Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1575475 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lori

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #4185 : Joi, 29 Martie 2012, 09:09 »
...
  a fi un profesor bun e o mare reusita.
De acord cu tine. Cred asta este principalul motiv pentru care nu m-am indreptat spre cariera pedagogica. Desi la teorie ma pricep, caci am facut de toate in facultate : pedagogie, psihologie, metodica predarii, etc.
Dar trebuie sa simti undeva , in interiorul tau ca poti si vrei sa faci o astfel de cariera. Desi imi plac copiii, si-mi place sa lucrez cu ei, mai ales ca sunt foarte deschisi sa te asculte, sa invete, si sa afle cat mai multe. Dar am avut un model de profesoara in liceu pe care am admirat-o foarte mult (de istorie). As fi vrut sa fiu ca dinsa, dar dupa practica pedagogica facuta si dupa un an de invatamant, am renuntat. Nu-mi pare rau, fiindca imi place ce fac acum. Cred ca trebuie sa ai aptitudini pentru a fi profesor. A face o facultate, oricare ar fi ea, nu este suficient. Asa cred eu, dupa experienta avuta in domeniu.
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #4186 : Joi, 29 Martie 2012, 09:46 »
"aglomeratie" mare pe lista de prioritati  ???

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #4187 : Joi, 29 Martie 2012, 12:21 »
coplesita de cate s-au adunat si trebuie rezolvate urgent....am nevoie de un ajutor  :help:
abia astept sa ajung dupa-amiaza la sala, acolo imi schimb starea  ;)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #4188 : Joi, 29 Martie 2012, 18:06 »
azi a fost una din acele zile neproductive, randament nu prea am dat, la sala n-am mai ajuns, iar vremea de afara parca e in ton cu cheful meu lipsa.. :-\
nu-s tocmai mandra  :blush:, dar stiu ca nu pot fi "pe val" mereu asa ca las sa se intample si cate o zi din asta.
si pentru ca "merit"  ;D, mi-am programat un rasfat la domiciliu in seara asta : o baie calda cu multa spuma, arome, muzica ambientala in surdina  si un pahar cu vin rosu, la lumina lumanarilor.  :thumbup: apoi o lectura placuta sau un film bun  :)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #4189 : Joi, 29 Martie 2012, 18:24 »
adevarata hedonista, Guess.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #4190 : Joi, 29 Martie 2012, 18:38 »
mica, am incercat , mai bine spus m-am chinuit toata ziua incercand sa scot ceva de la mine...dar nic  :(
si m-am gandit ca-i mai bine sa nu mai trag de mine, azi cel putin. voi vedea maine.
asa ca, rasfat sa fie :D
stii ce-i straniu? ca imediat ce m-am hotarat sa ma las in voia starii prezente, parca deja m-am simtit mai bine  ^-^

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #4191 : Joi, 29 Martie 2012, 18:49 »
faci foarte bine. e inutil sa ne reprosam cand avem o zi mai proasta. nu suntem roboti, ci oameni, si avem dreptul la rasfat, nu doar la munca. ar trebui sa invat si eu sa ma relaxez mai usor cand irosesc cate o zi, fara randament.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #4192 : Joi, 29 Martie 2012, 19:03 »
Eu cand am zile din alea, fac exact la fel: imi dau voie sa fiu om. Oricum nu as fi facut nimic mai mult intr-o zi din aia decat fac intr-o ora, a doua zi dupa relaj. De exemplu, azi, dupa zilele de lancezeala: predat 6 ore, lucrat birocratie, telefoane si inscrieri pentru "Scoala altfel" 4 ore, corectat lucrari 3 ore. Deja mi-e somn la ora asta... si cred ca o sa-mi dau voie sa am un somn de vreo 10 ore, ca merit.  :D

