Autor Subiect: Plante  (Citit de 160077 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: Plante
« Răspuns #420 : Marți, 25 Martie 2014, 06:45 »
Hai sa ma laud si io cu semnele de primavara din gradina...publica ;D

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #421 : Joi, 24 Aprilie 2014, 07:31 »
Mie de ce nu+mi infloreste trandafirul japonez?! ???
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #422 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 20:56 »
o intrebare care mi-a incoltit si mie in minte :giggle: :blush:
Pentru mine esti un vesnic paradox! Ba dai senzatia ca ai fi un tinerel de maxim 30 de ani, ba parca i fi unul din mosii de la Muppets! Cine sau ce esti tu de fapt?!?

De fapt am rasfoit prin topic sa vad daca e doar despre floricele de apartament sau si despre gradinarit ;) Se pare ca este, sau...a fost si despre gradinarit. Poate ca se reactiveaza.
Stie cineva ce pot sa le fac unor narcise cam palidute, care, clar nu mai infloresc anul asta?

Offline Angela B

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 92
« Răspuns #423 : Duminică, 27 Aprilie 2014, 23:42 »
pot sa-ti spun ce as face eu
- daca sunt plantate recent (anul trecut) as crede ca sunt puse la umbra si trebuie sa le mut mai la soare.
- daca sunt plantate de mai multi ani ( si au inflorit pana acum) atunci trebuie replantate pentru ca cu timpul radacinile intra mai mult in pamant si infloresc mai greu.
Sper sa te ajute randurile mele.
:)

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #424 : Luni, 28 Aprilie 2014, 07:10 »
Angela B - sigur ca ma ajuta  :kissing:
- sunt in soare, plantate, acum vreo 2 ani, nu stiu daca au inflorit pana acum. eu am gasit o singura floare cu bobocul ofilit inainte de a inflori  :bully: Deci, a doua varianta pare potrivita. Dar, iata inca o intrebare - mai pot face replantarea acum sau sa astept pe la toamna? :(

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #425 : Luni, 28 Aprilie 2014, 20:10 »
dar ma consolez cu panselutele din gradina de pe balcon. :)

Offline Angela B

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #426 : Marți, 29 Aprilie 2014, 18:32 »

eu repet iti scriu ce as face eu .
le-as tunde acum cam  la 10 cm de sol, le-as mai lasa pana as vedea ca incep sa se usuce frunzele si atunci le-as muta. la toamna daca vrei sa le muti s-ar putea sa nu le mai gasesti. dupa carte scrie ca e bine sa le muti toamna dar eu sunt o fire mai practica .

Offline Teo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #427 : Miercuri, 30 Aprilie 2014, 11:37 »
Tot ce faci cu drasgoste si pasiune creste si infloreste. Florile-ti simt sufletul simt ce le oferi, cata rabdare si pasiune pui in ingrijirea lor. Narcisele trebuie replantate in fiecare toamna dupa ce s-au topit frunzele (nu se tund), au nevoie de sol bine afanat soare si hrana. Eu,  fara sa para ca ma laud, am o gradina superba cu tot felul de flori si trandafiri de-ti taie respiratia. Nostalgii din gradina bunicii. Dau lectii gratis. :smitten:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #428 : Miercuri, 30 Aprilie 2014, 13:49 »
Dau lectii gratis. :smitten:
Ce potrivire, eu iau lectii gratis ;D

Totusi am citit ca la 3-4 se replanteaza.
Angela, dar daca le pun betisoare de semnalizare tot nu le gasesc?  ::)

Offline Teo

• Newbie
  • *
« Răspuns #429 : Miercuri, 30 Aprilie 2014, 14:07 »
Da, depinde ce replantezi sau ce se usuca si cade.

Offline Teo

• Newbie
  • *
« Răspuns #430 : Miercuri, 30 Aprilie 2014, 14:09 »
Pentru tine wonderland dau lectii la domiciliu, sunt la tine in zona in perioada 1-4 mai.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #431 : Joi, 01 Mai 2014, 09:26 »
Teo, esti o draguta.
Problema e ca, gradina nu e la domiciliu, si nici macar nu e a mea. De fapt, nu-i nici macar gradina, doar un teren cu potential  :happy:

Dar, daca esti prin Iasi, si ai chef si timp de o plimbare prin Gradina Botanica, Copou, sambata dupa-amiaza... am putea stabili o intalnire. Eventual pe topicul Chat....unde putem sa mai mobilizam si alti doritori de o iesire Femina, SC... ;)

Offline Angela B

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #432 : Joi, 01 Mai 2014, 10:09 »
ideea cu betisoarele de semnalizare este foarte buna

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #433 : Vineri, 02 Mai 2014, 07:19 »
Am sa incerc faza cu betisoarele, Angela.  :kissing:

Offline Teo

• Newbie
  • *
« Răspuns #434 : Marți, 06 Mai 2014, 12:16 »
Am fost in Suceava, imi pare rau ca am ratat invitatia ta wonderland. Daca ai drum in Bucuresti te rog sa ma anunti. Dam adunarea la Bucuresti la un gratar langa padure.