Scrise de noi > Articolele noastre
Unde gasim sufletul pereche?
mihaela1961:
--- Citat din: Cory din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 10:09 ---Mihaela, uite bit are oarecum dreptate, ce facem daca jumatatea/ perechea noastra vine de la capatul pamantului, sau poate s-a nascut si traieste in alta tara, alt continent , e si asta de luat in calcul, dar cum o gasim atunci, ca nu devenim cu totii globtrotteri? :-\
--- Terminare citat ---
Cory!!!Da de ce sa devenim globtrotteri?S-a inventat internetul, Mark Zuckerberg a infiintat Facebookul, exista camere web, ne vedem, discutam...pana ne dispare cheful sa ne cunoastem si face to face!Ne iubim la distanta, ai ceva impotriva?Asa..daca e la distanta nu apucam sa vedem unul la altul 'fata intunecata' si armonia va fi perfecta! oO O0
Caroline:
--- Citat din: mihaela1961 din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 15:04 ---Scuzati va rog!'Intr-o ureche' era Van Gogh! :crazy2: :offtopic:
--- Terminare citat ---
Nu, prima data ai nimerit-o mai bine, si Paul Gaugain. Asa fac si copiii mei la scoala, cand nu stiu, ghicesc. Si in cazul asta, cel mai bine e sa mergi pe primul raspuns spontan care-ti vine-n minte. De obicei e cel corect.
Paul Gaugain nu si-a gasit jumatatea in Tahiti. Era un barbat inchis, morocanos si cu aspect fizic "butucanos".
A ajuns mare acolo, dupa ce, dintr-un slujbaj administrativ, "maritat" cu o partida buna, si cu copii la purtator, intr-o buna zi, a renuntat la "sufletul pereche" si la tot ce tinea de Ea si... a "disparut". Nu, nu fiindca il chinuia talentul. Pe vremea aceea nu stia nici cum se tine o pensula in mana. Da' asa i se pusese lui pata, sa devina pictor... A suferit de foame si a fost homeless niste ani, prin Montmartre si prin alte locuri pline de oportunitati, invatand in acest timp sa picteze, doar privindu-i pe altii. N-a avut prea mare succes... In lipsa de bani, a incercat sa-si vanda unul din tablouri fostei sotii, care l-a cumparat pe un pret de nimic... nu din mila, ci pentru ca culorile se "asortau" cu camera unde voia Ea sa-l puna. Intr-un final, a murit in Tahiti, de lepra, in propria lui coliba, ai carei pereti ii pictase integral, pana in ultima zi de viata. Coliba a fost arsa, impreuna cu cadavrul, pentru a stopa raspandirea molimei. Fosta sotie a lui Gaugain a vandut, dupa zeci de ani, tabloul cumparat de la el pe un pret de mii de ori mai mare decat acela pe care i-l platise lui.
adda:
--- Citat din: mihaela1961 din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 14:52 ---
Draga Adda, 'de gustibus non e disputandum', daca-ti place mutra alora de pe alta planeta...treaba ta, nu ma bag, dar te avertizez animata de cele mai bune intentii, ca vei trai senzatii tari!
--- Terminare citat ---
eee...nu m-am gandit chiar asa de departe, eu foloseam o metafora doar....stiti cum se spune "barbatii sunt de pe marte femeile sunt de pe venus" ;) :)
mihaela1961:
--- Citat din: Caroline din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 16:08 ---Nu, prima data ai nimerit-o mai bine, si Paul Gaugain. Asa fac si copiii mei la scoala, cand nu stiu, ghicesc. Si in cazul asta, cel mai bine e sa mergi pe primul raspuns spontan care-ti vine-n minte. De obicei e cel corect.
Paul Gaugain nu si-a gasit jumatatea in Tahiti. Era un barbat inchis, morocanos si cu aspect fizic "butucanos".
A ajuns mare acolo, dupa ce, dintr-un slujbaj administrativ, "maritat" cu o partida buna, si cu copii la purtator, intr-o buna zi, a renuntat la "sufletul pereche" si la tot ce tinea de Ea si... a "disparut". Nu, nu fiindca il chinuia talentul. Pe vremea aceea nu stia nici cum se tine o pensula in mana. Da' asa i se pusese lui pata, sa devina pictor... A suferit de foame si a fost homeless niste ani, prin Montmartre si prin alte locuri pline de oportunitati, invatand in acest timp sa picteze, doar privindu-i pe altii. N-a avut prea mare succes... In lipsa de bani, a incercat sa-si vanda unul din tablouri fostei sotii, care l-a cumparat pe un pret de nimic... nu din mila, ci pentru ca culorile se "asortau" cu camera unde voia Ea sa-l puna. Intr-un final, a murit in Tahiti, de lepra, in propria lui coliba, ai carei pereti ii pictase integral, pana in ultima zi de viata. Coliba a fost arsa, impreuna cu cadavrul, pentru a stopa raspandirea molimei. Fosta sotie a lui Gaugain a vandut, dupa zeci de ani, tabloul cumparat de la el pe un pret de mii de ori mai mare decat acela pe care i-l platise lui.
--- Terminare citat ---
Amandoi-metaforic vorbind 'erau intr-o ureche', dar cel care si-a taiat urechea si si-a facut autoportretul a fost Van Gogh! In rest, tot ce ai spus despre Gauguin este real.Intr-adevar, sunt speculatii, precum ca in urma unei certuri de amploare Gauguin i-ar fi taiat urechea lui Gogh, dar astea-s speculatii!Amandoi insa au suferit de boli psihice, probabil altfel nici n-ar fi putut sa faca arta!
De gasit, intr-adevar, n-a gasit-o in Tahiti, dar a cautat-o pe acolo, asta dupa ce si-a lasat nevasta cu cei 5 copii paremi-se!Din Tahiti a plecat prin alte parti, dar cinstita sa fiu, habar n-am pe unde...probabil tot intru cautarea perechii :) glumeam! oO
Cory:
--- Citat din: mihaela1961 din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 15:59 ---Cory!!!Da de ce sa devenim globtrotteri?S-a inventat internetul, Mark Zuckerberg a infiintat Facebookul, exista camere web, ne vedem, discutam...pana ne dispare cheful sa ne cunoastem si face to face!Ne iubim la distanta, ai ceva impotriva?Asa..daca e la distanta nu apucam sa vedem unul la altul 'fata intunecata' si armonia va fi perfecta! oO O0
--- Terminare citat ---
Hai ca am dat-o dintr-una in alta, si m-am facut prost inteleasa, asa imi trebuie daca pun intrebari la care nici eu nu am un raspuns prea clar in minte :-\ ; nu la relatiile incepute, intretinute , terminate , etc pe internet ma refeream eu( nu am nimic impotriva, e si asta o modalitate) , eu aveam in minte doi oameni ce vin din colturi de lume diferite (geografic vorbind, si care nu s-au intalnit nici pe net, nici face to face ) si ar putea fi unul jumatatea ideala a celuilalt , poate fi un necunoscut/a pe langa care treci la un moment dat intr-o gara, intr-o calatorie, etc, dar daca nu te sincronizezi cumva cu celalat/ sau cu "destinul , soarta" , poti rata intalnirea cu jumatatea asta ideala , gata nu mai scriu ca incep sa ma debusolez singura :( , ii intristez si pe alti poate si nu asta mi-am propus :sorry: :surrender:
Uite o "pereche ideala" necuvantatoare ! :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă