Aici se discuta > Subiecte generale

Animale - Pasiune si terapie

<< < (126/163) > >>

Mari_a:
Bine zic fetele inainte: de responsabilitate e vorba! Un animal de casa nu-i totuna cu unul de curte. Nu-i vorba doar de faptul ca-ti ocupi timpul cu el, ca te joci cu el, ca iesi sa-l plimbi etc. Trebuie sa-l scoti afara pe orice fel de vreme, eventual de doua ori pe zi, sa-l vaccinezi, sa-l deparazitezi periodic, sa-l castrezi ori sa-i dai medicamente anticalduri - ori.. sa-i gasesti pereche! - cand se mai imbolnaveste sa te duci cu el la doctor, sa-l doftoricesti tu si sa-i bagi medicamente cu forta pe gat, sa-l ungi, pansezi etc, sa cureti dupa el prin casa  - in primul rand par! p-orma ce strica, ce mai face p-acolo - si nu in ultimul rand sa-i cumperi mancare specifica - nu te gandi ca-l hranesti cu ce-ti ramane tie! Daca esti pregatita sa faci toate astea, ia-l.
Ah, si sa ai cui sa-l lasi cand pleci. Ca mai cunosc cazuri.  :)

Inca dinainte sa ma nasc eu, ai mei il aveau la curte pe Niță - un dulau maidanez mare, negru si rau! De frumos, era foarte frumos, cu un par negru mare, lucios si ondulat pe alocuri, un cap mare si niste urechi  indoite, atarnandu-i deasupra ochilor care parca aveau sprancene umane... Dar in portiunea lui, pana acolo unde-i ajungea lantul, numai tata putea intra si nici el oricand, numai cand patrupedu' era in dispozitie buna. Altfel, isi facea treaba lui de caine de curte - stiai dupa latrat daca era om la poarta, daca trecea vreo pisica, daca cerea de mancare-apa ceva... Se intampla sa mai rupa lantu' ,sa mai scape din curea si atunci alerga ture dus-intors cat era curtea de lunga - dar noi toti stateam si-l priveam de pe prispa - n-avea nimeni curaj sa iasa pana nu venea tata sa-l ia cu binisoru' si sa-l lege la loc. A trait pana cand eu eram pe la liceu. Imbatranise rau, abia mai hamaia, deja nu-l mai tineam legat - tata ii daduse drumu' si isi facuse culcus in magazia de lemne. Dar odata cand m-am aplecat sa iau un lemn, tot m-a apucat de brat. Cred ca vreo juma' de an a stat in magazie, pana-ntr-o zi cand l-am gasit mort si tata l-a ingropat in gradina...
Noi, copiii, am vrut un caine "bun" si ai nostri ne-au zis sa ne luam unu' mic, sa-l crestem noi ca sa fim prieteni. Si am luat de la o colega de liceu un puiut bej cu alb pe burta... Imi amintesc cum l-am adus in brate acasa, cu tramvaiu' 14! Frate-miu, care atunci avea vreo sapte ani, cand l-a vazut a zis "asta-i Amedeo", dar fiindca era o ea - o maidaneza pitica foaaarte inteligenta, intelegea tot ce-i spuneai, parca te asteptai sa-ti raspunda cu glas omenesc - i-am zis Amedeea. Era jucaria noastra, ne apucasem s-o bagam si prin casa, ii faceam baie cu spuma, o uscam cu feonul... Pana-ntr-o zi cand bunica-mea a gasit-o dormind la ea in bucatarie si gata distractia: treaba cainelui la curte e sa stea in lant si sa latre de acolo. I-am facut  noi cotet nou, aveam grija sa-i punem in el cate o bucata de mocheta-ceva sa-i tina de cald... Nu o data dimineata din cotet se vedeau doua boturi, ca era prietena cu toti cainii din vecini care puteau sari gardu' la noi... Dar pui n-a facut niciodata. O mai dezlegam si ne jucam cu ea, ne duceam cu ea la baie la garla... Cand ne-au demolat casa, toate acareturile de curte pe care nu le-am putut lua in trei camere de bloc au fost raspandite de ai mei prin sat, pe la rude. Inclusiv pe Amedeea i-a dat-o tata unui var de-al lui. Dupa vreo luna ne-a zis ca a scapat si a fugit. Asa de rau ne-a parut... Pana cand intr-o zi ne-am trezit cu ea la usa apartamentului... Fiindca stateam la parter, a dus-o fratele meu in gradinita din spatele blocului si acolo a mai trait inca vreo cinci ani...

