Autor Subiect: Parinte pt copiii mei si pentru ai perechii. Infiez?  (Citit de 29465 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pe_jumate

• Vizitator
Răspuns: Parinte pentru copiii celuilalt
« Răspuns #90 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:15 »
@gabrel.. copiii sunt cel mai frumos lucru care se poate intampla in viata cuiva..
iubeste-i neconditionat daca sunt in preajma ta!

PS a te intreba daca sa o faci sau nu, nu face nimanui bine.. nici tie, si mai ales, nici lor..
si sa stii .. copiii sunt mai buni decat turnesolul atunci cand trebuie indicata prezenta "iubirii" sau lipsa acesteia..

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #91 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:22 »
Cunosc un bărbat care s-a căsătorit cu o femeie... cu 4 copii. După nişte ani.. a făcut şi el unul.
Totul a fost bine, copii au crescut... dar femeia a murit.
Acum... este bătălia la succesiune.
nihil sine deo

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #92 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:27 »
mda.. si asta se poate.. daca e "batalie" insa.. ceva nu a mers prea lin in casa aia.. :-\

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #93 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:30 »
lin.... unde este deplin lin...
nihil sine deo

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #94 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:33 »
la tine in suflet, la alti oameni buni in suflet.. in multe locuri..
chestiunea e doar cum pui problema.. daca in sinea ta vezi copiii ca pe o mare povara.. ajungi la batalie la succesiune..
daca ii iubesti si ei vad asta.. ai sansa sa ... ajungi intr-un camin de batrani civilizat ::) ;)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #95 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:38 »
şi la tine în suflet... mai curând decât te aştepţi...
nihil sine deo

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #96 : Joi, 15 Aprilie 2010, 20:14 »
Eu cunosc o situatie in care sotul a murit de cancer, iar cei doi copii ai lui dintr-o alta casatorie si care ii fusesera incredintati lui la divort, au ramas cu asa zisa mama vitrega, nu s-au intors la mama lor naturala. Cind iubesti pe cineva si stii ca te poti intelege bine cu el, ii accepti si ii iubesti si copiii, ca si cum ar fi ai tai.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #97 : Joi, 15 Aprilie 2010, 21:14 »
Cunosc un bărbat care s-a căsătorit cu o femeie... cu 4 copii. După nişte ani.. a făcut şi el unul.
Totul a fost bine, copii au crescut... dar femeia a murit.
Acum... este bătălia la succesiune.
bine ca nu a avut si el vreo 4 dintr-o alta casnicie. ar fi fost ca-n bancul ala: draga, vino repede, copiii mei si copiii tai se bat cu copiii nostri :(

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #98 : Joi, 15 Aprilie 2010, 22:31 »
gabrel, este o singura cale si este minunata: daca-l iubesti pe tata, iubesti si fiul! si vei primi iubire inzecit din partea lor.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #99 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 10:16 »
este foartă multă responsabilitate şi când ai un singur copil, dar să ai mai mulţi şi din alte relaţii... greu, foarte greu
mă bucur că am scăpat de aceste griji
nihil sine deo

Offline mihaela_m

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
« Răspuns #100 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 14:19 »
Cred ca este o mare responsabilitate sa cresti, sa fii alaturi de copiii persoanei pe care o iubesti. Daca vrei ca relatia sa fie buna cu persoana iubita, trebuie sa constientizezi ca pentru ea copiii sunt foarte importanti.Nu cred ca este de ajuns numai sufletul , trebuie si multa ratiune.Nu cred ca este usor dar nici imposibil.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #101 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 17:05 »
Unul dintre prietenii mei cei mai buni a fost crescut de cand avea doar 3 ani de alt tata decat cel natural. Atat de mult s-au legat in timp incat ti-e imposibil sa crezi ca este vorba de tata vitreg. Imi amintesc perfect, cand la examenul de treapta la Gh. Lazar astepta gatuit de emotie rezultatele examenului. Asta spune mult despre ceea ce este intre ei. Poate si pentru ca nu a mai intervenit un copil, poate pt ca tatal este un om exceptional, poate si pentru ca amicul meu a stiut intotdeauna sa arate ca a inteles ce vine dinspre tata, nu as putea spune, dar formeaza impreuna o familie perfecta. Mai am un exemplu asemanator, dar unde a mai intervenit un copil si unde este vorba de mama nu de tata. Si aici legatura este extraordinara, i-a urmarit educatia, i-a oferit caldura de care avea atata nevoie. Acum baiatul este un medic foarte bun, iar legatura dintre el si mama una minunata.

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #102 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 17:26 »
asta imi aminteste si mie de cazul unui fost coleg de-al meu.  a ramas vaduv cu un baiat si o fetita, la varste de 4 si 2 ani respectiv.  o colega s-a apropiat de el si au devenit prieteni: ea s-a legat inconditional de copii si a avut o grija extraordinara, o cheama Jacintha, are un suflet asa de mare ca nu pot sa nu-l spun aici.  a avut grija de ei chiar pana sa se casatoreasca.  dupa aceea i-a vegheat si i-a ajutat in toate, a fost langa ei tot timpul.  copiii s-au lipit foarte tare de ea si au considerat-o si o considera ca pe o mama.  acum ei sunt mari, fata a terminat facultatea de biologie marina, a lucrat in Galápagos un timp, s-a casatorit cu un englez si are copii mici si ea acum.  baiatul a devenit inginer si inca mai locuieste si cu tatal si cu ea.  au fost si sunt o familie fericita.  o data pe an merg in anglia ¨la fetita si la nepoti¨.  Ea nu a vrut copii ai ei, a spus ca ea este multumita si fericita cu copiii sotului ei. It´s all about love, totusi!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #103 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 21:14 »
Un exemplu cu totul deosebit este cel al unui amic stabilit de 20 ani in Germania. Un tip extrem de organizat, de atent la detalii, de calculat. Acum 10 ani i-a murit sotia si a ramas singur, cu trei copii mici. Cumnata lui l-a ajutat mult si pe el si mai ales pe copii, poate si datorita faptului ca erau ai surorii sale. Relatia asta de ajutor s-a transformat dupa un timp in casatorie, pe mine ma cam socase la vremea aceea pasul lor. Mi se parea un pic incestuos, desi nu asta este termenul care sa defineasca o astfel de relatie. Dar l-am inteles perfect mai apoi; era aproape imposibil ca in Germania mai ales sa gaseasca pe cineva care sa-l accepte cu 3 copii. Apoi lui i-ar fi fost imposibil sa-i creasca singur. Copii erau si atasati, dar exista si legatura de sange cu matusa lor. Sa fi stat ca doi straini, doi oameni inca tineri, in casa asta iar era destul de ciudat. Deci pana la urma un pas normal.