Autor Subiect: Animale - Pasiune si terapie  (Citit de 234154 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Animale, Pasiune si terapie
« Răspuns #150 : Luni, 05 Iulie 2010, 21:29 »
ooo, pets! pai in cazul acesta am si eu pe cineva sa va prezint :)
Rasfatatul meu, Tutu (Tzutzu)

(sper ca am reusit sa atasez imaginea)

Licya, sa-ti traiasca puiutul, e foarte fain!

adria

• Vizitator
« Răspuns #151 : Luni, 05 Iulie 2010, 21:30 »
sa va spun o intamplare tare haioasa
acum ceva timp, tesi a prins o vrabiuta, era pe balcon
copiii s-au repezit sa salveze vrabiuta din gura si ghearele pisicii; saraca era moarta de spaima
mama, care era la noi atunci si care o iubeste enorm pe pisu, s-a ratoit la copii si le-a spus foarte serioasa: "de ce, mai, i-ati luat friptura din gura?"
desi, consternati pe moment, copiii s-au pus pe un ras si mi-au dat si mie telefon la serviciu ca sa aflu intamplarea
pana la urma, nimeni nu a avut de suferit

Offline licya

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Think outside the box
« Răspuns #152 : Luni, 05 Iulie 2010, 21:41 »
@adria: nu mai poate saracul sa aiba intentii serioase, l-am dus la veterinar intr-o zi frumoasa de ... 8 martie. asta ca sa stabilim cine e cocosul in casa.

Offline licya

• Newbie
  • *
  • Think outside the box
« Răspuns #153 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 19:22 »
Trista!!!
am nevoie sa imi confirmati ca am facut un lucru bun azi, va rog!
ieri vi l-am prezentat pe Tzutzu...azi i-am gasit niste stapani foarte draguti si l-am lasat acolo sa se acomodeze... :(
am omis ieri sa va spun ca il iubesc mult, mult de tot, e la mine de cand era puiut si are 3 ani si cateva luni. insa, in ultimele 6 luni am simtit ca il chinui foarte mult prin faptul ca il tin singur in apartament si nu am timp suficient pentru el. de obicei ma intorc de la birou cam in jurul orei 19-20.00, iar saracutul are chef de joaca...dar nu are cu cine.
asa ca zilele trecute o colega mi-a spus ca s-a mutat la casa, are o gradina frumoasa si mare si ca ar vrea sa incerce sa il tina pe pisi al meu cateva zile sa vada daca se inteleg. azi mi-am luat inima in dinti, i-am facut bagajul (boluri de mancare, mancare cat pentru o luna,paturica lui, jucariile preferate, peria de par, etc.) si am plecat in vizita.
A zburdat prin iarba doua ore cat am stat acolo, parea a fi fericit. Oare era?
M-am intors acasa, nu era nimeni la geam cand am parcat masina, nu s-a auzit nici un "mau" de la parterul blocului, nu a incercat nimeni sa fuga cand am deschis usa apartamentului. Acum ma uit in jurul meu...si nu e aici...:(
Azi chiar ma simt singura!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #154 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 20:22 »
Te inteleg perfect. Ti-a ramas un gol in suflet. Incearca sa treci peste starea care te-a cuprins, poti face o baie fierbinte, vizioneaza o comedie, plimba-te in parc...

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #155 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 20:33 »
@licya, am facut exact acelasi lucru acum ceva timp: pentru ca mi se facuse mila sa vin seara tarziu acasa si sa-l vad pe Juanito (asa il chema pe birmanezul meu) cocotat pe balcon, uitandu-se pe strada.  apoi el vroia sa se joace si eu sa dorm... asa ca l-am dus si eu la curte, dar acolo a crezut ca poate sa faca legea si lua intr-una bataie de la ceilalti motani din sat.  si se intorcea in zori rupt la propriu si la figurat.  medic, antibiotice si apoi de la capat.  si cand am fost plecata o data mai mult, s-a imbolnavit rau si a murit.  m-a durut ingrozitor.  si de-atunci am renuntat sa mai am un alt animalut. dar stiu multe persoane care ii tin acasa, asa singuri si nu se intampla nimic. in fine, curaj!  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #156 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 20:38 »
Licya, daca tu simti ca ai facut un lucru bun, atunci asa este. Eu imi ascult cit mai des intuitia, ceea ce simt ca trebuie sa fac intr-un anumit moment, chiar daca ratiunea si scenariile din minte intra in functiune furnizindu-mi indoiala prin tristete, disconfort. etc. Insa, de cele mai mule ori, s-a dovedit corecta intuitia mea.

Acum, la intrebarea ta, raspunsul corect ti-l va da chiar pisoiul tau, in functie de cum se va acomoda cu locul si, mai ales, cu colega ta.

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #157 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 20:47 »
   Daca a fost crescut in apartament de mititel, nu are instinctul de supravietuire adaptat unei vieti in curte. Sper sa gresesc.....

adria

• Vizitator
« Răspuns #158 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 20:54 »
eu cred ca are dreptate eugenia

Offline licya

• Newbie
  • *
  • Think outside the box
« Răspuns #159 : Miercuri, 07 Iulie 2010, 21:45 »
partea buna e ca a iesit prin jurul blocului, de la un anisor, asa ca sper ca a invatat cateva reguli de supravietuire in doi ani jumatate. iesea aproape zilnic si se intorcea singur, astepta la usa scarii pana venea cineva, apoi ajuns la usa apartamentului sarea pe clanta pentru a i se deschide.
stiu ca am luat o decizie buna pentru el si asta ma face sa ma simt mai bine... dar tot imi lipseste. de, e Matza al meu :)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #160 : Joi, 22 Iulie 2010, 19:14 »
Aici, in aceasta poza este Ely.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #161 : Vineri, 10 Septembrie 2010, 13:49 »
Desi, în ţări precum Austria, există centre specializate doar pe terapia cu animale, acest ttip de tratament nu se practică decât izolat la noi în ţară. "Doar în cadrul Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca există o serie de module de terapie, care le pot fi de folos psihologilor", precizează Violeta Pascu. Programul "Animalele fac oamenii să zâmbească" este un proiect care s-a desfăşurat, timp de doi ani consecutiv, la "Casa Max". În cadrul programului de anul acesta, vârstnicii au fost puşi sub tratament cu căţei de rasă de la Asociaţia Gia, timp de două ore în fiecare duminică, pe parcursul a zece săptămâni.  - sursa: Suplimentul  la Ziarul "Adevărul"

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #162 : Sâmbătă, 11 Septembrie 2010, 16:26 »
Pentru iubitorii de animale, un mic cadou!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #163 : Sâmbătă, 11 Septembrie 2010, 17:08 »

Va invit, dragi iubitori de animale, sa urmariti un dans exceptional, executat cu gratie si mult talent!!! Vizionare placuta!
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/X5LP2jX5QyU?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #164 : Marți, 14 Septembrie 2010, 10:58 »
Prietenie: