Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 681387 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1605 : Luni, 23 Iulie 2012, 14:19 »
"...mie-mi plac comentariile lui Caroline, dar de data asta sunt in tabara celor intrigati de "miorita", adica a celor nefatalisti, a idealistilor care cred ca opinia lor conteaza, mai ales cand contribuie la o "masa critica" ce nu mai poate fi ignorata..."

Nu am vrut sa sune nici intr-un fel fatalist, ci realist.
Apropos de strategiile democratice occidentale, iata ce am invatat la un curs elvetian:
In cazuri politice, sociale, de mass-media sau de masa in general, exista 3 nivele de actiune, 3 cercuri de influenta. Imagineaza 3 cercuri concentrice, cu tine, ca individ, in mijloc:
Cercul 1 (cel mai mic) - familia, prietenii, colegii de serviciu, cei cu care ai contact direct.
Cercul 2 (mijlociu) - institutiile locale, ong-urile, relatiile profesionale la nivel regional
Cercul 3 (cel mai mare, dar si cel mai indepartat) - puterea centrala

Regula de aur este: Nu te justifica, nu explica, nu contesta. ACTIONEAZA! Este evident insa ca nu putem FACE orice, nu putem actiona oriunde si oricum. Asa ca actioneaza (a nu se intelege a vorbi doar vorbe) doar in cercul de influenta pe care il controlezi, acolo unde ceea ce faci poate avea un efect. Doar asa se poate atinge o masa critica, prin milioane de actiuni, si nu prin milioane de opinii! :hammer:
Altfel, a te limita numai sa vorbesti despre cercurile in care NU ai influenta nu este nici idealism, nici respingerea fatalitatii, ci este pierdere de vreme - de la talk-show-urile TV fara sare si piper, dar mai ales fara consecinte, pana la discutiile online.  :P
De curiozitate, socoteste timpul pe care il pierzi vizionand, vorbind sau scriind despre cercul mare fara influenta si imagineaza-ti cate lucruri cu influenta ai fi putut face in acest timp... chiar daca doar in cercul mic, la nivel pur individual.
Atitudinea "Vorbesc fiindca nu-mi convine, dar nu m-as baga in troaca lor ca sa schimb ceva." le convine lor, manipulatorilor si "dusmanilor poporului" (fac mishto). Le convine faptul ca timpul scurt de decizie care ne-a mai ramas este pierdut de toata lumea pentru a vorbi, in detrimentul lui a face. Practic, sunt asigurati. Toata lumea vorbeste si sta cu ochii in TV, deci nimeni nu va face nimic - asta e "fatalismul" pe care se bazeaza.
Nu-ti convine? Formeaza un ONG regional si treci in cercul 2 de influenta. Nu merge nici asa? Fa-ti un partid si treci in cercul 3. Cu toate riscurile. Altfel, nu ai niciun drept sa vorbesti. Primul pas in a schimba lumea incepe cu tine. Ori tu nu faci nimic, doar vorbesti. Tu n-ai schimbat nimic. De ce te astepti ca altii sa o faca?!  :oops:

Offline Doina

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #1606 : Luni, 23 Iulie 2012, 14:20 »
Buna selectia, Silviu ! Din pacate, galeriile de football, militarii in rezerva, alti revolutionari, nu citesc nimic din toate astea...Lor daca nu le convine ce aud ies cu bita-n strada si alearga oponentii !
Pentru cine are o virsta, scenariul a fost vizibil imediat, de la primele actiuni... Se mai spera ca repetarea sa nu fie posibila ! Slaba speranta. Ma tem ca nu vom putea nici macar boicota prin neprezentarea - deci, neintrunirea cvorumului - pentru ca si aici ''doctoranzii'' au pastrat un text de hotarire care spune ca tot ei (tot in unanimitate) vor decide ce masuri vor lua, daca referendumul nu este validat...Mai avem o saptamina in care sa limpezim strategia de urmat. Cei care nu aruncam la canal flacara democratiei ! Celorlalti nu cred ca intre timp li se va modifica vreo sinapsa...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1607 : Luni, 23 Iulie 2012, 14:29 »
Ca de exemplu, asta:

A fost lansata o petitie prin care se cere ministerelor implicate in voluntariat/invatare nonformala si tineret sa simplifice metodologia de aplicare si de crearea unei infrastructuri adecvate. Semnati si voi petitia:
http://www.petitieonline.com/spuneti_da_voluntariatului_educatiei_nonformale_si_tineretului

Hei, cine face o petitie si pentru referendum? Si care sa ceara ce?!  :whistle:

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1608 : Luni, 23 Iulie 2012, 14:44 »
Io as face. Si i-as invita pe toti (in @#&* mamii lor) sa guverneze Antarctica.

L.E. ...de la fata locului.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1609 : Luni, 23 Iulie 2012, 15:28 »
"...mie-mi plac comentariile lui Caroline, dar de data asta sunt in tabara celor intrigati de "miorita", adica a celor nefatalisti, a idealistilor care cred ca opinia lor conteaza, mai ales cand contribuie la o "masa critica" ce nu mai poate fi ignorata..."

Apropos de strategiile democratice occidentale, iata ce am invatat la un curs elvetian:
In cazuri politice, sociale, de mass-media sau de masa in general, exista 3 nivele de actiune, 3 cercuri de influenta. Imagineaza 3 cercuri concentrice, cu tine, ca individ, in mijloc:
Cercul 1 (cel mai mic) - familia, prietenii, colegii de serviciu, cei cu care ai contact direct.
Cercul 2 (mijlociu) - institutiile locale, ong-urile, relatiile profesionale la nivel regional

Regula de aur este: Nu te justifica, nu explica, nu contesta. ACTIONEAZA! Este evident insa ca nu putem FACE orice, nu putem actiona oriunde si oricum. Asa ca actioneaza (a nu se intelege a vorbi doar vorbe) doar in cercul de influenta pe care il controlezi, acolo unde ceea ce faci poate avea un efect. Doar asa se poate atinge o masa critica, prin milioane de actiuni, si nu prin milioane de opinii! :hammer:
Altfel, a te limita numai sa vorbesti despre cercurile in care NU ai influenta nu este nici idealism, nici respingerea fatalitatii, ci este pierdere de vreme - de la talk-show-urile TV fara sare si piper, dar mai ales fara consecinte, pana la discutiile online.  :P
De curiozitate, socoteste timpul pe care il pierzi vizionand, vorbind sau scriind despre cercul mare fara influenta si imagineaza-ti cate lucruri cu influenta ai fi putut face in acest timp... chiar daca doar in cercul mic, la nivel pur individual.
Atitudinea "Vorbesc fiindca nu-mi convine, dar nu m-as baga in troaca lor ca sa schimb ceva." le convine lor, manipulatorilor si "dusmanilor poporului" (fac mishto). Le convine faptul ca timpul scurt de decizie care ne-a mai ramas este pierdut de toata lumea pentru a vorbi, in detrimentul lui a face. Practic, sunt asigurati. Toata lumea vorbeste si sta cu ochii in TV, deci nimeni nu va face nimic - asta e "fatalismul" pe care se bazeaza.
Nu-ti convine? Formeaza un ONG regional si treci in cercul 2 de influenta. Nu merge nici asa? Fa-ti un partid si treci in cercul 3. Cu toate riscurile. Altfel, nu ai niciun drept sa vorbesti. Primul pas in a schimba lumea incepe cu tine. Ori tu nu faci nimic, doar vorbesti. Tu n-ai schimbat nimic. De ce te astepti ca altii sa o faca?!  :oops:

eu vorbesc in pauze, asa, de relaxare, ca si neuronul incordat trebuie sa se descarce in activitati neproductive sau indirect productive. de unde ideea ca daca mai si vorbim din cand in cand, facem doar "bla-bla" (ca sa-l citez pe Matei), si altceva ba?

in rest, fac foarte multe, tot mai multe, pe felia mea de activitate si imi place sa cred ca o fac cu efecte considerabile asupra unora dintre cei care vor prelua stafeta in prapadita asta de tarisoara pe care o iubesc, nici nu stiu de ce.  :).  Pentru ei suntem datori sa mai  veghem din cand in cand si la traseul pe care o luam noi, ca tara... caci asta le afecteaza nu numai prezentul, ci le va afecta viitorul.
asadar, ziceam, eu nu doar "bla-ba" ci mai si prestez concret  :). Tocmai ce am finalizat o frumoasa participare la o bienala, cu un concept zic eu inovator, pe care sper sa-l si punem in practica (indraznind, desigur, nu lamentandu-ne fatalist ca in Romania nu se poate), impreuna cu niste invatacei care sunt incantati de reusita. si-asta, pe langa un alt proiect ce se va materializa si o cercetare neplagiata. ;)

nu am pretentia si nici putinta de a face toate cate sunt de facut in comunitatea nationala, incluzand aici o atitudine zdravana de corectare a derapajelor in politica. asta nu inseamna ca nu trebuie sa am opinii si ca nu trebuie sa mi le exprim, daca am chef, sau ca aceasta simpla exprimare nu are uneori un efect pozitiv.

Cat despre "altfel nu ai niciun drept sa vorbesti...." e fals, fals....creca e de citit postarea anterioara a lui Silviu.
Am toate drepturile din lume sa vorbesc, sa am o opinie, chiar daca nu-mi creez un ONG.  atitudine inseamna si "doar" sa semnezi (asumat) o petitie, de data asta nu cea linkuita de tine, ci de exemplu cea referitoare la retragerea titlului de doctor "domnului" Ponta (si oricui altcuiva se va fi dovedit a fi obtinut "recunoastere" prin frauda). Asta pentru ca eu tot cred ca facand curatenie, adica eliminand, in cat mai mare masura, "gunoaiele" dintr-un anumit mediu, se poate face reconstructie "ecologica". nicio catastrofa (ca sa ma raportez la "metafora" lui Victor) nu e forever.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1610 : Luni, 23 Iulie 2012, 15:50 »
si fiindca am ajuns aici... zambesc la ideea ca legea lui Funeriu, asa imperfecta si improscata cu laturi subiective, de toti necunoscatorii, a pus pe o noua baza, mult mai obiectiva, situatia invatamantului si a celor care il servesc. acum nu mai avansezi fiindca te preocupi de scamele sefului (nu-l citez pe bitek, ca e o metafora prea "constipata"  ;D), ci pentru ca ai merite concrete, masurabile "stiintific", pe criterii si punctaj. uite-asa...unii "isteti", din folderul lui Ponta, s-au vazut pusi exact acolo unde (nu) le era meritul si vice-versa. e de bine, asa cum era de bine si reinfintarea invatamantului profesional pe care, probabil, madam' Andronescu va binevoi iar sa-l avorteze inainte de a se fi re-nascut. :)

P.S. "bla, bla"  ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1611 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:02 »
Mica, eu stiam ca persoanele de fata se exclud, comentariul meu era unul la nivel majoritar general.
Ideea este ca daca toti, de la mic la mare, ar face atat cat pot in cercul lor de influenta fara sa mai piarda vremea preocupandu-se de capra vecinului, nici nu am mai avea despre ce sa vorbim... nu ar mai fi nevoie.  ^-^
Si nu in ultimul rand, eu sunt dupa o saptamana in care am avut impresia ca nu sunt in Romania, desi basicaly eram chiar in Romania traditionala... paradoxurile sunt uneori atat de greu de digerat, ca momentan nu mai sunt in stare nici macar sa deschid televizorul.   |o Circumstante atenuante, please!!!  :giggle:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1612 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:03 »

Fa-o! Intrebarea este pe cine sa propui in locul lor?!  :strambatura:

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1613 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:05 »
Neah, nu asa. Declaram razboi Germaniei si ne predam dupa 5 minute.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1614 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:06 »
Mica, eu stiam ca persoanele de fata se exclud, comentariul meu era unul la nivel majoritar general.
Ideea este ca daca toti, de la mic la mare, ar face atat cat pot in cercul lor de influenta fara sa mai piarda vremea preocupandu-se de capra vecinului, nici nu am mai avea despre ce sa vorbim... nu ar mai fi nevoie.  ^-^
Si nu in ultimul rand, eu sunt dupa o saptamana in care am avut impresia ca nu sunt in Romania, desi basicaly eram chiar in Romania traditionala... paradoxurile sunt uneori atat de greu de digerat, ca momentan nu mai sunt in stare nici macar sa deschid televizorul.   |o Circumstante atenuante, please!!!  :giggle:

Caroline, dar aici nu este deloc vorba de capra vecinului, ci chiar de capra noastra, ingrozitor de raioasa, lately. ce facem, o lasam sa zburde, turbata si murdara?  :D

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1615 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:12 »

si eu! dar parca i-as vrea undeva printr-o alta galaxie totusi... :)

Fa-o! Intrebarea este pe cine sa propui in locul lor?!  :strambatura:

de ce trebuie pus cineva in locul lor? intrebarea asta este naspa rau de tot (excuse my French!)
"Stay hungry, stay foolish"

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1616 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:13 »
m-am relogat ca sa nu rad de una singura in biroul pustiu  ;D, caci m-a trecut " o metafora" de mare altitudine intelectuala: "prestam fiecare, constiincios, pe felia noastra, da' din cand in cand tre' sa mai facem ceva si impotriva mustelor care fac c-c- pe tot tortul".  ;D
contraziceti-ma. nu ma supar.  ;D

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1617 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:14 »

Ai recurs la o paradigma excelenta, caroline!
Cercurile de influenta reprezinta un instrument care ne face viata mult mai usoara si mai eficienta (daca vrem) deoarece se refera direct la resursa noastra cea mai pretioasa, timpul, la felul cum il administram si unde si daca putem sa actionam pentru a obtine rezultatele dorite.  Daca vedem ca putem sa actionam, atunci mergem mai departe, investim timp si materie cenusie.  Daca nu se poate, si este vorba numai sa ¨sasaim¨, vorba unui prea iubit (de catre unii) filosof roman in viata, atunci, facem un ONG sau un partid.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1618 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:20 »
Ai recurs la o paradigma excelenta, caroline!
Cercurile de influenta reprezinta un instrument care ne face viata mult mai usoara si mai eficienta (daca vrem) deoarece se refera direct la resursa noastra cea mai pretioasa, timpul, la felul cum il administram si unde si daca putem sa actionam pentru a obtine rezultatele dorite.  Daca vedem ca putem sa actionam, atunci mergem mai departe, investim timp si materie cenusie.  Daca nu se poate, si este vorba numai sa ¨sasaim¨, vorba unui prea iubit (de catre unii) filosof roman in viata, atunci, facem un ONG sau un partid.

daca vorbim in termeni de eficienta, adica de valorificare maxima a timpului., de ce nu va puneti problema ca vi-l irositi aici nu numai pe topicul cu opinii "politice" ci pe toate celalalte topicuri. nu va alungati singuratatea pe topicul "single sau in cuplu", nu deveniti Don Juan pe topicul "tehnici de cucerire" etc... nu vad "la ce bun" discutati pe un forum virtual... ::)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1619 : Luni, 23 Iulie 2012, 16:22 »
 micaela: "asa carmaci...e minunat ca unii pot sa-si vada linistiti de treaba lor...si sa nu le pese. mie-mi pasa in ce tara vor trai copiii mei si ai altora"

nu stiu daca-si vad linistiti sau nelinistiti de treaba, micaela.  faptul ca nu sunt in tabara pe care o sustii cu indarjire si impotriva tuturor evidentelor, dintre care unele de bun simt chiar, nu inseamna ca nu le pasa.

este adevarat, nu mi-ar placea sa traiesc intr-o tara unde prim ministrul a plagiat iar copilul meu merge la scoala si crede ca poate copia fara sa fie prins sau ca este ¨cool¨sa faca asa ceva.  Dar nici nu mi-ar placea sa traiesc intr-o tara unde copilul meu poate fi tratat de ¨tiganca imputita¨ sau de ¨morsa competenta¨ etc. de catre primul om al tarii. 
si totusi aici traiesc! deocamdata.

sa stiti ca este foarte simplu sa fii intr-o tabara sau alta si sa aperi varfurile taberei respectivi cum iti pofteste inima.  situatia cea mai disperata, mai grea si mai trista o au cei care nu se regasesc in nici una din tabere.  aceasta este situatia marii majoritati din romania. nu, nu este atitudine de miorita.  aceasta este drama adevarata, poate singura drama.  deoarece dupa referendum, nici una din tabere un va fi perdanta cu adevarat (traseismul politic a fost, este si va fi la el acasa la noi);  sunt tot ei si-ai lor care se vor intalni la un sprit  si-si vor arunca ¨al dracu´ma, ne-ai batut de data asta… sau si de data asta¨, vor hahai un pic pe tema asta si vor rearanja jocurile. si vor pleca intr-o vacanta bine meritata!
iar poporul cel mare si mult se va intoarce la necazurile lui de zi cu zi, de unde de fapt nu a plecat niciodata.