Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 682920 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2325 : Miercuri, 21 Noiembrie 2012, 10:56 »
O casă de lut din România, desemnată una din cele mai frumoase din lume FOTO

Arhitectul Ileana Mavrodin a construit Casa Verde lângă satul Sasca Română, din Banat, pe malul drept al râului Nera. Creaţia sa inedită este singura de la noi din ţară prezentă pe harta construcţiilor ecologice din lume şi a fost desemnată de site-ul Natural Homes una din cele mai frumoase zece case de cob de pe glob.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13805
« Răspuns #2326 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 06:06 »
M-am trezit azi, din nou tare devreme, am deschis fereastra sa simt aerul proaspat de dimineata si am ramas sa mai lenevesc un pic in pat. Am apasat pe telecomanda si primul lucru pe care l-am auzit a fost: "A murit actorul Serban Ionescu!"

Il cunoscusem acum 30 de ani, juca pe atunci la Teatrul National Sibiu. Eram la o petrecere la un tip care "folosea" grozav de bine chitara (uite, acum imi dau seama ca nu mai stiu nimic de Christian....) si care strangea permanent la el in casa 40 - 50 de persoane, majoritatea din mediul artistic. Festivalul de Jazz era pe atunci un mare eveniment si aduna lumea boema muzicala din toata tara. Pe perioada festivalului cei sositi din alte parti erau cazati pe la prieteni, pe la cunoscuti ad-hoc, iar locurile in care stateau se transformau de regula in loc de petrecere.

Asa a fost si atunci cand l-am cunoscut pe Serban. Erau la Christi acasa cred vreo 60 de persoane, toti mari impatimiti ai jazz-ului, atmosfera era excelenta, multe rasete, chitara, povesti faine. Cand a aparut Serban cu nepotul lui Besoiu, Adi. Erau amandoi inalti si bruneti, aveau un aer de tipi constienti de sarmul lor, radia din ei salbaticia tineretii... I-am privit cum au taiat lunga sufragerie si s-au oprit la Christi. Acolo eram si eu si Samiza, asa ca ne-a fost prezentat si am inceput sa povestim. Serban era destul de obosit si a preferat sa ne retragem, vreo 5-6 din harmalaia muzicala. In doua minute ne-am oprit la Samiza acasa si l-am ascultat vreo jumatate de ora pe Serban, povestind de Djakarta. Fusese acolo la un festival de teatru si se intorsese tare incantat. Ce diferenta intre baiatul monden, inalt, slab, plin de viata, incantator de volubil si cum il vazusem in ultima vreme, abatut, imbatranit, neputincios...!

Mi-a parut rau cand a plecat din Sibiu, mi-a parut rau ca nu l-am cautat si intalnit atunci cand filma la Ion (si o facea la casa bunicilor unei foarte bune prietene), mi-a parut rau cand am auzit ca el, baiat sarac de Corabia, s-a casatorit dintr-un anumit interes cu Magda si azi imi pare cu atat mai rau, cand stiu ca nu mai este! Multi au spus ca a fost alcoolic, ca a neglijat-o pe Magda, ca a avut nu stiu cate aventuri, ca a fost un tip mai colturos, nu atat de sefluit. Eu care l-am cunoscut pe adolescentul Serban, raman doar cu imaginea lui de atunci, cand l-am intalnit prima oara, la Christi: atragator, vioi, haios, care-si pregatea cariera si se gandea cu toata increderea si speranta inainte. Acum nu-mi vine sa cred ca nu mai este...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2327 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 11:19 »
„Mi-e ruşine să spun la şcoală că stau cu bunica la azil“
Ce face un adolescent de 14 ani care n-are casă, n-are mamă şi nici bani? Merge la şcoală, îşi ascunde problemele personale şi visează să ajungă medic.

Iannis Răducanu are doar 14 ani, însă până la această vârstă a trecut deja prin greutăţi mari cât o viaţă de om. În urmă cu cinci ani şi-a pierdut mama, iar de un an de zile locuieşte cu bunica lui la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost "Sfîntul Vasile", din Craiova.
Pe Iannis l-am găsit în cămăruţa lui mică de la centru făcându-şi temele în linişte. La prima vedere, pare un adolescent ca oricare altul, însă atunci când începe să vorbească, îţi dai seama că viaţa sa este o dramă. „Mama mea a murit într-un accident de circulaţie în Grecia. S-a dus, nu mai e...“, povesteşte puştiul cu origini greceşti, iar ochii îi înoată în lacrimi. „De atunci, viaţa mea s-a schimbat total. Eu şi cu bunica am ajuns să trăim de pe o zi  pe alta şi să locuim pe la rude“, continuă Iannis. Când nu au mai avut unde să stea, a ales să vină aici, la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2328 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012, 10:46 »
Larry Hagman, actorul care l-a jucat pe J.R. din serialul Dallas, A MURIT

Îndrăgitul actor Larry Hagman a murit la vârsta de 81 de ani după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare: cancerul.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #2329 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012, 12:09 »
se spune din vechime ca exista doua perioade in an cand oamenii "pleaca" in grupuri masive si "se deschid cerurile". una este chiar in aceasta perioada a anului. Zilnic aud de una, doua "plecari". E uimitor cate decese se intampla... si in anii trecuti, toamna/iarna, s-aintamplat cam la fel...

anda

• Vizitator
« Răspuns #2330 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012, 12:17 »
R.I.P. Larry Hagman !

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2331 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012, 12:20 »
Larry Hagman ...

Probabil cel mai carismatic personaj din serialul Dallas!
(The video's owner prevents external embedding)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2332 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 08:43 »
Sapte moduri in care banii chiar POT cumpara fericirea

Daca banii nu te fac fericit, inseamna ca nu ii cheltuiesti cum trebuie. Acesta este titlul unui articol publicat anul trecut in "Journal of Consumer Psychology". Concluzia articolului a fost ca oamenii isi irosesc finantele pe obiecte si activitati despre care ei CRED ca le-ar aduce fericire. Iata sapte moduri in care poti optimiza fericirea obtinuta de pe urma averii.

Cumparaturile legate de experiente, cele "facute cu intentia principala de a achizitiona o experienta de viata, un eveniment sau o serie de evenimente prin care cumparatorul trece", s-au dovedit a provoca mai multa fericire de cat cumparaturile pentru obiecte.

Obiectele in timp isi pierd valoarea, se strica sau pur si simplu proprietarul incepe sa se plictiseasca de ele. Experientele in schimb furnizeaza aceeasi cantitate de fericire toata viata prin intermediul amintirilor.

Ajuta-i pe altii! Daca vei cheltui banii pe obiecte pro-sociale (cumperi lucruri pentru alti oameni) atunci vei fi mai fericit decat daca ai fi cheltuit acei bani pentru propria persoana.

Cheltuitul "pro-social" are o influenta surprinzator de pozitiva pentru relatiile sociale, conform articolului, iar aceste relatii sociale sunt extrem de importante pentru fericire.

Cumpara placeri "mai mici si multe", spre deosebire de una "mare"
"Adaptarea seamana un pic cu moartea. Ne este frica de ea, ne luptam impotriva ei si uneori o amanam dar in cele din urma intotdeauna pierdem. Exista unele avantaje in a accepta inevitabilitatea sa.

Daca ne adaptam la cele mai mari placeri pe care le putem obtine prin intermediul banilor, atunci cel mai bine ar fi sa ne rasfatam cum mici cumparaturi - cafele scumpe, pedichiuri, sosete fine, decat sa cheltuim sume enorme de bani pe masini de lux, vacante exotice si biletele la concert in primul rand.

A nu se intelege ca exista ceva gresit in a face cumparaturi mari. Dar avand in vedere ca banii nu cresc in copaci, este mai bine sa investim frecvent in lucruri placute decat sa investim o data intr-un lucru foarte placut... dar scump"" 

Plateste acum, consuma mai tarziu

Daca platesti acum si consumi mai tarziu, nu vei avea ajutor doar pentru finante ci si pentru fericirea ta.

Ceea ce majoritatea oamenilor realizeaza este ca daca primesti produsul inainte de a plati banii (daca se intampla sa cumperi in rate de exemplu), se alimina anticipatia. "Anticipatia este o sursa de fericire gratuita".

In plus, consumul intarziat ii va forta pe consumatori sa se gandeasca foart bine la ce ale, prin urmare vor evita viciile care furnizeaza beneficii imediate dar nu ii ajuta sa-si consolideze fericirea pe termen lung. O intarziere a cumparaturii provoaca incertitudine, ceea ce "ar putea contraacara procesul de adaptare prin mentinerea atentiei pe produs".

Gandeste-te la ce nu te gandesti

Evita sa te gandesti la viitor in termeni prea simpli.

De exemplu daca vrei sa-ti cumperi o tableta, nu te gandi doar la cate de util va fi gadgetul. I ain considerare cu cat vei plati mai mult pentru Internet, pentru reparatii si cat te vor costa accesoriile (mapa, incarcator, etc).

Articolul adauga: "Consumatorii care se asteapta ca o singura cumparatura sa aiba un efect de durata asupra fericirii lor ar face previziuni mai realiste daca s-ar gandi pur si simplu la cum arata o zi din viata lor".

Evita cumparaturile prin comparatie

Data viitoare cand intri pe eMag sau pe Okazii pentru a gasi cea mai buna oferta pentru urmatoarea cumparatura gandeste-te la urmatorul lucru.

"Prin alterarea contextului psihologic in care sunt luate deciziile, cumparaturile prin comparatie pot distrage atentia consumatorilor de la atributele unui produs care ar putea contribui la fericirea lor pentru a se focusa in schimb pe atributele care disting acel produs fata de optiunile valabile".

Urmeaza turma

Cand vine vorba de cumparaturi, cel mai indicat ar fi sa urmezi sfatul expertilor sau al oamenilor care au trecut printr-o experienta asemanatoare.

Cercetarile citate in articol arata ca "cea mai buna metoda de a prezice cat de mult te vei bucura de o experienta este sa investighezi daca altcineva s-a bucurat de ea".

In alte cuvinte, daca un film a doborat un record de box-office, probabilitatea indica faptul ca si tu te vei bucura de acel film.

Sursa: http://www.9am.ro

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #2333 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 13:32 »
Acum ceva timp circula pe internet un  filmulet motivational care urmareste ziua unui om, care cu un dolar schimba viata celorlalti si ca nu conteaza banii ci felul cum ne comportam cu cei din jurul nostru.  :)
(The video's owner prevents external embedding)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2334 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 17:49 »
Exista in lume 10 locuri fascinante, dar pe care, noi oamenii de rand, nu o sa le putem vedea nicioadata

Mezhgorye este un oras izolat in Republica Bashkortostan din Rusia situat la sudul Muntilor Ural, langa Muntele Yamantau. Fondat in anul 1979, este cunoscut sub numele de Ufa-105. In spatele Muntelui Yamantau se presupune ca este ascunsa o instalatie nucleara.
Autoritatile americane au pus in nenumarate randuri intrebari legate de locul suspect si au primit de fiecare data alt raspuns: ba ca este un depozit pentru comorile rusesti, ba un sit minier, ba un buncar pentru lideri in cazul unui raboi nuclear.

Arhivele de la Vatican O parte din arhive, cum sunt renumitele documente cu actele procesului lui Galileo si ale celui impotriva Templierilor, dar si documente mai recente si mai putin cunoscute despre cel de-al Doilea Razboi Mondial, pot fi vizualizate de cei doritori, dar nu se poate intra in locul unde sunt depozitate, scrie listverse.com.
Exista si documente ultra secrete care nu pot fi accesate. Se presupune ca exista 84 km de rafturi pe care stau cele mai importante detalii despre lumea in care traim.

Club 33 este un club privat situat in inima New Orleands in sectiunea de piata din Disneyland. Localul este celebru pentru ca are o gama extrem de generoasa de bauturi alcoolice pentru clientii speciali care au acces acolo.
Se zvoneste ca cei care vor sa fie admisi trebuie sa faca o cerere si sa astepte 14 ani pentru confirmare.

Metro-2 din Moscova este un sistem subteran secret despre care se spune ca este paralel cu sistemul metroului public din Moscova.
A fost construit in timpul lui Stalin si asigura un traseu intre Kremlin, Serviciul Federal de Securitate rusesc, aeroportul Vnukovo si un oras subteran, Ramenki.
Nimeni nu confirma existenta acestui loc, dar la urma urmei este secret si trebuie sa ramana asa.

White’s Gentlemen’s Club in 1639 de italianul Francesco Bianco pentru a promova o bautura nou descoperita la momentul respectiv – ciocolata calda. Locul a devenit in scurt timp un club privat.
Clubul este faimos pentru faptul ca membrii sai fac tot felul de pariuri bizare dintre care a ramas celebru pariul in valoare de peste 3.700 de euro pentru picatura de ploaie care aluneca mai repede pe o fereastra.
In acest loc intra numai oameni influenti, cu functii inalte sau membri ai familiei regale britanice.

Area 51 este o baza militara aeriana secreta situata in partea de sud a statului Nevada, in vestul Statelor Unite, la 133 km de Las Vegas.
Zona are ca scop experimentarea diferitelor tipuri de avioane sau a altor sisteme militare de lupta.
Construita intre anii 1940-1950, zona a devenit celebra pentru experimentele cu bombe sau testarea celor mai avansate tehnologii ale armatei americane.

Biroul 39, cum i se mai spune, este fara indoiala una dintre cele mai misterioase organizatii din Coreea de Nord, care cauta modalitati de a obtine valuta straina pentru presedinte.
Se presupune ca foloseste in jur de 20 de conturi bancare in China si Elvetia pentru a falsifica si spala bani.
Infiintat la sfarsitul anilor ’70, a fost descris ca axa centrala a Coreei de Nord.

Ise Grand Shrine
Acesta este locul cel mai sacru al Japoniei, alcatuit din peste 100 de altare, dedicate Zeitei Soarelui.
Altarul este demolat si reconstruit la fiecare 20 de ani fiind in conformitate cu vechea religie shinto care se bazeaza pe principiul mortii si al renasterii.
In acest loc nu are nimeni voie sa intre in afara de preotul sau preoteasa care fac parte din familia imperiala japoneza.

Centrul pentru operatiuni de urgenta Mount Weather
Mount Weather a fost infiintat in 1950, in timpul Razboiului Rece, iar centrul mai functioneaza si in ziua de astazi.
Locul este destinat operatiunilor de urgenta in caz de dezastre locale pentru ca de acolo se poate controla reteaua de telecomunicatii.

RAF (Royal Air Force) Menwith Hill este o baza militara britanica cu conexiuni la reteaua globala de spionaj Echelon.
A fost catalogata drept cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume.
Echelon a fost creat pentru a supraveghea schimbul de informatii dintre Uniunea Sovietica si aliati in timpul Razboiului Rece, iar apoi a fost folosit si pentru alte scopuri militare.

Offline theo365

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 421
« Răspuns #2335 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 18:30 »
Dar despre asta ce parere aveti!?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #2336 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 19:05 »
Da, cu adevarat senzationala stirea! N-as putea zice ca sunt Ioan Gura de Aur, (mai ma cheama pe deasupra si Gheorghe), dar sunt lucruri pe care le intuiesc si simt. Si ca FB este un instrument, o imensa baza de date, un mijloc de monitorizare, am fost 100% convins, de cand am realizat cu cata usurinta oamenii isi scriu acolo o gramada de intimitati. Fara sa-i oblige nimeni, decat...la nivel de subconstient. Acum nu pot sa zic daca este bine sau rau ce se intampla cu aceasta megastructura informativa, consider ca daca este folosita pentru protectia oamenilor este ok.

Discutam o data cu niste prieteni vis-a-vis de ascultarea telefoanelor si eu m-am manifestat in favoarea acestui intruziuni in intimitatea noastra. De ce? Pentru simplu fapt, ca atata timp cat nu fac nimic ilegal si deci nu am de ce sa ma ascund, nu ar avea de ce sa ma deranjeze sa fiu ascultat. Faptul este acuzabil, urat sa intri in urechea omului si sa-ti alegi de acolo informatiile necesare, dar ma gandesc cum altfel ai putea prinde, intr-un secol al supervitezei, in situatia unei cresteri halucinante a terorismului, a hotiilor la nivel macroeconomic, pe toti aceia care se folosesc de comunicatii ultramoderne si de mediul virtual?  A alege intre pierderea intimitatii si pericol, prefer sa fiu ascultat si cand sforai. Deci fb, mai departe la treaba!

Offline theo365

• Sr. Member
« Răspuns #2337 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 19:38 »
Da  , se pare ca acest baiat destept Mark , e o veriga importanta (speculatie sau nu) a masoneriei, devenind pt. CIA , cel mai facil sistem de monitorizare la nivel global.

Offline theo365

• Sr. Member
« Răspuns #2338 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 19:53 »
Un film ce a isterizat media on-line si nu numai...
Salvat de inger sau trucaj?
Cei de la stiri spun ca au analizat filmarile si sunt reale. Voi ce spuneti?
AWESOME teleportation in China - Impresionante teleportación en China

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #2339 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 19:59 »
by Adobe Premiere. Sau Blender. Sau Sony Vegas. And so on...