Ai dreptate, nu traiesc in Elvetia desi ajung ocazional si pe acolo. Mai bine ar fi fost invers, nu? 
Mie daca vine vorba despre politica, societate, in general imi place sa discut despre principii ori fapte si mai putin (dar nu deloc!) despre persoane. Mi se pare mai relevant si mai util. Plus ca "depersonalizarea" asta reduce din patima inerenta discutiilor despre politica.
In esenta in articolul "tau" autoarea deplingea starea profunda de decadere morala a societatii romanesti si exprima o profunda dezmagire in ce priveste "elitele" noastre. Dar se indoieste cineva ca nu asa stau lucrurile?!
si repet:Si eu sint dezamagit sa aud ca un Liiceanu care chiar este un om inteligent si cultivat are un comportament de un nivel ce nu-i face cinste sau ca Patapievici plagiaza. Si nu e vorba doar de faptele descrise in articol.
Dar nu de asta a suparat articolul ci pentru ca era si antipresedinte si noi sintem impartiti in tabere si isterizati de mass-media de proasta calitate care ne inconjoara si care se suprapune peste frustrarile continue de care avem parte cu totii zi de zi.
Altfel intr-o democratie ar fi OK ca unora sa ne placa de cineva altora de altcineva si sa si putem discuta despre asta. "we agree to disagree" dupa cum se spune.
Isteria despre care vorbeam a ajuns atit de mare incit zilele astea in RO se discuta despre "lovitura de stat". Cum, prin referendum?!
Referendumul este cel mai democratic lucru cu putinta, este ocazia in care fiecare om cu drept de vot isi poate spune direct si nemijlocit o parere care chiar sa conteze. In restul ocaziilor "reprezentantii" nostri hotarasc pentru noi (ori contra noastra
).
Deci, (pentru ce ce au emotii
)nu e nicio lovitura de stat, presedintele nu e inchis in vreo pivnita din subsolurile Parlamentului, nu e nici demis (ca nu permite Constitutia) e doar suspendat pentru 2 saptamini si in rest e bine mersi. A fost ales de popor si tot poporul e chemat sa-l reconfirme ori sa-l infirme. Nu vad aici nicio nenorocire. Ba chiar cred ca ar fi nemaipomenit ca pe tot globul sa se dea doar lovituri de stat prin referendumuri. 
referendumul este un instrument democratic, insa depinde in ce fel este folosit si calea pe care se ajunge la el (e de dorit una legala, nu "pucista"). sa recapitulam: profitand de nemultumirile iscate de un context nefavorabil (sa zicem o mare criza economica mondiala) vine la un moment dat o majoritate parlamentara (sa zicem, speriata de moarte de faptul ca justitia incepe sa-si faca treaba, slava Domnului, ajutata de UE) ostila unui presedinte ales pe 5 ani (
la sfarsitul acelor 5 ani ar fi trebuit sa fie rechemat "boborul" sa-si spuna opinia, da?!) si-ncepe sa incalce toate regulile democratiei, numai ca sa il doboare pe presedinte, fara sa aiba vreun motiv cu adevarat legal pentru o "anticipata". aici nu e vorba de un om (in speta basescu) ci de
vicierea intregului mecanism democratic ( a se vedea ce s-a intamplat nu numai cu presedintele ci si cu importanta curte constitutionala, avocatul poporului, monitorul oficial, institutul cultural roman etc.).
aceasta viciere este lovitura de stat, nu referendumul in sine.
acum eu nush', victor, daca tu ai avut o abordare sofistica in mod voluntar sau vreun partizanat subconstient te-a facut a rastalmaci situatia.

altfel, m-am returnat din peregrinari mai lungi decat anticipasem (frumos rau dar si obositor rau). o nelamurire am: peste tot pe unde am fost: in moeciu de sus, in moeciu de jos, pe cheile gradistei, la cheia si valenii de munte...peste tot, zic, am fost uimita sa vad cat de mult s-a construit (enorm!), sa vad ca restaurantele sunt pline, ca infrastructurile de cazare sunt arhi-pline in week-enduri...unde Dumnezeu este criza economica?!? nu pricep...