Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (502/578) > >>

almi_gabi:
Mari , cred ca toti tineri vor sa aiba casa lor dar veniturile nu le permit. Ma uitam pe statiscile date - suntem cam la acelasi nivel cu Slovenia, Ungaria, Italia - dar ai vazut Grecia, Bulgaria  sau Malta ( la astia cred ca e  problema de spatiu - stau pe o insulita cat  Bucurestiul) ?
Mai toti tineri care isi iau un apartament fie fac imprumut la banca , fie se duc si muncesc in strainatate unde castiga mai mult.

Mari_a:
Nu stiu daca toti. Parerea mea e ca - mai mult decat saracia - traditia ii tine legati. Ca sa nu zic ca ii impiedica.

Sunt de acord cu cei care spun ca "Epoca de aur" a fost epoca interbelica... In Bucurestiul anilor '20-'30 mi-ar fi placut sa traiesc...
Am gasit azi un articol despre o cladire pe langa care trec aproape zilnic. "Ce pacat ca nu se face nimic sa se puna in valoare..." etc., etc., stiti deja textul... In articol se mentioneaza in mod eronat ca spatiul respectiv este gol. Nu! A fost un maidan pana-n '90, acum este... o gradina plina de flori! In care, lipita de cladirea din stanga, e o casuta miiiiica... Batranul care locuieste acolo a construit-o din te miri ce (de prin '90 incoace) si a inconjurat-o cu gardul ala inexpugnabil... Nu gasesti un milimetru gol, pe unde sa te poti uita inauntru... Gardul a fost initial din asa-numita "plasa de Buzau", pe urma din lemn, pe urma l-a "armat" cu bucati de tabla, pe urma l-a facut din tabla aia ondulata, deasupra careia s-au sudat mai tarziu panourile alea... Si daca nu i-ar trebui soare, cred ca l-ar inalta si mai mult. Eu m-am nimerit sa trec pe acolo cand erau portile deschise (se descarca ceva dintr-o masina). Pur si simplu esti teleportat instantaneu din cenusiul soselei intr-o poiana plina de flori... Bun, proprietatea privata e sfanta - ca banuiesc ca terenul i-a fost retrocedat, deci slabe sanse de a reinvia o gradina publica, dar macar amintirea ei de pe ziduri ar trebui conservata... (Insa ma indoiesc ca ar permite picior de om in curtea lui!)
http://bucurestiacum.wordpress.com/2013/01/29/gradina-vara-de-sub-tencuiala-parcul-tudorica-cotroceni-orchestra-jazz/

silviu:
Cea mai SINCERĂ declaraţie de iubire. Dovada că dragostea trece, UNEORI, prin stomac
Un bileţel de dragoste dintre doi copii de şcoală generală face furori pe internet, datorită sincerităţii celor doi.
 :giggle:

Caroline:
N-ar fi asa de trist daca si in Romania ar exista modelul afacerilor in "familie largita", asa cum e in Italia sau Grecia, unde tinerii aleg sa ramana in familia-mama, chiar si dupa ce isi fac propria familie, pentru continuitatea afacerii, si nu pentru ca nu au incotro. Eu n-as miza pe asta la romani... Traditia "afacere de familie" din perioada interbelica a fost eradicata la romani de comunisti. A ramas doar nevoia, constrangerea, frustrarea... si "ochelarii de cal". Adica lipsa curajului de a-ti lua zborul...

almi_gabi:
Tara in care nu se platesc taxe

Tara noastră percepe 116 taxe si impozite, de sase ori mai mult decat media inregistrata la nivelul Uniunii Europene.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă