Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
silviu:
O casă de lut din România, desemnată una din cele mai frumoase din lume FOTO
Arhitectul Ileana Mavrodin a construit Casa Verde lângă satul Sasca Română, din Banat, pe malul drept al râului Nera. Creaţia sa inedită este singura de la noi din ţară prezentă pe harta construcţiilor ecologice din lume şi a fost desemnată de site-ul Natural Homes una din cele mai frumoase zece case de cob de pe glob.
admin:
M-am trezit azi, din nou tare devreme, am deschis fereastra sa simt aerul proaspat de dimineata si am ramas sa mai lenevesc un pic in pat. Am apasat pe telecomanda si primul lucru pe care l-am auzit a fost: "A murit actorul Serban Ionescu!"
Il cunoscusem acum 30 de ani, juca pe atunci la Teatrul National Sibiu. Eram la o petrecere la un tip care "folosea" grozav de bine chitara (uite, acum imi dau seama ca nu mai stiu nimic de Christian....) si care strangea permanent la el in casa 40 - 50 de persoane, majoritatea din mediul artistic. Festivalul de Jazz era pe atunci un mare eveniment si aduna lumea boema muzicala din toata tara. Pe perioada festivalului cei sositi din alte parti erau cazati pe la prieteni, pe la cunoscuti ad-hoc, iar locurile in care stateau se transformau de regula in loc de petrecere.
Asa a fost si atunci cand l-am cunoscut pe Serban. Erau la Christi acasa cred vreo 60 de persoane, toti mari impatimiti ai jazz-ului, atmosfera era excelenta, multe rasete, chitara, povesti faine. Cand a aparut Serban cu nepotul lui Besoiu, Adi. Erau amandoi inalti si bruneti, aveau un aer de tipi constienti de sarmul lor, radia din ei salbaticia tineretii... I-am privit cum au taiat lunga sufragerie si s-au oprit la Christi. Acolo eram si eu si Samiza, asa ca ne-a fost prezentat si am inceput sa povestim. Serban era destul de obosit si a preferat sa ne retragem, vreo 5-6 din harmalaia muzicala. In doua minute ne-am oprit la Samiza acasa si l-am ascultat vreo jumatate de ora pe Serban, povestind de Djakarta. Fusese acolo la un festival de teatru si se intorsese tare incantat. Ce diferenta intre baiatul monden, inalt, slab, plin de viata, incantator de volubil si cum il vazusem in ultima vreme, abatut, imbatranit, neputincios...!
Mi-a parut rau cand a plecat din Sibiu, mi-a parut rau ca nu l-am cautat si intalnit atunci cand filma la Ion (si o facea la casa bunicilor unei foarte bune prietene), mi-a parut rau cand am auzit ca el, baiat sarac de Corabia, s-a casatorit dintr-un anumit interes cu Magda si azi imi pare cu atat mai rau, cand stiu ca nu mai este! Multi au spus ca a fost alcoolic, ca a neglijat-o pe Magda, ca a avut nu stiu cate aventuri, ca a fost un tip mai colturos, nu atat de sefluit. Eu care l-am cunoscut pe adolescentul Serban, raman doar cu imaginea lui de atunci, cand l-am intalnit prima oara, la Christi: atragator, vioi, haios, care-si pregatea cariera si se gandea cu toata increderea si speranta inainte. Acum nu-mi vine sa cred ca nu mai este...
silviu:
Mi-e ruşine să spun la şcoală că stau cu bunica la azil
Ce face un adolescent de 14 ani care n-are casă, n-are mamă şi nici bani? Merge la şcoală, îşi ascunde problemele personale şi visează să ajungă medic.
Iannis Răducanu are doar 14 ani, însă până la această vârstă a trecut deja prin greutăţi mari cât o viaţă de om. În urmă cu cinci ani şi-a pierdut mama, iar de un an de zile locuieşte cu bunica lui la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost "Sfîntul Vasile", din Craiova.
Pe Iannis l-am găsit în cămăruţa lui mică de la centru făcându-şi temele în linişte. La prima vedere, pare un adolescent ca oricare altul, însă atunci când începe să vorbească, îţi dai seama că viaţa sa este o dramă. Mama mea a murit într-un accident de circulaţie în Grecia. S-a dus, nu mai e..., povesteşte puştiul cu origini greceşti, iar ochii îi înoată în lacrimi. De atunci, viaţa mea s-a schimbat total. Eu şi cu bunica am ajuns să trăim de pe o zi pe alta şi să locuim pe la rude, continuă Iannis. Când nu au mai avut unde să stea, a ales să vină aici, la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost.
silviu:
Larry Hagman, actorul care l-a jucat pe J.R. din serialul Dallas, A MURIT
Îndrăgitul actor Larry Hagman a murit la vârsta de 81 de ani după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare: cancerul.
micaela:
se spune din vechime ca exista doua perioade in an cand oamenii "pleaca" in grupuri masive si "se deschid cerurile". una este chiar in aceasta perioada a anului. Zilnic aud de una, doua "plecari". E uimitor cate decese se intampla... si in anii trecuti, toamna/iarna, s-aintamplat cam la fel...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă