Autor Subiect: Parinte pt copiii mei si pentru ai perechii. Infiez?  (Citit de 29470 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

carmentoma

• Vizitator
Răspuns: am ales sa ne crestem singuri copiii! am facut bine sau nu?
« Răspuns #60 : Luni, 29 Martie 2010, 21:57 »
ai dreptate, carmen, nu mi-am facut temele si nu v-am citit in intregime..pentru ca nu am avut destul timp s-o fac, iarta si tu..

scriu si eu pe unde pot pentru ca am inteles ca o sa capat steluta daca ajung la anumite bareme cantitative..
iar cum conversatia condimentata e mai lunga de obicei, pun si eu cate un pic de sare pe cate o coditza pe care o lasa sa se zareasca cate una din participante, ca sa imi fac norma de mesaje..
dar promit ca nu mai zic despre nimeni ca e vulpitza dupa ce admin imi da prima steluta.. sa ma simt si eu om, nu?!?

cu toate astea, in goana mea dupa steluta, incerc totusi sa imi fac o idee mica despre fiecare..
felul in care ataca, felul in care raspunde la atacuri, felul in care rade, felul in care plange sau daca plange vreodata..
si poate ca daca o tin asa, nu va mai fi nevoie sa citesc volumul atat de mare de informatie ca sa inteleg ce joc se joaca aici..
ce imi doresc insa din toata inima, e sa nu joc singura ..oina cand voi sunteti in mijlocul partidei de dame :)

ps. tot carmen si eu ;).. ajuta-ma tu sa pricep de ce ti se spune veverita.. doar de la numele barului?

Du-te la topicul deschis de mine :Ice Age 4 si acolo vei putea citi raportul scris de mine la inceput, sa te lamuresti! Si apropos de stelute! iei cate una la 50, 100, 250 si 500 mesaje postate! eu pe primele 100 le-am facut cu bancurile! Spre exasperarea lui Raskolnikov, care nu a ezitat sa ma taxeze! Dar e un tip de treaba, daca stii cum sa vorbesti cu el!

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #61 : Luni, 29 Martie 2010, 22:06 »
cu siguranta ca e de treaba, ca l-a citit pe alocuri si pe dostoievski, nu? ;)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #62 : Luni, 29 Martie 2010, 22:10 »
carmen draga, unde e topicu' cu ice age?

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #63 : Luni, 29 Martie 2010, 22:30 »
l-am gasiiiiiit!
nice event.. :)

luciamanta

• Vizitator
Infiezi un copil atunci cand nu poti avea propriul tau copil?
« Răspuns #64 : Luni, 05 Aprilie 2010, 08:51 »
    Eu nu am putut ramane insarcinata niciodata si mai mult decat atat, am tot avut probleme serioase cu sanatatea. De multe ori m-am tot gandit sa infiez un copil, dar eu singura fiind, fara un barbat alaturi, nu m-am incumetat. Apoi am tot vazut in jurul meu familii care au infiat un copil si din nefericire, au avut numai de suferit.

Offline anamama13

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1227
Răspuns: Infiezi un copil atunci cand nu poti avea propriul tau copil?
« Răspuns #65 : Luni, 05 Aprilie 2010, 09:33 »
dar exista si situatii in care un copil infiat le-a adus mai multe bucurii decat propriul copil.....
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #66 : Luni, 05 Aprilie 2010, 09:42 »
       Da exista si asemenea situatii, dar nici propriul tau copil nu e garantat ca va iesi ca adult asa cum l-ai educat tu si cum ti-ai fi dorit sa ajunga! Asa ca nimeni si nimic nu iti poate da asigurari ca puiul de om crescut cu drag va sti sa iti rasplatesca eforturile!

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
« Răspuns #67 : Luni, 05 Aprilie 2010, 09:44 »
pt ca esti singura,fara un barbat alaturi cum spui tu,nu cred ca scade din capacitatile tale de a fi mama.

Offline Catherinna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 631
« Răspuns #68 : Luni, 05 Aprilie 2010, 13:08 »
Unele decizii se iau fara indrumare din exterior. Fiecare om isi cunoaste dorintele, fortele si  posibilitatile de a si le indeplini. In aceasta problema hatarasti de una singura sau eventual impreuna cu cei apropiati tie , parintii sau fratii tai, care cu voie sau fara , te vor ajuta la nevoie. ::)

* ( scuze /  voie si nevoie )
Nici eu nu am copii.
De multe ori m-am gandit si eu la infiere, dar sotul meu gasea contraargumente;
Dupa ce a plecat la ceruri, cativa ani am trait dupa regulile pe care mi le-a sadit in suflet.

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #69 : Luni, 05 Aprilie 2010, 14:40 »
  Asa cum am mai spus si pe alt topic, eu am doua fiice. Cea mare mi-a daruit o minune de nepotica, are acum un an si jumatate, insa cea mica (in virsta de aproape 33 de ani) nu poate ramine insarcinata. Doar eu ii stiu lacrimile si durerea din suflet si sufar poate mai mult decit ea cind o vad cit este de nefericita. A cheltuit multi bani pe analize al caror rezultat a fost ca organismul ei e capabil sa dea nastere unui bebe. Dar si eu si fiica mea stim ca nu este asa, doar ca ea nu vrea sa accepte realitatea si crede ca o minune o va ajuta, deoarece cind era adolescenta, la 16 ani , a fost diagnosticata cu o forma de neoplasm pentru care a facut numeroase sedinte de chimioterapie si iradieri. Nu este casatorita, dar isi doreste cu disperare un bebe. S-a refugiat in munca, a plecat in Anglia la sora ei care este stabilita acolo, munceste si incearca sa inteleaga de ce soarta a nedreptatit-o. N-am discutat niciodata despre adoptie, cred mai degraba ca tinde spre o eventuala casatorie cu cineva care are copii deja. Iubeste mult copiii, in tara a lucrat un timp ca  voluntar la un centru de consiliere parentala pentru copiii bolnavi de cancer( ea a terminat psihologia). Despre infierea unui copil, sint multe argumente , dar si contraargumente. Faci o fapta crestineasca, oferind unei fiinte umane caldura unei familii si educatia de care are nevoie si iti oferi tie, in acelesi timp, satisfactii enorme date de realizarile lui si iti pregatesti pentru batrinete macar un sprijin moral. Pe de alta parte, nu stii cu ce tare genetice e inzestrat copilul, incit viata ta poate deveni plina de necazuri.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #70 : Marți, 06 Aprilie 2010, 14:48 »
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Sa aveti o zi minunata!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #71 : Marți, 06 Aprilie 2010, 17:43 »
Eu cred ca as infia un copil. Poti gasi un suflet bun care are nevoie de un camin, de o mama care sa-i fie alaturi. Intradevar iti asumi o mare raspundere cand adopti un copil. In strainatate este foarte la moda ca pe langa copii proprii sa adopti si copii din zone defavorizate, copii carora  in felul acesta le oferi un viitor si o familie.

:D

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #72 : Marți, 06 Aprilie 2010, 19:43 »
Ca femeie, chiar daca este fara partener, nu gasesc nepotrivita infierea unui copil. Pina la urma mama este mama chiar daca de imprumut. Dar nu stiu cit de ok ar fi ca un barbat singur sa infieze un copil. Si ma refer aici exclusiv la binele copilului. Sigur, o sa-mi spuneti ca sunt barbati care-si cresc copilul singuri, fiindca sotia a murit sau i-a parasit. Dar asta este o situatie in care i-a adus viata, nu au ales-o ei. Or, cind esti un barbat singur, iti cunosti situatia, decizia trebuie sa fie rationala.

Eu, de exemplu, nu pot avea copii si, desi mi-a trecut prin cap varianta adoptiei dar nu o gasesc o solutie tocmai potrivita. Si atunci tind catre ceea ce zicea @Eugenia despre fata ei, sa gasesc pe cineva care are deja copil sau care nu tine neaparat sa aiba copil.

Offline anamama13

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1227
« Răspuns #73 : Marți, 06 Aprilie 2010, 19:53 »
si ai mai putea sa faci vizite regulate la vreun orfelinat... ca un... unchi din departare.....
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #74 : Marți, 06 Aprilie 2010, 20:02 »
si ai mai putea sa faci vizite regulate la vreun orfelinat... ca un... unchi din departare.....

Nu e o optiune pentru mine @ana. Mi-e greu sa ma atasez la distanta. Si daca m-as atasa, ar fi si mai greu stiind ca las copilasul acela acolo. M-as simti ca si cum l-as parasi.