Aici se discuta > Subiecte generale

Cum te simti acum?

<< < (1463/1680) > >>

dutchessa:
gigi, incercam sa mai facem ceva si cu costumele noastre. nu imi doresc sa sune a reclama, dar ceata de colindatori in care cant se mandreste cu costumele populare tare frumoase, inca autentice (avem si opinci si sumane) si o salba de colinde traditionale romanesti care iti ajunge la inima si la suflet.

se incearca cumva sa se mai faca costume populare romanesti, dar nu asa cum se faceau odata, cusute de mana ci cu o masinarie de brodat. ies frumoase si astea. totul e sa vrem sa mai purtam asa ceva si sa gasim si evenimentele potrivite. :)

in vara am ajuns in maramures; duminica la biserica toti satenii, sau hai sa zic 90% din oamenii de acolo erau imbracati in costume populare. nu simti decat bucurie cand vezi asa ceva, te simti ...roman....(trebuia sa scriu cu diacritice  :) ).

am fost la o nunta de curand, la care mirii, dar si invitatii au purtat costume populare, a fost o minunatie de nunta.

noapte buna

acbard:

--- Citat din: kike din Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 22:29 --- ... sper sa le port ...cu naturalete ;)

--- Terminare citat ---
... ai grija cu .... spatucu'   ;)

kike:

--- Citat din: acbard din Joi, 07 Noiembrie 2013, 20:57 ---... ai grija cu .... spatucu'   ;)

--- Terminare citat ---

Hmm...un cititor atent si subtil... :whistle: :)

admin:
Dutchessa, te felicit si ma bucur sa stiu ca uite...avem un colindator autentic printre noi! Cunoasterea si pastrarea costumelor, dansurilor, a artei traditionala, obiceiurile chiar si retetele sunt foarte impor sunt foarte importante pentru mentinerea identitatii unui popor. Modernizarea si globalizarea sunt doar doi dintre factorii care dilueaza mult si afesteaza traditionalismul. Este un fenomen normal, lumea tinde spre comoditate, confort, preia din zbor ce i se pare mai simplu...Se importa foarte usor ..orice. Asa ne-am pomenit cu sarbatori noi, cu retete care ni se par ca-s ale noastre, cu multe altele...Nu zic ca este rau, lumea evolueaza...Dar traditia trebuie conservata. Si nu in borcane, nu in muzee, nu doar in spatii destinate. Trebuie sa fie predate sau macar prezentate in scoli, copiii sa stie exact ce suntem...

wonderland:
da, Dutcessa chiar merită felicitările noastre. :flori:

e ciudat cu câtă repeziciune sunt preluate. mi-am amintit ce sentiment de...nepotrivit am avut când am ajuns, întâmplător într-o școală dintr-un sat izolat și am văzut decorațiuni din quilling, origami si alte tehnici, dar nici un ștergar, un semn de carte, măcar, cusut în cruciulițele tradiționale.
Copiii cresc așteptând să plece după părinții lor, aflați la muncă prin Italia, Spania și nimeni nu mai are grija cultivării tradițiilor și dragostei pentru locurile natale.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă