Autor Subiect: Animale - Pasiune si terapie  (Citit de 233927 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Animale, Pasiune si terapie
« Răspuns #105 : Luni, 31 Mai 2010, 12:17 »
mai devreme povestea cineva ca a luat o porcuta de la o familie cu copii pentru ca nu o ingrijeau
cand a scos-o din cutie, sa moara
porcuta era pictata cu karioca in toate culorile
va dati seama cat au chinuit-o saraca
altcineva spunea ca a venit o persoana adulta in vizita, s-a jucat cu porcusorul care enervat, l-a muscat de deget
atunci cel muscat i-a dat in cap cu o vaza si l-a omorat

si gata nu mai povestesc ca va intristez si pe voi

Inteleg, Maria... O zi minunata iti doresc!

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #106 : Luni, 31 Mai 2010, 12:44 »
    Animalutele de companie, pentru ca despre ele vorbim acum, nu sint nici jucarii, nici bibelouri pe care sa le folosim cind avem noi chef si apoi, plictisiti  de prezenta lor, sa le neglijam sau sa le abandonam. Cine nu iubeste destul de mult aceste vietati si, mai ales, cine stie ca nu le poate respecta incit sa le considere parteneri sau membri ai familiei, ar face bine sa le admire doar de la distanta, fara sa se implice in viata lor. Ele au nevoi permanente de care trebuie sa tinem seama si sa le rezolvam. Ne putem juca cu ele fara sa le uritim infatisarea vopsindu-le blanita roz (!) sau impopotonindu-le cu tot felul de obiecte inutile ce le pot impiedica sa se miste sau sa respire liber. Copiii nostri pot fi educati cum sa se poarte si sa convietuiasca cu animalutele familiei.
    Eu am avut o femela de ciobanesc german pe care am luat-o accidentata la un picior de la un centru de pregatire pentru o anumita activitate; si pentru ca nu mai putea fi folosita, cei de acolo o propusesera pentru casare. Au casat-o numai in acte si mi-au dat-o mie. Timp de 12 ani mi-a rasplatit de mii de ori salvarea vietii ei. Mi-a fost o buna prietena si fiica alaturi de fiicele mele, imi simtea tristetea sau boala si se purta prevenitor, era exuberanta cind ma vedea vesela. Am suferit cind a murit si imi este in continuare un dor cumplit de ea.....
    Dar, fie ca sint ciini sau altfel de animale, trebuie sa stim ca avem multe de invatat de la ele, ca in multe privinte sint mai bune decit noi. Ii admir si ii sarut cu drag pe toti cei care sint prieteni adevarati ai acestor fiinte.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #107 : Luni, 31 Mai 2010, 13:11 »
da asta e defectul lor
cand se duc ne lasa in gol imens in suflet
dar daca ne-am duce noi inaintea lor ar fi si mai rau
asa cel putin putem sa ii ingrijim si sa le fim alaturi pana la sfarsit

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #108 : Joi, 03 Iunie 2010, 12:16 »
Va rog frumos, spuneti-mi unde mai gasesc, in Bucuresti, magazine pentru animalute. Eu am tot fost la Biovet-str. Sebastian, Facultatea de Medicina Veterinara, Carrefour Orhideea, Brico Store Militari - langa el este un magazin f. mare pentru animalute-, la Unirea mai este un magazin si am fost acolo. Am fost si la Bucur Obor in ideea ca o sa gasesc un ham bun, frunos si trainic, dar nu am avut noroc... Multumesc anticipat. Va pup

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #109 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 16:14 »
[IMG]http://i49.tinypic.com/15

maria171

• Vizitator
« Răspuns #110 : Joi, 01 Iulie 2010, 09:54 »
dragii mei
am primit un mail care m-a impresionat
daca puteti ajuta cumva sau stiti pe cineva care o poate face...
uitati mail-ul

Crezi ca printre cunostintele tale exista cineva care sa adopte o pisica cu care s-a jucat fotbal? a fost operata o data, i s-a pus tija (labuta din fata), a fost din nou pe post de minge, labuta e praf, numai rana, probabil va fi amputata. Inapoi nu se mai intoarce;pisicile au baza pe laba din spate.

ce oameni pot face asa ceva?
or mai fi oameni?

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #111 : Joi, 01 Iulie 2010, 10:33 »
@maria171, ingrozitoare poveste... am observat ca la unii oameni exista un fel de inversunare impotriva animalelor, cai, caini, pisici, pe care din cine stie ce frustrari, ii agreseaza fizic.  foarte trist. imi pare rau ca nu pot ajuta biata pisicuta.  ;) dar ma intreb, daca a fost maltratata asa de tare, probabil are leziuni interne grave; nu cumva prelungindu-i viata, este chinuita si mai tare?!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

maria171

• Vizitator
« Răspuns #112 : Joi, 01 Iulie 2010, 11:55 »
se poate si asta, sa aiba leziuni interne
ar fi buna o ecografie
pt un porcusor de guineea o ecografie costa 1 mil

am inteles ca se intereseaza o organizatie de pisicuta asta, pana la urma
oricum parerea mea e ca generatia mea nu va apuca sa vada o viata mai buna pt animale
poate cei care vin dupa noi sa poata face ceva educatie in domeniu
noi pe forumul de porci-gemon- avem niste copii (puitni) pe care ii tinem pe langa noi si ii incurajam sa invete
e o fetita pe care parintii au obligat-o sa isi dea porcutele si ea a ramas cu noi si acum la expozitie a ajutat f mult
a ajutat la aranjarea spatiului, a venit in fiecare zi si a vorbit cu vizitatorii
asta pt ca asa a vrut ea

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #113 : Joi, 01 Iulie 2010, 12:13 »
@maria171, vezi ca ti-am trimis un mesaj personal, raspunde repede pls.

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #114 : Joi, 01 Iulie 2010, 13:19 »
@am retrimis informatia unor colege cu suflet mare, sa vedem ce iese.  oricum, pentru astfel de situatii, se poate loga un anunt pe site-ul:
http://www.adoptiipisici.ro/
se pare ca functioneaza.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #115 : Joi, 01 Iulie 2010, 13:22 »
am vazut pozele cu biata pisica
de fapt nu am putut sa vad decat 2
sa dea D-zeu sa o poata ajuta cu ceva
tinem pumnii
multam si pupici

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #116 : Joi, 01 Iulie 2010, 14:29 »
da maria171, sa le tinem pumnii, informatia completa a plecat deja la 200 de persoane si de obicei astfel de cazuri isi gasesc rezolvare, intr-un fel sau altul. oare exista cineva pe forum care ar putea sa scrie un articol si sa-l trimita la un ziar sau la vier pfoten, cu poze cu tot?! pentru maltratarea animalutelor in unitatea aceea militara...

maria171

• Vizitator
« Răspuns #117 : Joi, 01 Iulie 2010, 15:09 »
o amica a scris la organizatia PETA, rugandu-i sa se implice in problemele care sunt cu animalele
ei i-au raspuns ca nu au inca reprezentanta in romania
stiu ce cei de la vierpfoten, cred ca fac treaba buna
oricum nu cred ca pot intra in unitate
daca s-ar face o sesizare la comandant probabil ca in urmatoarea ora toti ar vana cainii si pisicile din unitate si le-ar da afara si ar avea probleme si persoana care a scris
e o problema spinoasa
 :'(

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #118 : Joi, 01 Iulie 2010, 20:19 »
@maria si ceilalti forumisti!

s-au strans ceva banuti pentru pisoi! acum am o nelamurire, si nu numai eu ci si colegele mele.  OK, noi dam banii dar cum stim ca se vor duce acolo unde trebuie? scuzati aceasta intrebare dar dupa ce am vazut filmul filantropica am inceput sa ma indoiesc de veridicitatea anumitor cauze asa zise nobile...  mai ales in momentul de fata unde moldova este damnificata si unde este nevoie de foarte multa solidaritate si ajutor concret.  bine, facem si o actiune in acest sens dar e altceva.
asadar, imi spune si mie cineva daca e ok sa dai banii asa pentru cauza felina, fara sa-ti mai pui si alte intrebari, sau exista un mod de a te asigura ca pisoiul acela strivit de gheata militarilor va fi operat?!

maria171

• Vizitator
« Răspuns #119 : Joi, 01 Iulie 2010, 21:26 »
intrebarea ta e foarte justificata
singura solutie e sa platesti direct doctorului, dupa operatie
si eu as gandi la fel
vorbim in particular mai mult