Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 678046 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1200 : Luni, 16 Aprilie 2012, 00:01 »
Zgomotul este opusul muzicii. Apropos, cred ca instrumentele muzicale sunt mai decente... ori muzica, ori nada;D

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1201 : Luni, 16 Aprilie 2012, 00:05 »
Zgomotul este opusul muzicii. Apropos, cred ca instrumentele muzicale sunt mai decente... ori muzica, ori nada;D

pai da, doi oameni care vibreaza nearmonios, in loc sa traiasca o melodie, interactioneaza disonant, adica zgomotos si la propriu si la figurat. stii ce zgomot fac farfuriile zburatoare, sau zburande prin cuibu' fericirii?  ;D

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1202 : Luni, 16 Aprilie 2012, 01:07 »
Ba nu-i deloc opusul muzicii. Muzica e o forma ordonata (armonic) de zgomot. Deci: aceeasi categorie (sunet) ambele, numai organizarea difera. :P

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1203 : Luni, 16 Aprilie 2012, 10:26 »
Vocea din videoclip este umana totusi, nu?  :coolsmiley:

Caroline, nu exista niciun fel de voce umana in videoclip. Se aud numai sunetele instrumentului in acel videoclip.  :)

Diferenţiându-se de pian sau chitară, care corect acordate, nu pot produce sunete aflate între ton şi semiton, thereminul poate emite şi sunete aflate între un ton şi semiton, asemenea vioarei sau trombonului, de asemenea se diferenţiază de instrumentele acustice amintite prin faptul că nu are nici un reper al locului unde anume s-ar găsi nota pe care ai vrea s-o cânţi.
     Totodată, exersând pe theremin, îţi poţi perfecţiona auzul.

Acest instrument este ideal pentru producerea efectelor de glissando, portamento, vibrato sau tremolo şi este asociat cu sunete extraterestre, cosmice, mai ales dacă acesta este legat printr-un efect de delay înainte de a fi amplificat.

La ce se foloseşte

Chiar dacă nu ne vine să credem, există mulţi compozitori care au compus creaţii pentru acest instrument. De obicei se foloseşte în muzica avantgardă, new age, foarte mult în muzică de filme pentru efecte, dar şi muzică clasică sau jazz.

Iată câteva exemple:

Bohuslav Martinů, Dmitri Shostakovich, Edgar Varese, Moritz Eggert sau muzică de film compusă de Miklós Rózsa pentru producţii hollywoodiene.

Mai este folosit de Jean Michel Jarre (Oxygene) sau Robert Plant de la Led Zeppelin.

http://www.youtube.com/watch?v=pSzTPGlNa5U&feature=player_embedded#]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=pSzTPGlNa5U&feature=player_embedded#
!
[/url]

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1204 : Luni, 16 Aprilie 2012, 11:49 »
Mario Vargas Llosa prezice DISPARIŢIA CULTURII şi amurgul intelectualilor.  :-[

http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/mario-vargas-llosa-prezice-disparitia-culturii-si-amurgul-intelectualilor-260866.html

(tare ma tem ca prezice corect)

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #1205 : Luni, 16 Aprilie 2012, 14:37 »
nu cred ca e chiar corecta prezicerea lui; mai de graba tind ca cred ca va fi o majoritate de lume "indobitocita" de massmedia (ceea ce se poate vedea la noi deja), dar intelectualii cu siguranta nu vor disparea - exista o cerere continua pe piata pentru persoanele capabile in toate domeniile

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1206 : Luni, 16 Aprilie 2012, 15:43 »
Ba nu-i deloc opusul muzicii. Muzica e o forma ordonata (armonic) de zgomot. Deci: aceeasi categorie (sunet) ambele, numai organizarea difera. :P

Si intre materie si antimaterie nu e decat o diferenta de organizare. Acelasi lucru intre un corp viu si un cadavru. :coolsmiley:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1207 : Luni, 16 Aprilie 2012, 15:52 »
Mario Vargas Llosa prezice DISPARIŢIA CULTURII şi amurgul intelectualilor.  :-[
(tare ma tem ca prezice corect)

Daca e vorba de intelectualitatea de carton, toba de carte fara nicio aplicabilitate practica, eu nu m-as teme deloc. Mi-aduc aminte de o idee interesanta de la un curs recent de pedagogei moderna: inteligenta nu e suficienta prin sine, cunostintele pure nu mai sunt suficiente mai nou (le gasesti oricand pe net, de exemplu). Nici macar capacitatea de a aplica practic cunostintele nu e suficienta, fara inteligenta (capacitatea de a face asociatii logice). La curs era imaginata o figura a trei cercuri intersectate precum simbolul Jocurilor Olimpice, care aveau deci o mica zona comuna tuturor. Acea zona este de fapt progresul, acolo unde inteligenta nativa, cunostintele acumulate si spiritul practic se intalnesc. Poate ca o astfel de generatie de intelectuali este necesar sa apara, in locul celio vechi. Schimbarea este insotita intotdeauna de chinul iesirii din zona de confort caldut si durerile adaptarii din mers la ceva diferit. Si la cum ii stiu eu pe intelectualii de moda veche din jurul meu, cred ca va le-ar fi extrem de greu sa renunte la vechi valori perimate, de fapt singurele "valori" care le-au mai ramas in portofel (si ne-au mai ramas) astazi...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1208 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:12 »
hm. ce inseamna aplicabilitate practica? filosofia (de exemplu) are aplicabilitate practica? daca nu are, inseamna ca nu ne mai este necesara?
o minte bine mobilata, cu o gandire complexa, se formeaza prin numeroase si diverse exercitii intelectuale: memorarea, analizarea, sintetizarea, asociatiunea de idei, etc. bucuria de a asculta si privi un om inteligent, cult, educat, ca prezenta "estetica" (in sens larg)  in mitocanizatul peisaj romanesc contemporan este deja un mare castig pentru noi toti. nu mai avem modele si asta se vede. totul devine mult prea "practic" si se pierde poezia, profunzimea, eleganta...
da, avem nevoie de suruburi, masini, bormasini...lucruri practice, dar avem nevoie si de filosofie, estetica, profunzime si la asta sunt poate buni intelectualii "de carton".
O sa fim atat de practici incat o sa vorbim numai de vanghelie, DD, simona sensual, fashion, entertainement etc... si n-o sa mai avem discutii "gratuite" dar atat de fermecatoare ca cele dintre Liiceanu si Plesu.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1209 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:27 »
cu siguranta Vargas nu se referea la intelectualii "cu diploma" care ies din inalte scoli fara sa stie sa faca mai nimic, ci la cugetatori, la adevaratii intelectuali, la cei care trec de nivelul sclipicios si atractiv al entertainmentului "light".
si eu zic ca e pacat ca acestia sunt pe cale de disparitie

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1210 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:35 »
Nu ma refeream numai la practica masinilor si a banilor. Practic este si sa aplici, de exemplu, principiile gandirii pozitive in viata de zi cu zi si nu doar sa vorbesti foarte frumos altora despre ele. La noi (un alt exemplu) s-a incetatenit o vorba: cine nu-i in stare sa practice o meserie, ramane la catedra ca sa o predea. Ori ar trebui sa fie exact invers. Parerea mea - la noi, cel putin, oamenii se justifica foarte mult si actioneaza foarte putin (a se intelege prin "a actiona" inclusiv actiunea de a avea propriul discernamant in gandire). Nu ne plangem toata ziua de medicii care nu mai muta un ac fara spaga, functionarii publici care nu fac decat sa mute doua hartii pe banii contribuabililor si profesorii care cad victima elevilor? Toti acei oameni au invatat si stiu (teoretic) ce au de facut... insa cunostintele nu s-au "internalizat" prin practica proprie si personala (cu discernamant, nu dupa metodele altora), asa ca nu s-au concretizat niciodata in actiune, cu cauza si efect.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1211 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:48 »
am inteles. te refereai la intelectualii "cu diploma", la cei care au acumulat cunostinte dar nu le-au "internalizat", cum spui tu...
eu cred ca nu la ei facea referire Vargas, ci la ceilalti, la "cugetatorii" care mai au preocupari ontologice in timp ce omenirea mananca mititei ascultandu-l pe copilu' minune, in campanii electorale, la cei care ridica existenta la un nivel estetic superior...
"cine nu-i in stare sa practice o meserie, ramane la catedra ca sa o predea" - asta e o zicere simplista... sunt n-spe mii de motive pentru care cineva ramane in invatamant, de la un program mai "adaptabil", o libertate mai mare decat la un privat, o siguranta crescuta a unui salariu fie el si mizer, iubirea pentru copii si vocatia de pedagog...pana la inclinatia catre aspectele teoretice si cercetare, in cazul invatamantului superior, unde "construiesti" cursurile tu insuti, pe baza unui indelung studiu.
nu vreau sa cadem cumva in lozinca minerilor "noi muncim, nu gandim", ca-mi revin amintiri de necrezut. am trait istoria pe viu, si-am vazut ce inseamna lipsa de educatie si instruire...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1212 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:02 »
nu vreau sa cadem cumva in lozinca minerilor "noi muncim, nu gandim", ca-mi revin amintiri de necrezut. am trait istoria pe viu, si-am vazut ce inseamna lipsa de educatie si instruire...

Si de mine "istorii" de genu' asta s-au tinut scai: eram eleva la Tg. Mures cand cu partida de strada cu ungurii in 1990, la Sharm-El-Sheic la atentatul din 2004 etc. In ce ii priveste pe marii ganditori, nu pot sa dau credibilitate studiului. Dimpotriva, din ceea ce citesc si vad in jurul meu eu, omul de rand, mi se pare ca oamenii care se "trezesc" se inmultesc pe zi ce trece. Nu numai in librarii, ci chiar de pe bancile scolii. Poate ca marea masa este un rau necesar pentru ca prin contrast ceea e bine sa iasa in evidenta si sa nu treaca neobservat. Nu exista intuneric, e doar lipsa luminii, nu exista frig, e doar lipsa caldurii (nu mai stiu cine a spus). De-asta eu nu cred ca in Rai am mai putea evolua, din moment ce totul este deja perfect... cred ca ar fi o plictiseala de moarte!  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1213 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:10 »
mi-a placut "eu, un om simplu". pai tu esti unul dintre intelectualii la care facea referire Vargas. :buck2:
si n-as vrea sa fiu inteleasa gresit. nu era vorba de vreo dihotomie de tip "om simplu'-"intelectual". instruirea institutionalizata, diploma de studii superioare iti da niste premize sporite de a fi/deveni un intelectual, dar nu garanteaza asta. eu cred ca nu instruirea face diferenta ci structura omului. sunt si oameni asa-zis "simpli" (doar ca statut social) dar care sunt complecsi si profunzi, adica intelectuali, in sensul acela al calitatii de cugetatori nedominati de superficialitate.
de aceea spun mereu si cred in asta, pentru mine conteaza in primul rand Omul si nu diplomele lui.

visez la ziua cand "marea masa" va fi civilizata, cu bun simt, si cu valorile asezate corect. :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1214 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:52 »
visez la ziua cand "marea masa" va fi civilizata, cu bun simt, si cu valorile asezate corect. :)

Aia nu se va intampla niciodata pe Pamant... decat in Raiul naivilor care asculta de popa.  ;D
R. Steiner zice ca noi nu existam decat ca si efect a intersectarii lumii lui Cristos cu aceea a lui Lucifer - si cred ca asta nu mai e o noutate pentru nimeni, totul functioneaza pe principiul bipolar pe Pamant, incepand cu polii magnetici si terminand cu potentialul de membrana pozitiv/negativ care face diferenta intre miscare (viata) si inertie (moartea). Este o perceptie gresita si fara finalitate sa infieram raul precum biserica, mai corect ar fi sa-i utilizam potentialul in a stabili o tensiune constructiva intre Bine si Rau... Nu stiu cum sa ma explic mai bine, cred ca o sa caut pasajul, ca era foarte interesant... da' la alt topic, ca lucrurile astea sunt stiute de atata vreme ca nu mai sunt o stire.  ;D