Aprilie n-am conisderat niciodata starea fericirea ca pe o stare generalizata, totdeauna am cautat si asteptat momentul. Traiesc dintr-o insiruire de momente, diferite si oarecum pregatite. Imi creez starea si ma bucur cand o ating. Uite sunt lucruri atat de simple si de neinsemnate pentru multi altii, dar care pentru mine insa sunt mai mult decat generatoare de fericire: o poteca de padure, o floare pe care am sadit-o si careia ii merge bine, o dimineata ce prevesteste o zi insorita, un kilogram pierdut, un catel care da din coada si vine
sa-l mangai, as putea scrie aici un milion de chestii care par banale, dar care asa cum iti spuneam pt mine inseamna o clipa de fericire...
Bineinteles ca toate astea se intampla pe un fond bun, desi am o groaza de probleme si de lucruri care ma chiunuiesc, am o stare de multumire, peste care este foarte usor sa obtii momente de fericire. Ce incerc sa fac este ca lucrurile rele care mi se intampla sa nu afecteze starea asta, sa le consider inevitabile si chiar, poate o sa razi, cred ca sunt generatoare, prologuri pt lucrurile bune.
Ieri de exemplu cand scriam ca sunt fericit, aveam si motive sa fiu cat nu se poate de trist si afectat. Cand un om hai sa nu-i zicem neaparat apropiat, mai degraba sa-i spui in sablon "in care ai investit incredere" te dezamageste profund si ireversibil, ai avea toate motivele sa fi chiar suparat. Dar eu, dupa ce mi-am calculat pentru cateva minute reactiile pe care o sa le am, dupa ce am inteles ca poate era inevitabil sa se intample asa si dupa ce am realizat ca asta poate da nastere unui pas in fata la care altfel nu m-as fi gandit si nu l-as fi planificat, am ras si am zis...ok sunt fericit. "Este o dimineata minunata, am o zi intreaga in fata in care vreau si pot sa ma bucur de copiii care vin pe la mine, de un vin rece din frigider, de plantele din gradina...".
Da, la starea de multumire generala am spus-o de multe ori contribuie si Singles Camp. Foarte mult si in mare proportie. Daca faci ceva care-ti place, daca te intalnesti cu oameni de care-ti place, daca le poti fi si vezi ca le esti util, daca poti sa-i bucuri si vezi rezultatul muncii tale, daca ai ocazia sa treci mereu prin locuri minunate, ce poate fi mai bine pe lumea asta? De asta va multumesc de multe ori, de asta mi se pare important sa va spun cat de mult ma bucur ca am petrecut cateva zile cu voi... O fac si aici pt multele lucruri bune care mi se intampla