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #4193 : Joi, 29 Martie 2012, 19:09 »
am invatat asta de la nasa lui fii-meu, o femeie extraordinara cu care am o relatie mai apropiata decat cu sora-mea (care nu mai este in tara). ea are un ritual pe care l-am preluat si eu: o data pe saptamana cateva ore de rasfat doar pt ea: coafor, manichiura, cosmetica, masaj, sauna si altele din gama asta. orice o face sa se simta bine. de cativa ani imi permit astfel de momente pentru mine. si s-a nimerit atat de bine,am intalnit exact oameni pe placul meu, am o coafeza cu care rezonez extraordinar, manichiurista la fel, cosmeticiana idem. chiar daca nu le vizitez saptamanal pe fiecare, la oricare dintre ele as avea programare ma simt excelent. in plus, eu am adaugat exercitiile la sala si la zumba.
asa ca, mica, e bine sa faci si din astea, din cand in cand, au un efect general (psihic si fizic) extraordinar.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #4194 : Joi, 29 Martie 2012, 19:11 »
Deja mi-e somn la ora asta... si cred ca o sa-mi dau voie sa am un somn de vreo 10 ore, ca merit.  :D
sigur ca meriti, Caroline, asculta-ti corpul, daca el zice ca-i trebuie somn, asta ofera-i  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #4195 : Joi, 29 Martie 2012, 19:12 »
meriti. si noi iti dam voie sa dormi 10 ore.  :)
as face idem, dar trebuie sa termin ceva pana-n midnight, musai, ca-i deadline. si-s obosita, si ma doare capul, de la schimbarile de presiune, cred... ca-i vad si pe altii, in jur, batuti de astenia de primavara...
la noi ba-i soare, ba-i vant, ba e innorat...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #4196 : Joi, 29 Martie 2012, 19:20 »
De acord cu tine. Cred asta este principalul motiv pentru care nu m-am indreptat spre cariera pedagogica. Desi la teorie ma pricep, caci am facut de toate in facultate : pedagogie, psihologie, metodica predarii, etc.
Dar trebuie sa simti undeva , in interiorul tau ca poti si vrei sa faci o astfel de cariera. Desi imi plac copiii, si-mi place sa lucrez cu ei, mai ales ca sunt foarte deschisi sa te asculte, sa invete, si sa afle cat mai multe. Dar am avut un model de profesoara in liceu pe care am admirat-o foarte mult (de istorie). As fi vrut sa fiu ca dinsa, dar dupa practica pedagogica facuta si dupa un an de invatamant, am renuntat. Nu-mi pare rau, fiindca imi place ce fac acum. Cred ca trebuie sa ai aptitudini pentru a fi profesor. A face o facultate, oricare ar fi ea, nu este suficient. Asa cred eu, dupa experienta avuta in domeniu.

ai dreptate, lori. poti sa fii un profesionist si un om de mare calitate dar sa nu ai vocatia profesoratului. Am o colega pe care o admir din toate punctele de vedere -forta intelectuala, capacitate de munca si caracter- dar care nu poate, nu stie sa faca orele atractive. E un joc special acela de a "tine in mina" un grup mai mic sau mai mare de oameni tineri, sa le tii vie atentia si nu doar sa le torni cu lingurita informatie in cerebel. iti trebuie un anumit "simt", chiar si o anumita carisma...si abilitatea de a introduce momente de relaxare, prin gluma, prin intrebari, etc... e aproape o arta. :) nu cred ca e pedeapsa mai mare pentru un profesor decat o permanenta neatentie sau plictiseala a invataceilor. colega de care spuneam a facut o adevarata fobie pentru cascatul celor din sala.  ;D e obsedata de faptul ca plictiseste...

gata pauza. trec la treaba.  :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #4197 : Joi, 29 Martie 2012, 19:29 »
obosit si cu febra musculara :(

Offline Victorman

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 318
« Răspuns #4198 : Joi, 29 Martie 2012, 19:31 »
obosit si cu febra musculara :(
Febra-i de la frecat menta ?  :2funny:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #4199 : Joi, 29 Martie 2012, 19:33 »
MOMENTE DE RELAXARE APAR SI IN URMA SEDINTELOR DE MASAJ REFLEXOGEN , CE ZICETI ,ATI INCERCAT ?
n-am incercat masajul reflexogen, doar pe cel clasic
dar e o idee  ;)