Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1575687 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Răspuns: Cum te simti acum?
« Răspuns #660 : Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 23:00 »
...Silviu!!!..batran mai e ospatarul asta...tocmai de pe vremea cand eram eu studenta la Iasi!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

silviu

• Vizitator
« Răspuns #661 : Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 23:13 »
dap! batran ca vremea, stalp ramas...

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #662 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 08:03 »
...ospatarul ala ce remediu avea pt mahmureala? ;)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #663 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 09:37 »
stiu eu, draga Lucia?...s-ar parea ca ma maturizez cam greu...

am o veste proasta pentru tine...balantele nu se prea maturizeaza, pana la sfarsit. copilul lor interior e unul ce nu se da dus.  ;) sa ma prezint: balantza ascendent balantza  ;) :D
totusi, incepand de anul trecut, timp de vreo doi ani jumate, Saturn lucreaza de capul lui in zodia noastra si, zice-se, asta inseamna o etapa destul de grea, care cam fortzeaza nativii spre maturizare. culmea e ca la mine se cam simte...dar nu rau  :D

trei vin rosu, de-odata, nu-i cam mult pentru Saturn?  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #664 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 09:50 »
silviu, cum reusim sa scapam de "ne" si sa ramana cand si cand "fericit"?....suntem prea pretentiosi? conform gandirii pozitive, ar trebui sa ne trezim de dimineata si sa abordam un zambet tamp in fata oglinzii si asa sa ne tine toata ziua....recunosc ca uneori imi iese...alteori nu !...o fi varsta de vina?
nu cred ca sunt pretentios; mai degraba asa e structura mea sufleteasca. e usor de zis: hai sa gandim pozitiv! nu ne costa nimic. mai greu insa e de pus in practica.
sfatul lui coelho era (sa ne scuze doamnele care nu suporta citatele) sa stim cand se incheie o etapa a vietii si sa nu ne incapatanam sa ramanem mai mult decat e necesar, altminteri pierdem bucuria de a trai si sensul vietii. pesemne ca noi suntem incapatanati :D
prietenii de varsta mea, in compania carora ma simt bine, pot fi numarati pe degetele mainii unui ciung. cei mai multi sunt anosti, previzibili, resemnati. imi amintesc cu groaza de o excursie la munte, alaturi de vreo trei familii de varsta mea. ei isi beau mintile si discutau politica, ele barfeau si din cand in cand isi priveau sotii cu ochi straini si goi. era atata resemnare pe fetele lor, incat m-a cuprins o tristete iremediabila. m-am gandit ca decat o asa familie, e mai bine de o mie de ori sa fii singur.

nu-i vorba ca nu suport citatele ... pur si simplu mi se pare ca, de la o varsta incolo, tot ceea ce ai citit trece prin tine, se aseaza, se cerne, se decanteaza si devinie opinie personala, filozofie proprie de viata, rotunda si coerenta, nu fragmentata ca un puzzle de intelepciuni culese din diversi autori, oricat de buni ar fi ei. de aceea mi se pare -absolut subiectiv, desigur- ca citarea continua a unuia sau altuia e semn de juvenilitate intelectuala, ca sa folosesc un eufemism.  :D sau ca e semn de dorinta arzatoare de a epata, de a face parada de o cultura admirabila care poate fi, deseori, si de tip copy-paste, de cand a intrat in viata noastra comunicarea virtuala. As putea cadea, partial, in admiratie maxima pentru memoria elefantina a celor care citeaza live din toti "marii", mai ales ca eu n-am fost deloc daruita cu memorie "de stocare", caci ursitoarele aveau in stoc, la nasterea mea, numai memorie logica, algoritmica (ma descurc frumos cu matematica de olimpiada a fie-mii dar nu mai stiu aproape nica din istoria la care aveam, totusi, note mari).  :D asadar e si putina invidie la mijloc  ;) :D
pe de alta parte, e drept ca e o forma de onestitate intelectuala sa citezi autorul ideii atunci cand ai retinut cui ii apartine si si forma ei exacta.

consideratiile de mai sus sunt pur subiective si nu se aplica interlocutorilor de aici.  :D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #665 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 10:35 »
micaela...respectul meu :),wow, si ascendentul tot in balanta...vestea proasta nu e atat de proasta, am aflat si eu intre timp asta, la care se adauga copilaria necosumata , cand a trebuit sa o cresc pe sorumea, mai mica cu 7 ani

paharele erau mici draga mea...sau asa le-am vazut eu...da de azi trec pe nelipsitul ceai...merge cate o exceptie din cand in cand...ca m-am saturat de replica ca ce-i bun, e imoral, ilegal si ingrasa!

