Bit.Cu asta mi-am inceput si eu ziua: cu uimirea si neintelegerea rabdarii acelor oameni care stau ore in sir la rand sa ajunga in dreptul unor moaste. Cu cata speranta, incredere, amestecate cu evalavie, asteapta sa aiba cateva clipe in fata raclei!
Tocmai ce ma gandeam intr-un amestec de mila si neintelegere la miile de oameni, cand anunta la stiri: Primaria Iasi a facut un profit de 200.000 RON iar Mitropolia de 2.000.000 EUR, de pe urma pelerinilor de la moastele Sf Paraschiva. Bani din pomelnice!!!! M-am socat si m-am cutremurat.
Singura revolta a mea e in scris. De mult mi-am dat seama ca nu mai are rost sa ma enervez, sa sper, sa astept. Stiu ca este fara rezultat! Si in politica si in biserica, cocotati pe picioroange de nesimtire, indiferenta si minciuna stau niste cocostarci carora nu le pasa. Decat de ei. Orice s-ar intampla jos nu conteaza. Degeaba strigi, degeaba te agiti, dai din maini, fluieri, te infometezi, bombani, te incrunti, ei pur si simplu nu vad; nu se uita in jos. Si atunci la cine sa ma plang: la ceilalti ca mine? Cu ce folos? Aah, da, alta ar fi fost si ar fi stat socoteala, daca am fi fost pe vremea batei si ciomagului, nu-ti placea de seful de trib sau de vraci, poc - poc si gata, altii la rand. Dar aici ce arme avem si impotriva cui? Ca toti sunt la fel! Dai jos pe unul si-l inlocuiesti cu altul poate si mai hot si mai ticalos decat celalalt.
Am scris ceva pt tema zilei, apoi mi-am zis insa ca e mai bine sa ies, sa mai lucrez cate ceva prin gradina, face mult mai bine la cap, decat enervarea pe niste borfasi in haine negre...