Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 679626 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1335 : Vineri, 15 Iunie 2012, 19:45 »
Citat din: micaela link=topic=148.msg76857#msg768.
votez pentru simplitate si timp liber.  :)
[/quote
Foarte frumos spus Micaela,si cred ca asta este un mod in care putem sa ne regasim.Recunosc deasemenea ca BANUL are o mare putere,si trebuie cel putin la inceput o multa vointa sa spui, apoi,sa o faci ;OK,pierd bani dar ma castig pe mine.Bine inteles ca nu vorbesc de situatiile de a castiga bani pt. existenta ,ci despre downshifting.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1336 : Vineri, 15 Iunie 2012, 21:21 »
Anul asta am ajuns, intamplator, la Bacaia (langa Geoagiu) si am fost fascinata de ruralitatea aproape nealterata a locului.

Bacaia
Ori "nu sunt eu dusa la tzara" (caci n-am avut rude acolo) si am o mare sete de rural si natura, ori Bacaia e intr-adevar o bucatica de rai  :)

Mica, minunate poze, superbe locuri. asta ti-am furat-o si e la loc de cinste pe desktop ;), parca ma imbie la drum...cand gasim astfel de locuri parca nu ne mai saturam de ele, doar ca-s prea putine ori nu stim noi unde sa la cautam.
multumesc ca le-ai postat, chiar simteam nevoia de ceva simplu, frumos si relaxant  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1337 : Vineri, 15 Iunie 2012, 22:15 »
ma bucur ca v-au placut. furati linistiti crampeie de simplu si autentic.  :)
si mie imi place fotografia asta, guess...zidul din piatra, umbra copacului....cer si liniste.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1338 : Vineri, 15 Iunie 2012, 22:18 »
detaliile originale

erata: originare :slap:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1339 : Sâmbătă, 16 Iunie 2012, 00:55 »
Da' daca aveti chef de asa ceva, de ce nu-mi faceti voi o vizita? Eu traiesc si muncesc in astfel de locuri... Scoala la care predau este una veche de 160 de ani, prima scoala germana din Romania, aceeasi in care am absolvit si eu clasa a VIII-a. Aici chiar pot sa fac downshifting, nu?!  ;D
http://www.scoala-agnita.ro/

Offline Doina

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #1340 : Sâmbătă, 16 Iunie 2012, 05:19 »
...Downshifting...Am intrat in el pina-n git...dupa pierderea copiilor, dupa debutul hepatitei C, dupa aparitia cirozei, dupa...etc...N-am stat mult pe ginduri. Altfel simteam ca fac poc !
Am trecut brusc dintr-o parte-n alta, cu lipsa de oxigen.
Situatiile-limita ne ''acomodeaza'' rapid cu orice.
Schimba repere, abordari. Iar schimbarea ne-mpiedica sa murim pe dinauntru...Zice-se ! Nu da nimeni lamuriri despre exterior si...mai bine !
Sa nu uit ! Voi ati imbratisat copacii ? Daca n-ati facut-o inca, nu pierdeti clipe pretioase ! Au atitea de transmis si-o fac neconditionat.
E devreme, e-n zori...Si ce daca ?! Downshifting-ul n-are ore fixe.

Offline Doina

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #1341 : Sâmbătă, 16 Iunie 2012, 05:32 »
Multumim, Caroline ! Chiar e frumos la scoala ta. Iar la ora asta, cintecul pasarelelor si aerul tare au intregit tabloul.

luciamanta

• Vizitator

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1343 : Miercuri, 20 Iunie 2012, 21:15 »
Horia Roman Patapievici (născut 18 martie 1957 în București) este un scriitor, fizician, filosof si eseist român contemporan. Din anul 2005 deține funcția de președinte al Institutului Cultural Român.
Este fiul lui Denis (Dionosie) Patapievici, ajuns după al doilea război mondial membru al Partidului Comunist Austriac, apoi al Partidului Comunist Român (PMR, la acea dată), director al Direcției Circulație Monetară la Banca Națională și reprezentant al României la CAER.
Si acum, iată opiniile preşedintelui "Institutului Cultural Român" despre România şi români, despre Cultura şi limba română.

GEOGRAFIA ROMÂNIEI: "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:
- "23 de milioane de omuleţi patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)
LIMBA ROMÂNĂ:
"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:
"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.
Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.
Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)
CULTURA ROMÂNILOR:
"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)
-"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)
"România are o cultură de tip second hand" a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)
VIITORUL ROMÎNIEI:
"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)
CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate şi în Revista "ROST" NR.24 / 2005.

Acest "intelectual" este platit din banii nostri !!! Si, in loc sa pasca undeva pe un camp, el este presedinte al Institutului Cultural Român.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1344 : Miercuri, 20 Iunie 2012, 21:38 »
Bre, baiatu`asta e un frustrat. Fiindca a iesit din trendul cultural. Pai da, ca si cultura are mode. Patapievici era la moda acu`cativa ani, insa s-a dus. De-aia elucubreaza asa. Si ca orice roman care se respecta, a descoperit dulcele gust al lăturilor politice. Din care se infrupta si el cum poate. Iar noi, ca sa-l necajim maxim, ramanem la Plesu, cu ingerii lui ( :)) si la magia si erosul lui Culianu.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1345 : Joi, 21 Iunie 2012, 16:26 »
Veneţia a fost dintotdeauna cunoscuta pentru sticla de Murano. Orasul se poate lauda cu multe lucruri, intre care potentialul turistic, istoria locului si incarcatura culturala deosebita a orasului. Sticla de Murano este una dintre cele mai de pret bogatii, dar si o industrie plina de traditie si foarte profitabila.

Sticla de Murano este un produs celebru originar din insula Murano, situata pe malul Venetiei, in Italia. Murano era un port comercial foarte cunoscut si tranzitat inca din secolul al VII-lea. Este faimos inca de atunci pentru sticlarii ce produceau sticla unica de Murano.
Arta sticlei de Murano
Originea sticlei de Murano este plasata in jurul secolului al IX-lea. Influentele asiatice si musulmane si-au pus amprenta asupra artei sticlei de Murano, datorita faptului ca Murano era un port mare, foarte tranzitat, populat cu oameni din toate regiunile globului.
Sticlarii au fost de la inceput niste cetateni respectati, aveau drepturi pe care oamenii de rand nu le aveau iar copiii se puteau casatori cu membri ai celor mai bune familii din oras. Singura interdictie se referea la parasirea tarii, desi unii sticlari si-au asumat riscul de a pleca si si-au deschis ateliere de sticlarie in alte tari indepartate.
Sticla de Murano a mentinut dintotdeauna un standard de calitate ridicat in ceea ce priveste  tehnicile folosite. Produsele carora le dadeau nastere includeau sticla emailata, sticla cu fir de aur ce poarta numele de aventurin, sticla cristalina, cea de culoarea laptelui etc. In prezent, sticlarii folosesc in continuare aceleasi tehnici inclusiv pentru fabricarea figurinelor din sticla sau a altor obiecte artizanale.

Procedeul de fabricare a sticlei de Murano este foarte complex si implica tehnici de topire si modelare a sticlei la temperaturi foarte inalte. In momentul in care sticla trece de la starea lichida la cea solida, timp de cateva momente este de consistenta unei paste care poate fi modelata foarte usor.
Printre produsele artizanilor mentionam si sticla multicolora, realizata prin tehnica millefiori. Tehnica millefiori nu este neaparat foarte complicata, insa necesita indemanare si imaginatie. In prezent, este folosita si in alte domenii in care este necesara modelarea materialelor de consistenta moale, precum realizarea bijuteriilor handmade din Fimo sau in alimentatie, la fabricarea bomboanelor in mai multe culori.
Sticlarii, adevarati artisti ai manuirii sticlei, dau nastere unor produse de o finete deosebita, care sunt transformate in bijuterii si alte accesorii vestimentare sau obiecte de decoratiuni.

Turistii pot vizita fabricile de sticla de Murano
Insula Murano inglobeaza o multitudine de fabrici de sticla, multe dintre ele alegand sa pastreze secrete tehnicile de fabricare si procedeele de modelare a sticlei. Unele ateliere, insa, si-au deschis usile turistilor care vin sa viziteze insula.
Acestea permit vizite in salile cu cuptoare unde se topeste si se modeleaza sticla. Turistii au astfel parte de demonstratii live si gratuite de aproximativ 10-15 minute, prin intermediul carora artizanii arata vizitatorilor cum se face sticla de Murano.
Daca doriti, ca turist, sa vizitati o astfel de fabrica, este recomandat sa ajungeti la destinatie dimineata intrucat  la pranz, lucratorii iau pauza. Cel mai bine este sa calatoriti cu mijloacele de transport in comun din oras. Daca alegeti sa mergeti pe insula cu ambarcatiunile private pe care artizatii vi le pun la dispozitie, este posibil sa fiti constrans sa si achizitionati produse comercializate de fabrica respectiva.
In cazul in care sunteti un colectionar de arta, puteti discuta cu fabricile mari care nu isi deschid portile turistilor pentru a negocia o intalnire cu reprezentantii acestora. Venetia a fost dintotdeauna cunoscuta pentru sticla de Murano. Orasul se poate lauda cu multe lucruri, intre care potentialul turistic, istoria locului si incarcatura culturala deosebita a orasului. Sticla de Murano este una dintre cele mai de pret bogatii, dar si o industrie plina de traditie si foarte profitabila.

Sursa:roportal.ro

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1346 : Joi, 21 Iunie 2012, 16:32 »

Murano Glass Factory - Italy

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1347 : Joi, 21 Iunie 2012, 16:37 »
Francois Robert este un fotograf care curand face arta din oase umane. "Oasele m-au fascinat mereu", a spus artistul.

La mijlocul anilor '90, acesta a fost prezent la o licitatie dintr-un sat din Michigan. Intamplarea facea ca o scoala sa renunte la mai multe bunuri, iar Robert cauta mobila pentru studioul sau foto. Acesta a gasit aici trei dulapuri pe care le-a cumparat, iar intr-unul din ele a dat de un schelet uman.

Scheletul gasit de artist in dulapul cumparat de la scoala era intr-o stare foarte buna, cu siguranta era folosit pentru predarea anatomiei. Au trecut cativa ani pana cand si-a dat seama ce a putea sa faca cu acel schelet.

Chiar si inainte de aceasta intamplare, portofoliul artistului a inclus mereu imagini ale unor schelete de animale, majoritatea gasite in desert. Artistul si-a petrecut odata cinci saptamani fotografiind cranii pentru o colectie la "Field Museum of Natural History". Din 2007, artistul a inceput sa aiba tot mai mult timp liber.

Intrebandu-se ce ar putea sa faca in tot acest timp, si-a amintit de scheletul din dulap. Si-a dat apoi seama ca oasele nu pot fi despartite si a comandat online schelete umane ale caror parti le putea dezasambla. A primit o cutie cu 206 oase umane separate.

Incepand cu acest moment, Robert a nceput sa petreaca foarte multe ore aranjand aceste oase umane, incercat sa faca modele si apoi le-a fotografiat. Imaginile rezultate au fost numite incadrate de catre artist in colectia "Opriti Violenta!".

Rezultatul muncii sale este captivant. Artistul a spus ca ceea ce il motiveaza cel mai mult este frica de moarte, considerand ca oasele reprezinta ceva ce lasam in urma, o forma a amintirilor.

Sursa: roportal

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1348 : Joi, 21 Iunie 2012, 16:43 »
arta din oase umane de Francois Robert

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1349 : Vineri, 22 Iunie 2012, 07:33 »
Murano Glass Factory - Italy

Luci, anul trecut cand am fost si noi in tabara din Adriatica si am ajuns la Murano am vizitat acelasi atelier de sticlarie si demonstratia de obtinere a figurinelor de sticla a fost facuta tot cu un calut !  :)