LiaV:
O reclama draguta cu un catel. Si... o pisica. Dintotdeauna, pisica a fost in avantaj. Toti stim bine de ce, ca toarce frumos :)) 

Lotto 'Lucky Dog' by DDB NZ and The Sweetshop

LiaV:

--- Citat din: almi_gabi din Miercuri, 12 Decembrie 2012, 10:03 ---Sa stiti ca m-ati pus pe ganduri cu acel catel!!    Mai ales ca e un puiut mic si o sa aiba nevoie de multa atentie din partea mea! 
Animalele se ataseaza de stapan mai mult decat ne dam noi seama.

--- Terminare citat ---

Da, trebuie sa te gandesti bine cand faci acest pas. Mai ales cu un puiut. Fiecare din noi ti-am spus cate ceva, ne-am completat in asa fel incat sa iti faci o imagine a ceea ce te asteapta.
Chiar si un caine matur, la bloc trebuie scos afara de trei ori/zi, ca sa nu existe riscul imbolnavirii rinichilor. Sau nu i se da apa la discretie.
Exista parti frumoase, intr-adevar, atunci cand ai un catel. Primul lucru ce-mi vine acum in minte, este faptul ca oricat de necajiti am fi, catelul ne aduce zambetul pe buze prin ghidusiile lui sau printr-un simplu fluierat prin care ne arata ca ne intelege si ca nu suntem singuri.
Dar totodata, ne ingradeste libertatea, ne aduce mai multe ganduri si preocupari. (nu ma refer aici la cainele din curte, desigur)
Inainte sa iei o decizie si, mai ales sa te lasi influentata de noi sau altcineva, ia o coala de hartie, trage o linie in mijloc si scrie de-o parte partile bune ce le vezi intr-o relatie cu un catel (dupa tot ce noi ti-am spus) si dezavantajele. Apoi alege si asuma-ti responsabilitatea :) C'est la vie...

PS Ai vazut filmul Hachiko? E superb!

Mari_a:
Un mail dragut - primit de la paulette, merci! -  mi-a amintit de asta  ;D :
Surprised Kitty (Original)

Mai pusese Gabi p-aici un pisoi care asculta muzica la casti... S-o vedeti pe a mea, care a intrat in al 15-lea an de viata, cum "vorbeste" la casti cu (adevarata) stapana pe Skype  :D ... Sta pe o mobila, undeva in spatele meu, si ma supravegheaza (sa nu fac prostii pe net!  ;D ) Cand aude/simte cumva vocea lu' fii-mea, isi ia avant si sare pe birou... patineaza pe mouse, pe foile de hartie si pe ce mai am p-acolo si se opreste intr-un fel de vaza, care-i plina cu pixuri... pe care le imprastie peste tot! Va trebui sa filmez asta odata!  :D

Karola:

--- Citat din: Mari_a din Joi, 17 Ianuarie 2013, 11:49 ---Un mail dragut - primit de la paulette, merci! -  mi-a amintit de asta  ;D :

Mai pusese Gabi p-aici un pisoi care asculta muzica la casti... S-o vedeti pe a mea, care a intrat in al 15-lea an de viata, cum "vorbeste" la casti cu (adevarata) stapana pe Skype  :D ... Sta pe o mobila, undeva in spatele meu, si ma supravegheaza (sa nu fac prostii pe net!  ;D ) Cand aude/simte cumva vocea lu' fii-mea, isi ia avant si sare pe birou... patineaza pe mouse, pe foile de hartie si pe ce mai am p-acolo si se opreste intr-un fel de vaza, care-i plina cu pixuri... pe care le imprastie peste tot! Va trebui sa filmez asta odata!  :D

--- Terminare citat ---

Dragalasa rau de tot! :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă