exact ca si fumatorii.
Hmmm da!!  ar fi interesant sa-si  ia nefumatorii canule medicale si sa intre in lumea fumatorilor... :D Nu ma mai mira nimic pe lumea asta!!!!

Catalina, masca de gaze se ia de la armata :D Era o gluma, sper ca nu m-ai luat in serios. Si eu mai stric cite o tigara din cind in cind. Chiar daca nu sunt fumator nu inseamna ca nu vorbesc cu fumatorii. Ar fi stupid sa nu relationezi cu un om care iti place si in compania caruia te simti bine doar pentru ca e fumator.

Offline Gabriela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Nu risipiti timpul ....din el este facuta viata !
« Răspuns #65 : Marți, 13 Aprilie 2010, 08:26 »
      Am fost singura la Sibiu anul trecut de ziua mea! Am vrut sa ma plimb intr-un oras despre care toata lumea stie ca e un loc deosebit, nu degeaba a fost capitala europeana in 2007, dar pe care nu l-am vazut niciodata! In afara de ghinionul pe care l-am avut pentru ca am uitat ca in zilele de Luni toate muzeele sunt inchise, deci am ratat vizitarea muzeului Bruckental, am avut si neplacuta surpriza de a nu putea sa imi ofer o masa la restaurant, deoarece nu am reusit sa gasesc niciunul care sa aiba un coltisor cat de mic pemtru persoane nefumatoare! Peste tot era afis mare si clar la intrare "IN ACEST LOCAL SE FUMEAZA!" Si uite asa mi-am cumparat frumusel sacosa cu mancare de la supermarket si am luat o cina copioasa, dupa o zi de rabdat de foame, in camera pensiunii pe care o gasisem tot pe internet!  Stiu ca s-ar putea sa imi pun in cap majoritatea forumistilor, dar chiar si pe ei ii rog sa propuna solutii pentru noi! Nu spun ca ar trebui sa se interzica peste tot fumatul, dar nu credeti ca nu trebuie sa suportam fumatul pasiv? Chiar si in aceste excursii, as dori sa stiu, se poate sa avem cumva asigurata masa si eventualele distractii departe de fumul de tigara? Sau ar trebui sa imi iau gandul si sa stau acasa?
 Ceea ce nu mi-as dori, ca nu de-aia stau de doua zile cu voi de vorba!!!

Ar trebui sa ne gandim la educatie si la bun simt ,cum cei nefumatori nu-i condamna pe cei ce au aceasta pasiune si cei fumatori sa-i respecte prin atitudinea lor pe ceilalti.
Cum ...asa cum si-ar proteja copiii .
Gabriela

silviu

• Vizitator
« Răspuns #66 : Luni, 26 Aprilie 2010, 18:54 »
Afectiunile asociate fumatului ucid unul din zece adulti. La fiecare opt secunde, cineva moare din cauza fumatului. Unul din cinci nefumatori risca sa faca o boala. Care este relatia dintre fumat, stres si saracie? Care sunt efectele fumatului asupra unui organism tanar? Cum afecteaza aceasta dependenta calitatea vietii? Medicul Florin Mihaltan a discutat online cu cititorii.
http://think.hotnews.ro/intalnire-online-de-ce-fumam-de-ce-se-imbolnavesc-nefumatorii-de-cancer-pulmonar-medicul-florin-mihaltan-discuta-online-cu-cititorii-luni-de-la-ora-15-00-despre-efectele-fumatului-asupra-unui-org.html

Offline mihaela1978

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
« Răspuns #67 : Luni, 26 Aprilie 2010, 20:36 »
Ma deranjeaza fumul de tigara, dar mai ales indivizii care fumeaza in locuri publice.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #68 : Luni, 26 Aprilie 2010, 21:18 »
stateam intr-o dimineata in statia de tramvai
ploua si era un aer f curat
mie imi place cand ploua
cand am simtit miros de tigara
langa mine era o adolescenta care isi aprinsese tigara si tragea cu pofta
era multa lume in statie pentru ca tramvaiul nu venise mai de mult
din toti eu i-am zis sa mearga in alta parte ca ma deranjeaza mirosul
fata a ripostat, ca sa plec eu daca ma deranjeaza si cu ea odata au mai comentat cativa
in sprijinul meu nu a sarit nimeni

Offline capsuna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 724
« Răspuns #69 : Luni, 26 Aprilie 2010, 21:21 »
Astia sunetm educatie civica = zero barat!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #70 : Luni, 26 Aprilie 2010, 21:35 »
Citat din: maria171
poate pentru ca nu aveai dreptate :-\

maria171

• Vizitator
« Răspuns #71 : Luni, 26 Aprilie 2010, 21:44 »
eu zic ca aveam dreptate
eram intr-o comunitate
tu de ce crezi ca nu aveam dreptate?
trebuia sa suport sa imi dea fumul in nas?

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #72 : Luni, 26 Aprilie 2010, 22:03 »
Astia sunetm educatie civica = zero barat!
stateam intr-o dimineata in statia de tramvai
ploua si era un aer f curat
mie imi place cand ploua
cand am simtit miros de tigara
langa mine era o adolescenta care isi aprinsese tigara si tragea cu pofta
era multa lume in statie pentru ca tramvaiul nu venise mai de mult
din toti eu i-am zis sa mearga in alta parte ca ma deranjeaza mirosul
fata a ripostat, ca sa plec eu daca ma deranjeaza si cu ea odata au mai comentat cativa
eu zic ca aveam dreptate
eram intr-o comunitate
trebuia sa suport sa imi dea fumul in nas?

Educatia acelei copile trebuia facuta in familie! Daca nimeni de acasa nu atrage atentia asupra acestor probleme si a multor altora legate de cei sapte ani de acasa, nu mai e nimic de facut! Iar exemplul personal al parintilor e si el de importanta maxima! Pare desuet sa mai pomenesti azi de "Codul bunelor maniere"! Ce ma e si aia, ti s-ar replica impertinent! Si cum ne-am crescut generatia asta din ultimii 20 de ani, asa o avem! Culegem roadele unei democratii prost intelese! Cat priveste solidaritatea noastra, a romanilor...no coment!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #73 : Luni, 26 Aprilie 2010, 22:26 »
pentru ca in statiile de tramvai fumatul nu este interzis :D

Offline capsuna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 724
« Răspuns #74 : Luni, 26 Aprilie 2010, 22:31 »
Statia de tramvai e loc public, si nu vad de ce nefumatorilor trebuie sa li se sufle fumul in nas. Daca esti fumator si ai bun simt te uiti in jur cand iti aprinzi tigara sa nu deranjezi.