Aici se discuta > Subiecte generale

Povestiri de seara. Noapte buna!

<< < (275/278) > >>

Caroline:

--- Citat din: Matei din Miercuri, 31 Octombrie 2012, 15:33 ---...Mi se pare ca din ambele texte razbate o mare unda de DEFETISM si NEPUTINTA....
...sa actionam asadar, fiecare pe bucatica lui de tarla!
parca o concluzie ne-ar duce catre EDUCATIE. :)

--- Terminare citat ---

Asa cred si eu.  :thumbup:  Respectele mele, stimate domn, pentru interpretare.  :bow:
Din pacate, la noi educatia cu televizorul e la putere... si o bate de departe pe cea formala (care oricum abia mai sufla, in deriva).
Apropos de o discutie asemanatoare de pe alt topic, cred ca solutia este "Stat in Stat"... Adica "Statul sunt Eu." In "statul" individual al fiecaruia dintre noi, sa actionam... altfel, nimeni n-o s-o faca pentru noi... nici macar cei care ne-o datoreaza sau pe care-i platim pentru asta.

Ceea ce vroiam sa iasa in evidenta este faptul ca, in timp ce ilustra noastra generatie inca se mai plange de securisti si alte tare de mai bine de 20 de ani, copiii de azi ajung pe nesimtite la o maturitate si luciditate care noua - atat de ocupati sa ne plangem - inca ne scapa. ;)

micaela:

--- Citat din: Caroline din Miercuri, 31 Octombrie 2012, 19:39 --- copiii de azi ajung pe nesimtite la o maturitate si luciditate care noua - atat de ocupati sa ne plangem - inca ne scapa. ;)

--- Terminare citat ---

subscriu. unii dintre ei sunt incantator de maturi si lucizi. :)
altii sunt intristator de blazati si defetisti.
important e ca raportul dintre ei sa se schimbe, usor, usor, in favoarea celor dintai. Din pacate, vremurile nu sunt prielnice pentru asta, caci orizontul e destul de umbrit in acest moment; nu le straluce-n zare vreun soare zambitor.

Caroline:
Mica, o sa te contrazic si aici... partial.  :P
Nu cu vremurile, fiindca ai dreptate, insa ceea ce trebuie sa-i invatam noi este ca ei insisi conteaza mai mult decat vremurile. Ca 90% din oameni fac ceea ce "trebuie", adica ce vor altii, constient sau nu, si doar 10% fac ce vor. Cui i-ar place ca profesorii copilului  sau medicul care il trateaza sa gandeasca ca nu prea exista nicio sansa?!

Uite, am cunoscut zilele trecute un profesor de fizica din Deva (nu celebru ca Mircea Rusu, nici el, si nici orasul), in calitate de formator la cursul la care am participat...
Si-a facut "Trusa inventatorului" pentru laborator cu piese din deseuri electronice sau comandate pe internet la preturi intre 50 de bani si 8 lei bucata, avea proria lista de site-uri cu carti, jocuri, proiecte pentru copii, era abonat online la toate noutatile din fizica cuantica si nu numai, si organizase la el la scoala un fel de club de colectare si revalorificare a deseurilor electornice (ne-a aratat o pungulita cu 1,5 g de foite de aur obtinute de el si elevii lor printr-o metoda proprie de pe placile de baza ale calculatoarelor casate).

Acest profesor si-a inceput cursul cu ceva de genu':

"Se calculeaza ca de-acum in nu stiu cati ani, nu vor mai fi bani de pensii, daca toate vor merge cum merg acum. Banii dvs de pensie sunt in mainile copiilor pe care ii educati. EI trebuie sa fie capabili sa traiasca si sa munceasca intr-o lume in continua schimbare, intr-o lume in care majoritatea teoriilor si a metodelor pe care noi le-am invatat in facultate, au picat sau au fost depasite. Nu mai lasati copiii sa se blazeze! Deschideti-le ochii la lumea asta noua, invatati-i principii general valabile cu care sa fie capabili sa rezolve orice problema, si nu problemele abstracte din manual. Invatati-i sa faca inventii si sa castige bani... nu acum, ci in lumea in care noi vom fi pensionari."

Evident, cineva din sala a intrebat daca spune cineva lucrurile astea si la Guvern si Minister. Si pe cand vom vedea schimbarile astea si in programele scolare?

Si tipul a raspuns: Nu mai asteptati nimic de la Minister. Am asteptat destul... nu ne permitem sa mai asteptam. Puteti face toate astea singuri, sunteti stapani pe ora si laboratorul vostru."

Pentru cei interesati, cateva resurse web din lista lui:

www.wolframalpha.com - Noul motor de cautare "inteligent"
Google books - peste 50.000 de carti online accesibile gratuit
www.avaxhome.us - carti online, inainte de a aparea pe piata tiparite
www.instructables.com - Baza de date cu proiecte practice pentru copii
www.arvindguptatoys.com - jucarii din deseuri

::)

micaela:
Caro, nu ma contrazici absolut deloc. Era numai o constatare, insa am aceeasi atitudine fata de cei blazati ca cea a profesorului de care spui. Le spun ca ei fac viitorul asa cum se vor pricepe, vor avea curajul si vointa sa-l faca. Atunci cand invoca "sistemul putred", le spun ca sistemul vor fi tot ei si trebuie sa aiba curajul de a schimba in bine lucrurile, dar ca, pentru asta trebuie sa si stie carte. Schimbarea in bine presupune sa stii, sa vrei, sa crezi ca poti, sa incerci si sa reusesti. Ii imbarbatez mereu in sensul asta si de cele mai multe ori chiar cred sincer acest lucru. De vreo doua saptamani nu le mai predic "optimisme" dinastea, caci eu insumi nu le mai "simt", deci nu-mi ingadui sa-i mintzesc.  :)

Inimos profesorul de care spui. Cand o sa am mai mult ragaz, o sa-i studiez blogurile.  :)

Caroline:

--- Citat din: micaela din Miercuri, 31 Octombrie 2012, 21:14 ---Cand o sa am mai mult ragaz, o sa-i studiez blogurile.  :)

--- Terminare citat ---

Nu sunt bloguri, sunt o colectie de site-uri cu baze de date de idei.  :)
Pentru tine, uite un programel freeware de constructii 3D, care spre deosebire de AutoCAD si SolidWorks, nu costa nimic si e conceput atat de intuitiv incat sa-l poata utiliza si un copil de clasa a VI-a:
http://sketchup.google.com/download/
Daca il descarci, nu alege versiunea Pro (care e un demo limitat), ci urmatoarea, SketchUp 8.  ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă