Si sa continui cu ceva de care sunt extrem incantat ca am gasit ca gazda a Art Camp-ului!
Plecaseram azi, la final de tabara, dupa o noapte prelungita spre dimineata... spre ultimul obiectiv: centrul Sibiului. In drum insa, planuiseram cu o zi inainte sa ne oprim sa vizitam Biserica fortificata de la Cristian. Si n-am regretat nici o clipa faptul ca am asteptat vreo jumatate de ora acolo, pana am reusit sa aflu cine este noul "stapan" al cheii bisericii. A meritat din plin, fiecare minut de asteptare! Trecusem prin fata acestei cetati de sute de ori, este in drumul meu spre Sibiel, asa ca erau zile cand ii vedeam din exterior zidurile si de sase, sapte ori...Mi-am propus de nu stiu cate ori sa intru, mai ales ca sunt un mare pasionat de arhitectura medievala. Nu stiu cum s-a facut de nu am reusit niciodata sa-mi fac timp...Dar poate ca aceasta era momentul, de multe ori lucrurile se randuiesc in asa fel incat sa se desfasoare la timpul in care trebuie...
Seara discutasem cu Caroline, ca nu stiu unde sa tinem tabara de pictura si de fotografie si sunt atat de ocupat pana la plecarea in Spania incat nu cred ca o sa ma pot ocupa de gasirea unui loc potrivit. Spre deosebire de mine, care am sarcina de asigura partea de cadru, Caroline isi facuse foarte bine temele: am vazut ca deja isi punctase tot programul si avea structurate si momentele si tintele...
De cum ni s-a deschis poarta cetatii, am stiut ca acolo este ceva desosebit de care voi fi legat intr-un fel. Dar nu realizam in ce fel. Locul este superb. Rupt de lumea de afara, ascuns in spatele zidurilor masive de piatra si caramida, pavaza sasilor impotriva turcilor si mongolilor. Minunat loc de a te reculege si a-ti trage sufletul! M-a inundat mirosul de liliac si de iarba proaspat cosita, prveam ametit si extaziat la curtea aceea din spatele casei parohiale. Si ma gadeam cat de mult mi-ar place sa pot sta si macar cateva ore acolo...
Cand curatorul bisericii ne-a arata casa parohiala, aflata in incinta cetatii si transformata acum intr-un spatiu de cazare, am stiut: aici va fi ART CAMP 2013!!! Este un loc neobisnuit, incarcat, are atat de multe locuri intimizate, liniste. Linii multe, perspective, se pot puncta si pune in valoare atat de multe. Cred ca am si strigat, nu mai stiu, atat de mult m-am bucurat de potrivirea asta grozava! Astept ca maine sa dau o fuga pana acolo sa stabilesc totul si atunci am sa revin, cel mai probabil marti, cu toate elementele. Dupa care veti primi de la Caroline toate detaliile programului.
Cateva poze cu biserica, curtile cetatii si turnul slaninii, dar am sa revin maine seara cu altele care surprind si zona de cazare:

Cladirea din fata bisericii este casa parohiala, adica locul in care se va locui

Aici este o imagine surprinsa in holul casei parohiale.