Intotdeauna cand vad rapoarte de genu' prima intrebare care imi vine in minte este
de ce si
cum de astfel de informatii asa-zice top classified sunt date publicitatii, si inca nu cu scandal sau efect de bomba, ci prin simple rapoarte pe internet?!
Ar fi posibil sa reprezinte doar jumatati de adevaruri, o "nada" care sa inchida gura lumii si sa pastreze departe de curiozitatea generala adevaratele informatii si motivatii, sau sa fie doar un alt stil de a "taifuna" opinia publica si de a alimenta teoriile conspirationsite, insidios dar sigur, in numele unor interese la care nici nu ne gandim. Pe de alta parte, mai sunt unii care, din dorinta de publicitate, fac astfel de "dezvaluiri" din teribilism, atunci cand isi permit, adica atunci cand sunt prea "mici" si ceea ce stiu e prea putin semnificativ ca sa reprezinte vreun pericol.
Ceea ce ma face sa privesc cu scepticism astfel de "adevaruri" (ma refer la raport, nu la intrebarea daca exista extraterestri sau nu), este ca:
1. Persoanele care intr-adevar se ocupa cu astfel de proiecte, nu vorbesc niciodata despre ele, nici macar cu nevasta, darmite pe internet.
2. Despre informatiile cu adevarat importante nu "se vorbeste" nicaieri niciodata.
3. Orice actiune are intotdeauna o motivatie, iar jumatatile de adevar sunt mai derutante decat minciuna sau omisiunea totala.
In alta ordine de idei, cred ca orice fel de viata poate sa existe in Univers, dar e posibil sa nu o percepem ca viata doar fiindca nu este dupa chipul si asemanarea noastra. De exemplu, in era preistorica a existat o intreaga pleiada de organisme numite trilobiti ale caror relicve gasite in pesteri nu erau pe baza de carbon (ca mai toate organismele vii actuale), ci pe baza de siliciu. Acum mai exista doar roci pe baza de siliciu... dar, cine stie, poate ca si pietrele au viata, dar noi, ca omenire, traim prea putin ca sa le observam ciclul vital... asa cum traim
prea repede ca sa vedem cum cresc plantele.