asa ca azi, silviu, ma simt bine...or fi asezate astrele altfel azi?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #666 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 19:56 »
Citat din: micaela
citarea continua a unuia sau altuia e semn de juvenilitate intelectuala, ca sa folosesc un eufemism.
senzational! sunt si eu juvenil in ceva :D
sau ca e semn de dorinta arzatoare de a epata, de a face parada de o cultura admirabila care poate fi, deseori, si de tip copy-paste
sigur e copy/paste, ca doar subliniez ca sunt citate. da' cel putin nu ma bat cu caramida-n piept ca am citit o carte si gata!, am descoperit ombilicul universului.
consideratiile de mai sus sunt pur subiective si nu se aplica interlocutorilor de aici.
aferim! si din partea mea, la fel :D
Citat din: balanta
asa ca azi, silviu, ma simt bine...or fi asezate astrele altfel azi?
si eu ma simt perfect! am fost la manastire pentru spovedanie, la cuviosul teodosie agnosticul. cand a auzit lista mea de pacate, s-a cutremurat si cu vuiet s-a izbit de peretii chiliei: vai! fiule, dar multe pacate mai ai :( ai scoate din sarite si un ascet care cauta oamenii cu lumanarea ziua-n amiaza mare >:( apoi mi-a iertat toate pacatele si mi-a spus o poveste: cica, un tip a fost pus sa aleaga dintre trei pacate... te imbeti, furi sau ucizi. si omul a zis: il aleg pe cel mai usor, adica ma imbat. s-a imbatat, apoi a comis si celelalte doua pacate :( eu nu am ajuns la acest record, asa ca cuviosul (scuzati cacofonia) m-a iertat de tot ce mi se-ntampla. acum ma simt ca un nou-nascut ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #667 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 20:13 »
ca intr-o pauza de tigara ... cu buna voastra dispozitie  :D
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #668 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 20:16 »
...ospatarul ala ce remediu avea pt mahmureala? ;)
iubirea!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #669 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 22:06 »
ca la alta pauza ...
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #670 : Joi, 20 Ianuarie 2011, 22:45 »
ce-i bun, e imoral, ilegal si ingrasa!

da, asta ma enerveaza si pe mine: ca ce-i bun ingrasa.  :D

cel putin nu ma bat cu caramida-n piept ca am citit o carte si gata!, am descoperit ombilicul universului.

cate inexactitati:
1. batutul cu caramida in piept sa-l practice altii; eu nici cu pumnul nu!  :D
2. e vorba de (mai) multe carti + experienta proprie (singura care e, in cele din urma, convingatoare). si nu-mi amintesc sa fi pretins cineva a fi descoperit ombilicul universului, desi destui se simt si se comporta ca atare.  :D  Doar ca unii au mai avut cate-o mica sclipire, cate-o mica revelatie, cate-o mica demonstratie cum ca, da, dincolo de lumea materiala, singura de care ne-am cam ocupat vreo doua milenii, exista si altceva care, desi inca neexplicat, nevazut, neinteles, E. E indiferent ca unii refuza a crede sau macar a cerceta.  :P

Uite, de ex. eu nu pot sa numesc un singur lucru / situatie/ dorinta cu adevarat profunda, venita din Sinele meu si nu din cutume, mode, conventii, standarde, competitii sociale, care sa nu se fi implinit, mai devreme sau mai tarziu. Unele dintre ele au capatat forma in moduri total neasteptate. Acum lucrez la o dorinta de ma framanta de ceva vreme si vad ca pass.  :D poate fiindca, luata cu probleme, ii scad intensitatea si-o sabotez cu indoieli.  :D eh, dar ce-ti spun eu tie, Toma necredinciosu'? :P

ne tot fluturi lista ta de pacate, da, nu ne zici ce si cum. ca ma si sperii.  :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #671 : Vineri, 21 Ianuarie 2011, 11:35 »
Uite, de ex. eu nu pot sa numesc un singur lucru / situatie/ dorinta cu adevarat profunda, venita din Sinele meu si nu din cutume, mode, conventii, standarde, competitii sociale, care sa nu se fi implinit, mai devreme sau mai tarziu. Unele dintre ele au capatat forma in moduri total neasteptate.
un exemplu?
ne tot fluturi lista ta de pacate, da, nu ne zici ce si cum. ca ma si sperii.
dacai iti zic, atunci chiar te sperii :D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #672 : Vineri, 21 Ianuarie 2011, 11:48 »
unii avem o varsta cand nu ne mai sperie nik :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #673 : Vineri, 21 Ianuarie 2011, 12:00 »
da, exact, avem inima tare, mostenire de familie. da', la o adica, un lung sir de crime neelucidate cred ca m-ar mira, putin.  :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #674 : Vineri, 21 Ianuarie 2011, 16:07 »
1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. 
6. Sa nu ucizi. 
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
cele incalcate de mine: 3; 4; 5; 7; 8; 9; 10. la pct 6 am niscai dubii... sa nu ucid ce? am ucis animale. se pune?