Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1571629 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #7575 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 10:25 »
Harnica, am “gatat” geamurile la balcon, acum poate sa vina praful saharian !!  :strambatura:

lenesa. ma bucur ca ploua si am scapat de spalat geamurile :magic:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Doina

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #7576 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 13:29 »
Moale, indecisa !... Dar e firesc dupa ''terapia'' de la ''Daca tu..atunci eu'' !  :laugh: Multumiri Wonderland, benefic masajul la scufita ! Te citesc cu mare placere ! Oare citi ani ai ?!  :flori:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #7577 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 13:33 »
multumesc si eu. dar terapia e in primul rand pentru mine  :flori:
oare cati ani iti imaginezi tu ca am? :whistle:
Dar, nu stiu daca vreau sa aud.  :happy:
Doar sau deja, depinde de perspectiva, 44 ani  *|*

on topic - ma simt mai putin lenesa. am spalat, totusi un geam.   :crazy2:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7578 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 13:41 »
multumesc si eu. dar terapia e in primul rand pentru mine  :flori:
oare cati ani iti imaginezi tu ca am? :whistle:
Dar, nu stiu daca vreau sa aud.  :happy:
Doar sau deja, depinde de perspectiva, 44 ani  *|*

on topic - ma simt mai putin lenesa. am spalat, totusi un geam.   :crazy2:
Inregistrezi succese !  :2funny: Cite geamuri are o fereastra, sa calculim ...O sa ne ia ceva timp !
Frumoasa virsta.  :flori: Multi inainte, cu sanatate si mult noroc ! Intelepciunea vine printre junghiuri, asa ca nu-i de dorit !  :yeah:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #7579 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 16:55 »
Inregistrezi succese !  :2funny: Cite geamuri are o fereastra, sa calculim ...O sa ne ia ceva timp !
Nu calculez, nimic. cel mult numar ce a mai ramas :)
Dar, mi-ar placea, la Daca tu...ca aici e cam  :offtopic:, sa aflu ce e cu indecizia si cu moliciunea   ::)

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7580 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 17:27 »
Nu calculez, nimic. cel mult numar ce a mai ramas :)
Dar, mi-ar placea, la Daca tu...ca aici e cam  :offtopic:, sa aflu ce e cu indecizia si cu moliciunea   ::)

Aici e cu ''moliciunea'' ! Insist.  :tickedoff: Asa ma simteam, acum mi-a mai trecut. Nu reusesc sa dorm noptile si deseori la debutul zilei sunt cum am spus. Pentru indecizie ma duc la ''Aici putem discuta....''
Ziceam sa calculam, asaaaa... pentru temporizarea spalarii urmatorului geam.  :laugh:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #7581 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 23:20 »
Mai, m-ai zapacit, cu atata structurare si...repartizare. credeam ca doar io... :giggle: :)
Imi pare rau, stiu cum e cu insomniile. Acum, stiu mai bine cume  cu hipersomniile.  In general ma las in voia tendintelor...naturale. Dar daca devine grav, o dau pe ceaiuri.  :)

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #7582 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 23:44 »
Imi pare rau, stiu cum e cu insomniile. ... In general ma las in voia tendintelor...naturale. Dar daca devine grav, o dau pe ceaiuri.  :)
Ma confrunt cu aceeasi problema ... de 3 luni !!! On topic, ma simt ... exasperata  |o Am incercat mai multe remedii dar fara niciun rezultat. Voi ce folositi impotriva insomniei ?

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #7583 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 07:50 »
Habar n-am, aprilie. Cele mai multe insomnii sunt date de evenimente stresante.
Eu, am luat-o ca atare, am considerat-o simptom, nu problema in sine. Deci, am zis ca daca imi obosesc corpul si imi  relaxez mintea, organismul isi va regasi ritmul firesc de somn-veghe. Am incercat sa am ceva mai multe activitati fizice in timpul zilei, sa petrec mai mult timp in  aer liber, am cautat activitati care sa-mi creasca starea de bine,  sa ma scoata din gandurile negre. Iar cand nu se putea, incercam sa-l consider un timp castigat pentru lectura sau treburi prin casa/de serviciu, tot ca incercare de redirectionare a gandurilor :crazy2:
N-am apelat la medicamente.

La fel de important e sa incercam sa avem grija la obiceiurile si conditiile in care ne pregatim pentru somn, la gandurile care ne intretin starea de tensiune.

Stii tu, tratamentele sunt in functie de cauza. Si depinde ce fel de insomnie.
Daca nu exista o cauza organica, pe care doar medicul o poate identifica, recomandarile sunt din zona tratamentelor naturiste, tehnici de relaxare si actiuni indreptate spre cauza framantarilor si reducerea stresului, nu asupra nesomnului.

