Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 681288 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

NICOLAE

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1500 : Luni, 16 Iulie 2012, 15:43 »
adica de ce nu si-ar permite? le-ar fi rusine de rege? ;Dam observat ca atunci cand vorbesc despre monarhie, toti se gandesc la regele mihai. numai ca, regele mihai are peste 90 de ani :( asa ca, de-un par examplu, cine ar fi urmasul regelui? ???
..zic si eu Printul Nicolae(nu de mine este vorba :) ) a aparut la balcon cu el in 90 era un copilas,acum are pana n 30 de ani cred;

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1501 : Luni, 16 Iulie 2012, 16:28 »
adica de ce nu si-ar permite? le-ar fi rusine de rege? ;Dam observat ca atunci cand vorbesc despre monarhie, toti se gandesc la regele mihai. numai ca, regele mihai are peste 90 de ani :( asa ca, de-un par examplu, cine ar fi urmasul regelui? ???
oricat de obraznici, tupeisti ar fi, cred totusi ca pe undeva trebuie sa mai existe o urma de bun simt care i-ar face, poate, sa le fie rusine sa se manifeste asa cum o fac de 22 de ani incoace. Poate isi vor da seama ca au intrecut orice masura si-si vor spune ca a venit timpul sa se potoleasca si sa dea dovada de o minima decenta si ca nu mai pot ingrosa soriciul la nesfarsit. poate ca sunt eu prea increzator in natura umana.
inc az ca regele nu mai poate iesi la inaintare, god save the queen, principesa margareta cred ca a primit pregatirea necesara in acest sens (n-am de unde sa stiu daca are puterea si energia necesara, dar daca la rudele lor din anglia, se poate, de ce nu s-ar putea si la noi? banuiesc ca multi se gandesc in acest moment si la principele consort…)  pacat ca acest lucru nu s-a intamplat acum vreo 10 ani, tara ar fi fost pusa deja pe o alta orbita). dar daca politicienii nostri ar sari si pe dansa, atunci, doamne fereste chiar am avea de ce sa zicem "god save the queen"!
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1502 : Luni, 16 Iulie 2012, 16:29 »
http://www.gandul.info/puterea-gandului/scrisoare-catre-presedintele-burkinei-faso-9859390

Ce e democraţia românească? Un muşuroi de furnici roşii; nimeni nu-şi doreşte să fie la mijloc...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1503 : Luni, 16 Iulie 2012, 16:37 »
oricat de obraznici, tupeisti ar fi, cred totusi ca pe undeva trebuie sa mai existe o urma de bun simt care i-ar face, poate, sa le fie rusine sa se manifeste asa cum o fac de 22 de ani incoace. Poate isi vor da seama ca au intrecut orice masura si-si vor spune ca a venit timpul sa se potoleasca si sa dea dovada de o minima decenta si ca nu mai pot ingrosa soriciul la nesfarsit. poate ca sunt eu prea increzator in natura umana.
inc az ca regele nu mai poate iesi la inaintare, god save the queen, principesa margareta cred ca a primit pregatirea necesara in acest sens (n-am de unde sa stiu daca are puterea si energia necesara, dar daca la rudele lor din anglia, se poate, de ce nu s-ar putea si la noi? banuiesc ca multi se gandesc in acest moment si la principele consort…)  pacat ca acest lucru nu s-a intamplat acum vreo 10 ani, tara ar fi fost pusa deja pe o alta orbita). dar daca politicienii nostri ar sari si pe dansa, atunci, doamne fereste chiar am avea de ce sa zicem "god save the queen"!

nici nu vreau sa-mi imaginezi in ce mocirla mediatica ar tara-o pe printesa Margareta...din pacate eu nu mai cred ca bunul simt e la locul lui...presa e plina de mizerie si parca nimic nu mai e sfant... imi amintesc ce golanii debitau prin presa despre monarhie, despre regele mihai, dupa revolutie, cand le-a fost teama ca ar putea reveni... una e sa ai o opinie istorico-politica despre o anumita pozitie a regelui, la un moment dat, si sa ti-o exprimi in termeni civilizati chiar daca negativi (toti avem dreptul la o opinie), si alta e sa improsti cu noroi pe teme de mahala...
un lucru este incontestabil: "clasa" familiei regale. Am urmarit-o si pe regina Ana la "Profesionistii", cu admiratie: nimic fals, nimic fortat, naturalete, normalitate, buna educatie, valorile morale la locul lor... Asta inseamna "clasa".

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1504 : Luni, 16 Iulie 2012, 16:55 »
din pacate eu nu mai cred ca bunul simt e la locul lui...
nici eu!

cu ajutorul lu' gogu am descoperit:
Prin noul Statut al Casei Regale, din 30 decembrie 2007, Nicolae a fost desemnat al treilea în ordinea succesiunii la tron, după Principesa Margareta, prima născută a regelui Mihai şi după propria mamă, Principesa Elena.
da' o nelamurire tot am: acesti mostenitori cunosc limba romana? ??? :-\

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1505 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:14 »
creca nici Carol I nu era un mare vorbitor de limba romana, cand a venit, da' a faptuit pentru tara asta cat n-au reusit multi graitori ai limbii ei.
nu-i de laudat ca n-o vorbesc bine (principesele s-au nascut si trait pe alte meleaguri), da' daca s-ar dovedi ca prezenta lor ar fi benefica si constructiva...nu m-as impiedica de asta.
departe de a comite vreo comparatie, zic si eu ca nici vanghelie, nici becali, nici piedone n-ar trece bacu' la romana, si-s alesi si realesi si
....vai de noi...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1506 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:26 »
nici vanghelie, nici becali, nici piedone
nu v-apuca dezgustul cand insiram oamenii care ne "reprezinta" ? :(

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1507 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:31 »
nici eu!

cu ajutorul lu' gogu am descoperit:
Prin noul Statut al Casei Regale, din 30 decembrie 2007, Nicolae a fost desemnat al treilea în ordinea succesiunii la tron, după Principesa Margareta, prima născută a regelui Mihai şi după propria mamă, Principesa Elena.
da' o nelamurire tot am: acesti mostenitori cunosc limba romana? ??? :-\

impartasesc raspunsul pe care l-a dat micaela! nu prea cred ca problemele romaniei in momentul de fata tin de faptul ca romana se vorbeste mai putin bine

creca nici Carol I nu era un mare vorbitor de limba romana, cand a venit, da' a faptuit pentru tara asta cat n-au reusit multi graitori ai limbii ei.
nu-i de laudat ca n-o vorbesc bine (principesele s-au nascut si trait pe alte meleaguri), da' daca s-ar dovedi ca prezenta lor ar fi benefica si constructiva...nu m-as impiedica de asta.
departe de a comite vreo comparatie, zic si eu ca nici vanghelie, nici becali, nici piedone n-ar trece bacu' la romana, si-s alesi si realesi si
....vai de noi...

si de copiii nostri.

nici nu vreau sa-mi imaginezi in ce mocirla mediatica ar tara-o pe printesa Margareta...din pacate eu nu mai cred ca bunul simt e la locul lui...presa e plina de mizerie si parca nimic nu mai e sfant... imi amintesc ce golanii debitau prin presa despre monarhie, despre regele mihai, dupa revolutie, cand le-a fost teama ca ar putea reveni... una e sa ai o opinie istorico-politica despre o anumita pozitie a regelui, la un moment dat, si sa ti-o exprimi in termeni civilizati chiar daca negativi (toti avem dreptul la o opinie), si alta e sa improsti cu noroi pe teme de mahala...
un lucru este incontestabil: "clasa" familiei regale. Am urmarit-o si pe regina Ana la "Profesionistii", cu admiratie: nimic fals, nimic fortat, naturalete, normalitate, buna educatie, valorile morale la locul lor... Asta inseamna "clasa".

buna educatie, valorile la locul lor! clasa! su nu trebuie sa ai sange albastru ca sa ai aceste arme in dotare.
exact ceea ce lipseste la noi din ce in ce mai mult. de 22 de ani se insista pe un sistem de invatamant care, vorba cuiva de pe-aici parafrazandu-l pe don capitan de nave fantome, scoate numai tampiti.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1508 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:33 »
nu v-apuca dezgustul cand insiram oamenii care ne "reprezinta" ? :(

putin spus, dezgust...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1509 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:35 »
totusi...suntem la anul 2012. carol 1 a fost suveranul romaniei pe la 1866. ar fi chiar deplasat ca in ziua de azi suveranul romaniei sa discute in lb engleza cu premierul romaniei. ori sa ne transmita mesajele de revelion si de ziua romaniei in lb engleza. asta ar fi de tot rasul.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1510 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:37 »
totusi...suntem la anul 2012. carol 1 a fost suveranul romaniei pe la 1866. ar fi chiar deplasat ca in ziua de azi suveranul romaniei sa discute in lb engleza cu premierul romaniei. ori sa ne transmita mesajele de revelion si de ziua romaniei in lb engleza. asta ar fi de tot rasul.

crezi ca in momentul de fata suntem de toata admiratia?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1511 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:41 »
nu! dar nici nu cred in existenta unei persoane providentiale care se instaleaza in fruntea tarii si gata! dintr-o data devenim admirati de tot mapamondul.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1512 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:45 »
lasa ca un suveran ia cateva lectii si invata limba romana, dar mitocanii care sunt acum in politica (exista si exceptii, desigur, dar prea putine) pot sa ia lectii cu duiumul si n-or sa invete jamais sa aiba caracter si sa fie civilizati. ia sa punem in balantz aspectele astea.  :buck2:
daca ma intrebi pe mine, a fi in 2012 e avantajos numai din perspectiva cresterii confortului pe baza inovatiei tehnologice, altfel, as fi preferat sa exist in 1866 si mai ales pe la 1899 cand a inceput infloritoarea "epoca" a bucurestilor, sub bagheta civilizata, disciplinata si constructiva a lui Carol.
de la golanasi ca ponta nu ma astept la nimic bun in 2012. cum isi arata el si crinisor muchiuletii zbarlindu-se si luand in zeflemeaua de cartier o europa intreaga... :uglystupid2:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1513 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:46 »
nu! dar nici nu cred in existenta unei persoane providentiale care se instaleaza in fruntea tarii si gata! dintr-o data devenim admirati de tot mapamondul.
avem un precedent, deci putem avea o speranta.  :)
nu devenim vedeta mapamondului peste noapte, dar macar sa intram pe o sina a evolutiei civilizate, nu in triajul lumei a III-a.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1514 : Luni, 16 Iulie 2012, 17:51 »
cum isi arata el si crinisor muchiuletii zbarlindu-se si luand in zeflemeaua de cartier o europa intreaga... :uglystupid2:

si Basescu a avut, la un moment dat, o opozitie la cerintele europene, dar luarile sale de pozitie au fost in termeni absolut civilizati. iata o mare diferenta intre "marinar" si pseudo-intelectualii crinisor si copy-paste, care fac bascalie ieftina de UE, pe Antene.