Vooooa-a-a-aaaaa-i, cum i se turteste naaa-aa-aaa-suuuul!

So cute!

Si cel de deasupra, ce ochi... parca-s d'aia de sticla de la jucariile de plush! Si ce privire aaaareeee...

Am avut si eu mai demult un papagal, era vernil (de pasare mica cu pene zic, ca, altfel, am mai avut niste experiente

), insa pe vremea aia pisica era tanara si nelinistita si, cum o scapam din ochi, era sus pe colivie. Baga labuta printre gratii, ala chiraia si incerca sa o ciupeasca, asta tipa (ca birmanezele nu zic chiar
miau, au un repertoriu aparte), ala batea din aripi si toate semintele si cojile zburau care incotro... Convietuirea era imposibila, asa ca a trebuit sa ne hotaram rapid la care din ei renuntam!
Alta data, acum cativa ani, am auzit zgomote suspecte in camera de alaturi. Usa balconului era deschisa si nu stiu cum o vrabie nimerise in casa... Matza, cu instinctul ei de vanatoreasa, o si prinsese... O tinea cu dintii de-o aripa si se uita la mine cu o privire ca a animalutului aluia de mai sus... Nu voia cu nici un chip sa-i dea drumu... S-a lasat cu zgarieturi pe maini pana i-am scos-o dintre dinti... N-o apucase decat de pene, asa ca a scapat cu viata, a zburat...