Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 681378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1560 : Joi, 19 Iulie 2012, 11:16 »
Drum bun micaela si sa te intorci sanatoasa si cu pofta de "polenizare"! :)

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1561 : Joi, 19 Iulie 2012, 12:53 »
Concert Tudor Gheorghe - Degeaba - 2011 - Integral

Am primit linkul pe mail… concert Tudor Gheorghe.  La inceput am ezitat sa-l ascult dar mai apoi mi-am zis ca voi asculta o bucatica mica.  L-am ascultat pe tot! si zic ca a meritat. 

Sunt multe ¨minute de aur¨, printre care :

Minutul 9
Minutul 16
"mircea dinescu imbracat in pulovar;  petre roman imbracat in pulovar;  silviu brucan imbracat in pulovar; gelu voican voiculescu imbracat in pulovar; sergio nicolaescu imbracat in pulovar;    petre roman imbracat in alt pulovar, el avea doua.
mie imi vine sa ma duc sa-i intreb unde au pus polvarele alea de ne-au luat noua ochii atunci ; si de ce le-au abandonat asa de repede si au imbracat costumele fostilor activisti de partid ca stau pe ei la fel.
Si daca le-au abandonat, macar le-au ascuns bine ? daca le gaseste generatia asta nervoasa si le imbraca ? ce dracu, o luam de la inceput ? adica totul a fost degeaba ? nu, nu, nu pentru unii n- a fost degeaba, n-a fost degeaba de loc, s-au ajuns bine, bine de tot. Asa de bine ca au uitat de unde au plecat.  Isi mai aduc aminte de noi asa in preajma alegerilor, coboara, ne imbratiseaza se fotografiaza cu noi, sunt populari.  Dupa aia pleaca sa-si vada de interesele lor, sa se relaxeze in locuri pe care bietul roman de rand nici nu viseaza ; dar domnilor, fiti atenti ca unii dintre noi au gasit pulovarele alea si se pare ca incep sa le imbrace si daca le imbraca vor sti ce au de facut, avem doar experienta…

minutul 54

mie imi place cum se muta ei de la un partid la altul…

Cand cu somnu’, cand cu dracu’, cand cu domnu’, cand cu paru’, cand cu cioara, cand cu grau’, cand cu moara, cand cu liru-trandafiru’, cand cu cheia, cand cu maru’, cand cu spicu’, cand cu firu’, cand cu branza, cand cu zaru’, cand cu calu’ sau sageata, cand cu painea, cand cu bradu’, cand cu asu’, cand cu roata, cand cu Gheorghe, cand cu Radu; Cand cu liru-trandafiru, cand cu cheia, cand cu maru’, cand cu spicu’, cand cu firul, cand cu branza, cand cu zaru,’ cand cu calu’ sau sageata, cand cu painea, cand cu bradu’, cand cu asu’, cand cu roata, cand cu Gheorghe, cand cu Radu.
Nici in zbor, ca randunica, nici la panda ca pisica, nici ca sfera, nici ca oul si nici rabdator ca boul, Cand cu liru-trandafiru’, cand cu cheia, cand cu maru’, cand cu spicu’, cand cu firul, cand cu branza, cand cu zaru’, cand cu calu’ sau sageata, cand cu painea, cand cu bradu’, cand cu asu’, cand cu roata, cand cu Gheorghe, cand cu Radu.
Fin, discret si-ncet, incet, se strecoara, indencent, pana-n fata, unde-nalta, peste noi un fel de greata, scoate-un fel de cap, din care ochii scuipa amenintare, si-si invarte vorba-n gura pan se face-njuratura, Cand cu liru-trandafiru’, cand cu cheia, cand cu maru’, cand cu spicu’, cand cu firul, cand cu branza, cand cu zaru’, cand cu calu’ sau sageata, cand cu painea, cand cu bradu’, cand cu asu’, cand cu roata, cand cu Gheorghe, cand cu Radu.
Cand cu una, cand cu alta, cand cu raul, cand cu balta, cand cu acul, cand cu ata, cand cu vantul, cand cu ceata, cand cu parul, cand cu cioara, cand cu dracul, cand cu moara….
...
Caini vagabonzi se plimba urdurosi prin piata mirosind a portocale, tarani tacuti si vagabonzi soiosi, si kiwi si banane si curmale, deodorante, lapte praf, ciorapi, sapunuri, toate puse pe taraba, alaturi pestii, tari, bibani si crapi, inghesuiala, lume multa, graba, miros de branza si de mititei, de varza acra si de zoaie amare, funii de ceapa, siruri de ardei, frunze de dafin, boabe de piper, legume de sezon, chite si fire si maini batrane intinse care cer sacoselor flamande miluire, si preturi care cresc mereu si banii care nu vor sa ajunga, sa vina-n piata asta Dumnezeu sa cumpere de are bani in punga."
"Stay hungry, stay foolish"