Cei de la Fares au un ceai care se numeste Somn linistit. Eu am incredere, am verificat, combinatiile lor de plante. Dar si ceaiurile de tei, valeriana, musetel, functioneaza, cica.

http://www.sfatulmedicului.ro/insomnia
http://www.sfatulmedicului.ro/Insomnia-si-alte-tulburari-de-somn/cum-facem-diferenta-intre-tulburarile-ocazionale-de-somn-si-insomnie_9308

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7584 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 18:58 »
Mai, m-ai zapacit, cu atata structurare si...repartizare. credeam ca doar io... :giggle: :)
Imi pare rau, stiu cum e cu insomniile. Acum, stiu mai bine cume  cu hipersomniile.  In general ma las in voia tendintelor...naturale. Dar daca devine grav, o dau pe ceaiuri.  :)
Credeai corect !  :laugh: Pentru ca din cauza ta umblu bezmetica prin forum  :strambatura:
Tendinte naturale, zici ?! Ale mele erau bio.  |o Le-a luat si pe-alea la plecare, daca intelegi ce zic !  :slap: Ceaiurile nu mai au niciun efect, demuuuuult.   oO

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7585 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 19:09 »
Ma confrunt cu aceeasi problema ... de 3 luni !!! On topic, ma simt ... exasperata  |o Am incercat mai multe remedii dar fara niciun rezultat. Voi ce folositi impotriva insomniei ?

Am incercat Somn linistit, Noapte buna...Inca mai caut Vise frumoase :P Am  testat Passiflora, a mers dar pina s-a acomodat organismul cu remediul, dupa care l-a ignorat. Autohipnoza faceam seara de seara. Intr-adevar adormeam bustean. N-am mai facut.  :hammer: Meditatie, relaxare, nicio masa dupa ora 18, ceai de tei la 19, plimbari in aer liber, cite  2 ceasuri, gimnastica dimineata, consecvent. Cred ca sunt deficitara la capitolul munca fizica. Nu tin la tavaleala, nu-mi place robotitul permanent. Exercitii de linistire a activitatii cerebrale, fara ginduri de niciun fel (al naibii de dificil...), yoga - exercitii de respiratie. Sunt nopti in care reusesc un somn de 4 ceasuri, dar tot este putin. Norocul meu este ca sunt freelancer si ma pot trezi (dupa ce adorm totusi pe la 4-5 dimineata) dupa ce-mi fac cele 7-8 ore de somn obligatoriu. Sunt zile, dupa nopti de nesomn, in care ma simt ca un zombi.  :slap:
Are perfecta dreptate Wonderland. Trebuie linistit psihicul pentru ca fizicul sa se relaxeze, detaseze de toate framintarile. Unele, vechi, unele noi, altele cronice.

Offline aprilie

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #7586 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 23:01 »
Da, are dreptate, wonderland ... ca de obicei  :) La mine e problema cu psihicul care trebuie linistit ... :) Presupun ca atunci se va echilibra si somnul dar mi se pare totusi ca este un cerc vicios, psihicul nu se reface din cauza lipsei de odihna si somnul nu exista din cauza psihicului bulversat  |o
Multumiri pentru sugestii  :flori:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #7587 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 23:05 »
AInca mai caut Vise frumoase :P

Pana le gasesti pe cele frumoase, merg si unele placute, sau dulci?

Aprilie, stiu ca pare greu, dar vei gasi cu siguranta calea, cu sau fara sugestiile noastre. :flori:

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7588 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 23:22 »
Da, are dreptate, wonderland ... ca de obicei  :) La mine e problema cu psihicul care trebuie linistit ... :) Presupun ca atunci se va echilibra si somnul dar mi se pare totusi ca este un cerc vicios, psihicul nu se reface din cauza lipsei de odihna si somnul nu exista din cauza psihicului bulversat  |o
Multumiri pentru sugestii  :flori:

Cunosc senzatia. Esti ca intr-un carusel...Timpul mai linisteste trairile, mai atenueaza senzatiile, iar viata, cica, trebuie sa mearga inainte. S-o faca ! Meloterapie ai incercat ? Mie-mi merge autoironia si terapia prin ris. Mai uit...

Offline Doina

• Sr. Member
« Răspuns #7589 : Duminică, 13 Aprilie 2014, 23:28 »
Multumesc, Wonderland ! Merg, si inca cum...mai ales cele dulci, ca tot n-am voie !  :happy: Le-ai ascuns in pungi de-aia nu le gaseam. :tomato: