Autor Subiect: Animale - Pasiune si terapie  (Citit de 231516 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Animale - Pasiune si terapie
« Răspuns #600 : Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012, 17:22 »
nu galben ca un galbenush? :-\
Nu. Ala era canaru' lu' Pasarea colibri: Canarul galben ca un galbenuuus ♫♪  cu pene moi si ochii duuusi...  ♫♪ ♫♪
Al meu era papagal perush - vernil ca un viermush!  :D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #601 : Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012, 20:03 »
Suni, care are numai trei luni şi trăieşte în Polonia, cântăreşte aproximativ 90 de grame. La naştere, căţeluşul cântărea numai 45 de grame
Meysi z Jarocina - najmniejszy pies świata

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #602 : Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012, 20:05 »
Ar trebui pusa in lant fiara asta! :o
N-ar trebui lasata libera, tare mi-e teama ca este agresiva...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #603 : Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012, 20:08 »
Mai stii? Multe animalute sunt dulci, dragalase si firave cand se nasc si apoi... poti avea surprize! :D ;D

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #604 : Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012, 20:13 »
Chiar si eu cred ca am fost dragalas si firav. Si uite-ma acum: 100 kg, blanos dar nu paros, daca as spune fioros s-ar spune ca am cautat cuvantul pt rima, asa ca mai bine nu mai adaug nimic....

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #605 : Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012, 20:58 »
Un caine "chinuit" de 2 copii

si asa-i mai placea si lui....mamaaaa! cand in sfarsit l-au lasat strumfii in pace vreo 10 minute, in loc sa profite si sa-si traga sufletul, el scancea si-i "chema"  :giggle:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #606 : Vineri, 30 Noiembrie 2012, 13:06 »
Uneori ma mai opresc sa le fac fotografii. Imi plac ca aduc un aer mediteranean orasului !  :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #607 : Marți, 04 Decembrie 2012, 09:38 »
Mie imi plac in mod special delfinii! Oare de ce si cand vaneaza par ca se joaca ?  :angel:

Cum pescuiesc delfinii

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #608 : Marți, 04 Decembrie 2012, 10:00 »
Inteligente creaturi...De fapt daca nu ar fi fost asa, nu am fi avut ocazia sa le vedem, lantul lor de evolutie s-ar fi oprit. Am auzit anul acesta in Delta, ca pelicanii procedeaza la fel pt a pescui: se aseaza in cerc, bat din aripi si se apropie spre centru, strangand inelul. Doar printr-o astfel de strategie pot ajunge sa manance pana la 15 kg de peste...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #609 : Luni, 10 Decembrie 2012, 18:58 »
   In aceasta poza este Tina, una dintre catelusele mele. Are o fel de demnitate, fair play si forţă, care te fac să uiţi că are un picior paralizat...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #610 : Luni, 10 Decembrie 2012, 20:44 »
Cateii maidanezi, sau mai frmos spus, care nu sunt de rasa, au un alt simt si un total alt comportament decat cei de rasa, rasfatati cu pompoane, inveliti cu fular si ciorapei. Am avut la parinti intotdeauna cate un caine, au fost vreo 4 sau 5 de cand stiu, toti metisi. Nici unul de rasa. Toti au inteles imediat regulile casei si ce trebuie sa faca. Nu latrat fara rost, nu mizerie in toata curtea, nu scheunat dupa mancare. Stiam cand si de ce latra. Aveau cate un sunet special pentru cand venea tata de la servici, cand venea mama, cand venea cineva in vizita.

Am avut si eu doi catei. De rasa. A fost nevoie sa-i duc la dresaj, sa ma ocup in mod special de ei, pentru a pricepe cat de cat ce au voie, ce nu, cand trebuie sa latre si cand nu. La mancare freasca domnu' sa fi trecut cu 5 minute ora lor de masa si castronul sa nu fie plin, ca era urgie...Nevoile? In toata curtea, fara sa-si aleaga un loc, sau sa incerce, ca maidanezii parintilor sa-si ascunda sub nisip...

Admir si aprob pe cei care tin caini metisi si stiu ca primesc din plin rasplata pentru faptul ca i-au cules de pe strazi. Sunt atat de afectosi si stiu atat de bine sa te convinga ca te inteleg intru totul. Cu cei de rasa, tinuti in posetute si crescuti prin buzunare, nu ma prea impac. Imi plac, sunt haiosi, dar...atat. Inteligenta le-a fost atenuata de rasfat, de prea multa atentie, de abundenta de mancare si jucarioare. Sunt un bibelou, nimic mai mult.

Cand o sa ma decid iar pentru a tine un caine, cu siguranta o sa fie unul din rasa "tziba"!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #611 : Luni, 10 Decembrie 2012, 21:08 »
De la cei doi metisi ai mei am invatat sa nu fiu indiferenta fata de cei care au nevoie de mine, am invatat sa comunic mai bine, am invatat sa nu tradez, sa fiu EU, fara sa ma ascund de mine insami, fara sa fug de responsabilitati, am invatat sa IMPART lucrurile bune, sa fiu darnica şi sa nu port o mască...

LiaV

• Vizitator
« Răspuns #612 : Marți, 11 Decembrie 2012, 00:37 »
De cand eram fetita, mi-am dorit un caine. Mama nu m-a lasat.
Asa ca imediat ce copiii mei au crescut un picut, mi-am cumparat primul caine, ciobanesc german, linie veche. I-am pus numele Poldi.
M-am inscris cu el intr-o echipa de dresura, condusa de un politist si asa am ajuns ca in 2 ani sa particip la diferite examene si campionate cu Poldi si sa fie unul dintre cei mai inteligenti caini. Puteam merge oriunde cu el fara lesa, chiar si in cea mai aglomerata piata, ca nu se dezlipea de piciorul meu. Cand a ajuns la nivelul unui caine K1, devenise atat de inteligent, ca ma pacalea. Cauta mereu sa fie mai bun decat noi toti, sa ne domine. Parca se bucura cand vedea ca ne-a mai tras clapa cu ceva.
Si pt ca stateam la bloc, iar locul lui Poldi era imediat la intrare, in hol, cand Sorin, fiul meu care pe-atunci avea vreo 7-8 ani, venea de la scoala, il maraia si-l speria foarte tare. Stiam ca maraitul este primul semn. Urmatorul va fi muscatul. Asa ca l-am vandut. Acest lucru m-a determinat sa-l vand.

Am mai avut alti 5 ciobanesti germani in urmatorii ani, dar niciunul ca Poldi, cu exceptia ultimului, Duke, pe care l-am cumparat de la o familie de alcoolici. Mi-a fost mila de acel dulau imens de 3 ani, care dormea pe beton, sub masina lor. Era slab, slab! I se vedeau oasele prin blana.

Duke era un caine aproape salbatic, care ura oamenii. Si, cum spuneam, imens!
Timp de 2 luni am incercat sa-l educ cat de cat, dar mereu mi se opunea si ma maraia.
Dupa aceste 2 luni, intr-o noapte de iarna, pe la miezul noptii, a sarit si m-a prins de brat. Am avut noroc ca eram imbracata gros.
L-am legat de un stalp, astfel incat sa nu ma poata musca si l-am lovit cu lesa peste grumaz. Vreo 10 minute a incercat sa riposteze, sa caute sa ma muste, dar apoi a cedat. Cand si-a pus capul jos si a primit loviturile cu supusenie, am stiut ca Duke va fi cel mai bun prieten al meu. Era un caine deosebit de inteligent!

Urmatorii ani asa a fost. Ne-am inteles din priviri. Nu a avut nevoie de nu stiu ce educatie. Ma simtea. Parca imi citea gandurile. Il luam cu mine la serviciu, unde ma astepta la usa timp de 8 ore. Clientii care intrau il admirau cat ajunsese de frumos.

Intr-o seara, in timp ce ne intorceam acasa, eu pe bicicleta, iar el pe langa mine cu treburile lui, a disparut.
Ploua, iar eu aveam gluga pe cap. Nu-mi faceam probleme cu Duke, pt ca parcursesem de multe ori acel drum si nu se indeparta prea mult de mine.
La un moment dat nu i-am mai auzit pasii. Cand am intors capul si mi-am dat gluga intr-o parte ca sa-l caut, nu era. Am alergat inapoi, l-am cautat in toate directiile... dar parca a intrat in pamant. Nici astazi nu inteleg unde si cum a putut sa dispara.

Si l-am mai avut pe Picky. A fost catelul fiicei mele, Alina. Un metis micut, negru.
Cand Alina avea 5-6 ani, obisnuia sa dispara de-acasa. Locuiam intr-un cartier de case. Dupa multe cautari, intotdeauna o gaseam langa vreun gard, vorbind cu cainii. Toti cainii din cartier o cunosteau.
Asa am ajuns ca la 7 ani sa-i cumpar un catel.
M-am dus cu ea in piata de animale si am dat peste un cuib cu mai multi puiuti metisi. Toti se agitau, dadeau din codita... doar unul, plin cu paie, o biluta neagra, fara urechi, dormea dus in arsita verii.
Pe acela l-a ales Alina. Am intrebat-o daca e sigura ca-l vrea si mi-a raspuns afirmativ. Am incercat s-o conving sa ia unul mai vioi, dar ea nu si nu!

Imi amintesc cum pe drumul spre casa ne-am oprit si l-am curatat de paie. M-am ingrozit cati pureci avea!
Din acea zi, Alina n-a mai disparut de-acasa. S-a ocupat numai de Picky si educatia lui. Din 2 in 2 ore il scotea afara la pipi, astfel ca Picky nu a facut niciodata in casa.
Timp de 12 ani, Alina a fost totul pt el. Daca ea mergea la baie, Picky o astepta la usa. Daca era in bucatarie, el era acolo. In fiecare noapte a dormit langa patul ei. A fost tovarasul ei de joaca atat in casa, cat si afara. Cel mai mult ii placea sa se joace de-ascunselea, sa-i gaseasca pe prietenii Alinei prin tufisurile dintre blocuri.

Din toti cainii pe care i-am avut, niciunul nu a fost atat de umil, de respectuos si afectuos ca Picky! Nu a trebuit niciodata sa-i spunem sa se dea la o parte. Nu a incercat niciodata sa sara pe pat sau sa cerseasca mancare.
Cand peste ani, Alina a plecat in Italia de sarbatori, la prietenul ei, Picky a simtit ca o va pierde. N-a mai vrut sa manance si s-a imbolnavit. Am crezut ca moare de tristete, dar intoarcerea ei in ianuarie, l-a readus la viata.
Cand in aprilie a plecat din nou de Pasti, probabil datorita varstei, nu a mai facut fatza durerii si a murit. Veterinarul lui s-a mirat ca intr-un timp atat de scurt, toate organele aratau ca mistuite. A murit in noaptea de inviere.
Acest minunat catel a simtit ceea ce eu, ca mama, refuzam sa simt, ca Alina ne va parasi. Intr-adevar, dupa cateva luni, imediat ce a dat bacul, a plecat din Romania, s-a casatorit si a nascut un copilas.

Picky a murit in bratele fiului meu. Impreuna ne-am dus si l-am ingropat in padurea de langa Timisoara. Rareori Alina vorbeste despre el. Sunt convinsa ca in sufletul ei va exista mereu regretul ca nu a fost alaturi de el la batranete si ca l-a parasit. 
Durerea mea a fost atat de mare atunci, ca iata ca acum, dupa 5 ani, cu toate ca sunt singura, nu mai vreau sa-mi iau un alt caine. Stiu ca nu voi putea sa-i dau atat de mult, cat aceste fiinte merita si ne dau - intregul lor suflet!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #613 : Marți, 11 Decembrie 2012, 00:48 »
Cu cei de rasa, tinuti in posetute si crescuti prin buzunare, nu ma prea impac. Imi plac, sunt haiosi, dar...atat. Inteligenta le-a fost atenuata de rasfat, de prea multa atentie, de abundenta de mancare si jucarioare. Sunt un bibelou, nimic mai mult.

Cam asa a evoluat si "rasa" umana...  8)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #614 : Marți, 11 Decembrie 2012, 00:58 »
Cam asa a evoluat si "rasa" umana...  8)

oare? prefer un paleologu sau o mociornita, crescuti "in gentuta", unor smecherasi de duzina, fara pedigree, dar cu aere si stralucire de ghiul.  ;)