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1562 : Joi, 19 Iulie 2012, 13:22 »
Omul asta a strans in arta lui obida, naduful si zadarnicia unei intregi natii. Eu, cel putin, ma regasesc in ea. Si nu mai spun ca are o limba tare ascutita  :) (cred ca de ceea il minimalizeaza potentatii zilei - soparlele care se cred iguane-, il vad subversiv si destabilizator). Parca e un Moromete cu educatie inalta, nascut la tara si "lustruit" la oras. Sa-i dea Dumnezeu multa viata si putere de munca maestrului, fiindca "material de lucru" are din plin in zilele noastre.

Si ca tot mentiona Matei repere orare: de la 1.14.55.

"Căror sfinți și căror Dumnezei..."

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1563 : Joi, 19 Iulie 2012, 16:03 »
De acord cu tine, incrincenarea e o boala grea si in curs de agravare in tara asta.
Eu nu am fost atit de "gingas" si am citit articolul pina la capat.  Altfel nici nu-l poti infiera cu adevarata minie proletara, nu?.  ;D Glumesc. Cam trist, da glumesc.
Articolul nu e deloc vulgar, abject, doar pe alocuri forma lui e discutabila, se vrea acid, chiar putin pamfletar. Vad ca asta supara pe cei mai multi. Cred ca avem un teribil apetit, implantat genetic probabil de nu mai scapam odata de el, al formelor fara fond. Apetit sesizat si chiar analizat de intelectualitatea romana inca de acu' aproape 200 de ani. Titu Maiorescu si Eminescu sint cei mai cunoscuti dar "problema" a fost cercetata de catre I.H. Radulescu, Alecu Russo (baiatul acela care a scris Cintarea Romaniei si ne-a lasat balada Miorita in forma stiuta), B.P. Hasdeu, Kogalniceanu si probabil multi altii. In esenta baietii de mai sus erau teribil de ingrijorati de puterea distructiva a crearii de aparente, de constructii de mucava. Decit o scoala proasta mai bine deloc, mai bine fara academie decit cu una fara greutate stiintifica, ziceau ei.  Daca ar fi trait azi ar fi facut direct infarct vazind puzderia de semidocti posesori de diplome, certificate, masterate, doctorate, emise pe banda rulanta de Universitati cu nume pompoase si exotice, de fauna ce le populeaza. Ce valoare mai au cele obtinute pe merit si cu truda daca sint poluate de celelalte?
Dar revenind la articolul respectiv, ce ne facem cu fondul?
Eu l-am citit si am incercat sa nu dau prea mare importanta numelor trecatoarelor personaje. Ce ramine e o realitate care nu te poate bucura. 

Iata o abordare matura, bazata, relaxata, fara incrancenare, fara isterii, fara ochi dati peste cap. Ai sesizat exact ceea ce trebuie. Deci se poate! Felicitari, mane!

Offline nickyblu

• Sr. Member
« Răspuns #1564 : Joi, 19 Iulie 2012, 17:57 »
Nu-mi face placere dar nu pot sa nu-mi amintesc de vremurile de dinainte de 1989, cand cei mai multi dintre noi aveam o abordare foarte relaxata a situatiei din tara, cei putini care se incrancenau un pic erau luati cu duba in toiul noptii si dusi la fabrica de relaxat   :knuppel2:
Probabil ca este apanajul tineretii sa nu ramai indiferent la o nedreptate. Nu mai sunt nici eu chiar tanar dar nu pot sa trec indiferent pe langa o grosolanie. Se pare ca a lua atitudine a ajuns din nou ceva neobisnuit, suparator chiar in tara asta si in curand va ajunge o ilegalitate. Nu cred ca cei care au iesit in strada de foame in 89 se gandeau ca sunt isterici, ei doar reactionau la o nedreptate.
O abordare matura si relaxata ar fi fost foarte nimerita daca traiam de ex. in Elvetia si ne gandeam cam ce sa mai facem pentru a mai dezvolta vre-o latura creativa din noi sau cum sa mai facem vre-o autostrada acolo unde se impune.
De obicei nu prea dau atentie la ce spune cate o "gingasa"  :crazy2:cum e cea cu articolul, de obicei simt uneori chiar din titlu mizeria si o evit.
Aici suntem pe un forum de dezbateri si s-a pus in discutie un articol iar cine vrea poate sa-si spuna parerea in felul lui.
Am vrut sa trec rapid peste acest subiect dar am constatat ca exista interes pentru el asa ca m-am inarmat cu rabdare si am citit pana la capat. Greseala mea, nu pot sa-mi iert nici acum ca m-am coborat sa analizez un rahat.  |o
Data viitoare am sa ma bazez pe nasul meu fin  ;)

Offline nickyblu

• Sr. Member
« Răspuns #1565 : Joi, 19 Iulie 2012, 18:16 »
Articolul nu e deloc vulgar, abject, doar pe alocuri forma lui e discutabila, se vrea acid, chiar putin pamfletar.
P.S. Dupa parerea mea daca-i spui unuia intr-o declaratie publica "flatulent" in loc de "bas....os" pe baza unei similaritati a numelui, e o vulgaritate perversa. Nici chiar daca avea vre-o conditie medicala care implica fabricarea mai abundenta a flatutulentelor decat noi ceilalti, nu avea vre-un drept sa faca asa ceva.
Ce sa-i faci?...................mi-a mai scapat una..............promit sa nu mai fac pana data viitoare  ;D

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1566 : Joi, 19 Iulie 2012, 18:34 »
ai multa dreptate nickyblu...
numai ca ma gandesc ca se poate lua atitudine, se poate protesta, se poate dezbate in mod civilizat, fara sa cadem in istericale si alte cele de gen.  destul o fac compatrioti de-ai nostri la tv, in ziare si ori pe unde apuca si-si pun poalele in cap zi si noapte.
nimeni nu zice sa ramai indiferent la nedreptate, nu cred ca este apanajul tineretii, vezi ce zice tudor gheorghe intr-o postare de pe-aici; el nu ramane indiferent la nedreptate, o spune clar si raspicat, in ciuda anilor nu prea tineri. si ca el sunt multi altii care, din pacate, nu ajung in mass media din cauza celorlalti cu mai mult tupeu, si dintr-o tabara si din cealalta.
victor (de pe forum, nu cel din viata publica  :)) nu traieste in elvetia si totusi abordeaza tema in mod matur si relaxat: daca el poate - si din cate am inteles tot tanar este- inseamna ca putem si noi ceilalti, mai tineri sau mai batrani.
si ca sa putem critica sau intelege, intr-adevar, este nevoie sa cunoastem ce zice si partea cealalta. ce mi-as dori eu este sa nu ne suparam noi, unii pe altii aici si sa ne aducem diverse invinuiri, etc, din cauza a ceea ce se intampla pe esichierul politic in momentul de fata. linkul acela l-am postat in gluma, l-am citit pe deasupra, asa, mi s-a parut comic la tocmai ce-mi scrisese micaela cu "uraciosule" atunci cand eu imi dadusem cu parerea (intr-un mod politicos, zic eu) in legatura cu un text al lui liiceanu.  de-aceea si incepusem postarea cu acel "da, sunt un uracios...".  dar nu s-a sesizat umorul din pacate si spiritele s-au infierbantat.  ceea ce este de lamentat.

Offline nickyblu

• Sr. Member
« Răspuns #1567 : Joi, 19 Iulie 2012, 19:23 »
Nu cred ca suntem aici sa ne suparam unii pe altii :)
Si eu cred ca unda de nervozitate care mai scapa uneori e din cauza celor care se intampla pe plan politic.
Nu pot sa cred ca am venit ieri si primul lucru pe care l-am facut a fost sa deschid televizorul sa ma uit la ce mai e prin tara.
Mare greseala....... :hammer:
Noroc ca maine plec in excursie si scap de "belea" :)
Imi cer scuze daca am fost mai caustic, sper sa ne intalnim in excursii si sper sa facem bascalie de "ei" la o bere, in loc sa ne agitam degeaba.  :thumbup:
Am raspuns un pic mai tarziu pentru ca am vizionat si eu din Tudor Gheorghe si m-a prins  ;)
Acum ma duc sa ma pregatesc de plecare  :yeah:
O seara placuta tuturor si multa voie buna!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1568 : Vineri, 20 Iulie 2012, 08:57 »
V-am urmarit discutiile pe tema politicii , bineneteles ca aceasta tema este una care mai "incinge" spiritele.  :tickedoff:  Eu una nu sunt o amatoare de politica si in general nu prea ma entuziasmeaza disputele pe aceasta tema. Eu am citit fragmente si bucati despre politica ( am mai avut candva "tresariri" de curiozitate despre cum se face politica) si printre multe altele l- am descoperit pe Noam Chomsky si legile lui despre manipulare caci politica se bazeaza mult pe manipularea maselor.
Cel care a explicat regulile manipularii în politica le-a stabilit și ordonat a fost Noam Chomsky. El a explicat cele 10 legi ale manipularii pe care politicienii chiar si daca nu le cunosc le aplica instinctiv.
O cautare pe google si le veti gasi asa ca nu are rost sa le insir eu ca la scoala! 

Iar ceea ce se intampla acum precum sa distragi atentia de la problemele sociale reale, indreptând-o catre alte subiecte cu mare impact emoțional, in ideea ca poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decât problemele lui adevarate, este folosita din plin.
Sau sa creezi o problema grava, care angajeaza masiv opinia publica, și tot tu sa vii cu soluții este un caz tipic de manipulare cum ca puterea da semne ca-i profund implicata in rezolvarea chestiunilor sociale!!! 

Candva Brucan spunea ca ne vor trebui 20 de ani pana sa ajungem la o democratie cat de cat pe aproape de ceea ce ar trebui sa fie . Eu cred ca ne mai trebuie mult mai mult.  oO
La atatia ani de la revolutie eu una nu am avut vreodata, in vreunul din guverne, impresia ca le-ar pasa cat de putin de populatie ci numai de interesele lor!

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1569 : Vineri, 20 Iulie 2012, 09:17 »
Nu cred ca suntem aici sa ne suparam unii pe altii :)
..................O seara placuta tuturor si multa voie buna!

sunt bucuros de concluzia la care ai ajuns! drum bun si distractie la maxim!
si fiindca veni vorba de bucurie, am dat de acest link muzical care aduce in discutie un eveniment... poate ca ar trebui sa-l pun la muzica dar mi se pare mai potrivit aici: este vorba de un concept care-mi place foarte mult, "flash mob"!
Som Sabadell flashmob

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1570 : Vineri, 20 Iulie 2012, 09:18 »
V-am urmarit discutiile pe tema politicii , bineneteles ca aceasta tema este una care mai "incinge" spiritele.  :tickedoff:  Eu una nu sunt o amatoare de politica si in general nu prea ma entuziasmeaza disputele pe aceasta tema. Eu am citit fragmente si bucati despre politica ( am mai avut candva "tresariri" de curiozitate despre cum se face politica) si printre multe altele l- am descoperit pe Noam Chomsky si legile lui despre manipulare caci politica se bazeaza mult pe manipularea maselor.
Cel care a explicat regulile manipularii în politica le-a stabilit și ordonat a fost Noam Chomsky. El a explicat cele 10 legi ale manipularii pe care politicienii chiar si daca nu le cunosc le aplica instinctiv.
O cautare pe google si le veti gasi asa ca nu are rost sa le insir eu ca la scoala! 

Iar ceea ce se intampla acum precum sa distragi atentia de la problemele sociale reale, indreptând-o catre alte subiecte cu mare impact emoțional, in ideea ca poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decât problemele lui adevarate, este folosita din plin.
Sau sa creezi o problema grava, care angajeaza masiv opinia publica, și tot tu sa vii cu soluții este un caz tipic de manipulare cum ca puterea da semne ca-i profund implicata in rezolvarea chestiunilor sociale!!! 

Candva Brucan spunea ca ne vor trebui 20 de ani pana sa ajungem la o democratie cat de cat pe aproape de ceea ce ar trebui sa fie . Eu cred ca ne mai trebuie mult mai mult.  oO
La atatia ani de la revolutie eu una nu am avut vreodata, in vreunul din guverne, impresia ca le-ar pasa cat de putin de populatie ci numai de interesele lor!

corect, almi-gabi, de la inceput pana la sfarsit!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1571 : Vineri, 20 Iulie 2012, 11:47 »
Cineva mi-a trimis acum un link catre o stire despre bugete, deficite si excedente... (deci nu comentez, este doar o stire ca multe altele!)
http://www.gandul.info/financiar/banii-bisericii-patriarhia-romana-profit-mai-mare-decat-baietii-destepti-din-energie-regii-asfaltului-sau-mcdonald-s-ce-spune-bor-ca-face-cu-excedentul-9875497
Doar atata zic: nu stiam ca exista agentie de pelerinaje:faint:  Eu nush ce ma mai preumblu pe-aici!  :giggle:  Acolo tre' sa ma inscriu, poate intalnesc vreun rob al lui Dumnezeu...  :angel:   

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #1572 : Vineri, 20 Iulie 2012, 15:01 »
Doar atata zic: nu stiam ca exista agentie de pelerinaje:faint:  Eu nush ce ma mai preumblu pe-aici!  :giggle:  Acolo tre' sa ma inscriu, poate intalnesc vreun rob al lui Dumnezeu...  :angel:
:) eu stiam...e pe langa magazinul muzica....
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline victor_

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • victor@digital-filestore.de
« Răspuns #1573 : Sâmbătă, 21 Iulie 2012, 00:35 »
victor (de pe forum, nu cel din viata publica  :)) nu traieste in elvetia si
Ai dreptate, nu traiesc in Elvetia desi ajung ocazional si pe acolo. Mai bine ar fi fost invers, nu? ;D
Mie daca vine vorba despre politica, societate, in general imi place sa discut despre principii ori fapte si mai putin (dar nu deloc!) despre persoane. Mi se pare mai relevant si mai util. Plus ca "depersonalizarea" asta reduce din patima inerenta discutiilor despre politica.
In esenta in articolul "tau" autoarea deplingea starea profunda de decadere morala a societatii  romanesti si exprima o profunda dezmagire in ce priveste "elitele" noastre. Dar se indoieste cineva ca nu  asa stau lucrurile?!
Si eu sint dezamagit sa aud ca un Liiceanu care chiar este un om inteligent si cultivat are un comportament de un nivel ce nu-i face cinste sau ca Patapievici plagiaza. Si nu e vorba doar de faptele descrise in articol.
Dar nu de asta a suparat articolul ci pentru ca era si antipresedinte si noi sintem impartiti in tabere si isterizati de mass-media de proasta calitate care ne inconjoara si care se suprapune peste frustrarile continue de care avem parte cu totii zi de zi.
Altfel intr-o democratie ar fi OK ca unora sa ne placa de cineva altora de altcineva si sa si putem discuta despre asta. "we agree to disagree" dupa cum se spune.
Isteria despre care vorbeam a ajuns atit de mare incit zilele astea in RO se discuta despre "lovitura de stat". Cum, prin referendum?!
Referendumul este cel mai democratic lucru cu putinta, este ocazia in care fiecare om cu drept de vot isi poate spune direct si nemijlocit o parere care chiar sa conteze. In  restul ocaziilor  "reprezentantii" nostri hotarasc pentru noi (ori contra noastra :) ).
Deci, (pentru ce ce au emotii :) )nu e nicio lovitura de stat, presedintele nu e inchis in vreo pivnita din subsolurile Parlamentului, nu e nici demis (ca nu permite Constitutia) e doar suspendat pentru 2 saptamini si in rest e bine mersi. A fost ales de popor si tot poporul e chemat sa-l reconfirme ori sa-l infirme. Nu vad aici nicio nenorocire.    Ba chiar cred ca ar fi nemaipomenit ca pe tot globul sa se dea doar lovituri de stat prin referendumuri.  :D

Offline victor_

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • victor@digital-filestore.de
« Răspuns #1574 : Sâmbătă, 21 Iulie 2012, 00:45 »
:faint:  Eu nush ce ma mai preumblu pe-aici!  :giggle:  Acolo tre' sa ma inscriu, poate intalnesc vreun rob al lui Dumnezeu...  :angel:
Am citit si eu articolul. E interesant desi ne arata doar virful aisbergului deoarece se refera doar la sumele declarate.
In rest nush ce sa zic, crezi ca esti destul de smerita?  :)