Aici se discuta > Subiecte generale
Cum te simti acum?
Saturnianul:
--- Citat din: calina din Marți, 07 Septembrie 2010, 22:21 ---Superficialitatea aduce fericire.....
--- Terminare citat ---
Asta e unul din tilcurile unei celebrei zise din Biblie, "fericiti cei saraci cu duhul". Cei mai multi credem ca se refera la oameni prosti, dar nu e asa :)
pe_jumate:
da, teoretic ai putea avea dreptate, @calina.. am citit si o carte cu o idee asemanatoare: cum m-am lasat de gandit, cred ca s-a si pus pe scena..
dar, asta vrei intr-adevar? superficialitate si auto-suficienta? eu personal, vazandu-ti "valsul" pe aici , n-as crede
calina:
Am spus ca este ,,un exercitiu,, de facut la nevoie. Viata e complexa aplici strategii diverse pentru iesit din criza.
Ayouni:
--- Citat din: calina din Marți, 07 Septembrie 2010, 22:21 ---Superficialitatea aduce fericire.....Ati vazut intelept fericit??!!...concluzia.....vreti stare de bine FITI SUPERFICIALE, fara analize profunde, fara ziua de maine, fara trect si fara viitor, doar clipa.
Exercitiu e bun atunci cand sunteti aproape in depresie in sens peiorativ, doamne fereste de depresia diagnosticata.
--- Terminare citat ---
seamana cu acel "fericiti saraci cu duhul"... si "carpe diem". de ce nu? faptul ca suferim ingrozitor la un moment dat ne face mai profunzi?! as putea spune -tot din experienta mea desigur si fara a se vrea un adevar absolut, doamne fereste- ca momentele cand am suferit foarte mult au venit ca o consecinta a unui act deloc intelept de-al meu.
tristete, depresie, melancolie, mila... acum cateva seri am citit ceva in acest sens din cioran. mi-a placut conceptul lui despre melancolie; mi-a lasat multe semne de intrebare ceea ce scrie despre mila.
Saturnianul:
@pe_jumate: Nu e vorba de superficialitate si auto-suficienta (poate s-a exprimat Calina un pic neclar), ci de, intr-adevar, a-i mai da mintii o pauza uneori. Nu o simti zumzaind continuu, ca un zgomot de fond enervant, incercind sa-ti dicteze cel mai mic gest inainte de a-l face? A nu lasa mintea sa nu mai faca tot timpul pe seful nu inseamna a nu mai gindi sau a fi superficial :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă