Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (302/578) > >>

micaela:
creca nici Carol I nu era un mare vorbitor de limba romana, cand a venit, da' a faptuit pentru tara asta cat n-au reusit multi graitori ai limbii ei.
nu-i de laudat ca n-o vorbesc bine (principesele s-au nascut si trait pe alte meleaguri), da' daca s-ar dovedi ca prezenta lor ar fi benefica si constructiva...nu m-as impiedica de asta.
departe de a comite vreo comparatie, zic si eu ca nici vanghelie, nici becali, nici piedone n-ar trece bacu' la romana, si-s alesi si realesi si
....vai de noi...

micaela:

--- Citat din: micaela din Luni, 16 Iulie 2012, 17:14 --- nici vanghelie, nici becali, nici piedone

--- Terminare citat ---
nu v-apuca dezgustul cand insiram oamenii care ne "reprezinta" ? :(

Matei:

--- Citat din: silviu din Luni, 16 Iulie 2012, 16:55 ---nici eu!

cu ajutorul lu' gogu am descoperit:
Prin noul Statut al Casei Regale, din 30 decembrie 2007, Nicolae a fost desemnat al treilea în ordinea succesiunii la tron, după Principesa Margareta, prima născută a regelui Mihai şi după propria mamă, Principesa Elena.
da' o nelamurire tot am: acesti mostenitori cunosc limba romana? ??? :-\

--- Terminare citat ---

impartasesc raspunsul pe care l-a dat micaela! nu prea cred ca problemele romaniei in momentul de fata tin de faptul ca romana se vorbeste mai putin bine

--- Citat din: micaela din Luni, 16 Iulie 2012, 17:14 ---creca nici Carol I nu era un mare vorbitor de limba romana, cand a venit, da' a faptuit pentru tara asta cat n-au reusit multi graitori ai limbii ei.
nu-i de laudat ca n-o vorbesc bine (principesele s-au nascut si trait pe alte meleaguri), da' daca s-ar dovedi ca prezenta lor ar fi benefica si constructiva...nu m-as impiedica de asta.
departe de a comite vreo comparatie, zic si eu ca nici vanghelie, nici becali, nici piedone n-ar trece bacu' la romana, si-s alesi si realesi si
....vai de noi...

--- Terminare citat ---

si de copiii nostri.

--- Citat din: micaela din Luni, 16 Iulie 2012, 16:37 ---nici nu vreau sa-mi imaginezi in ce mocirla mediatica ar tara-o pe printesa Margareta...din pacate eu nu mai cred ca bunul simt e la locul lui...presa e plina de mizerie si parca nimic nu mai e sfant... imi amintesc ce golanii debitau prin presa despre monarhie, despre regele mihai, dupa revolutie, cand le-a fost teama ca ar putea reveni... una e sa ai o opinie istorico-politica despre o anumita pozitie a regelui, la un moment dat, si sa ti-o exprimi in termeni civilizati chiar daca negativi (toti avem dreptul la o opinie), si alta e sa improsti cu noroi pe teme de mahala...
un lucru este incontestabil: "clasa" familiei regale. Am urmarit-o si pe regina Ana la "Profesionistii", cu admiratie: nimic fals, nimic fortat, naturalete, normalitate, buna educatie, valorile morale la locul lor... Asta inseamna "clasa".

--- Terminare citat ---

buna educatie, valorile la locul lor! clasa! su nu trebuie sa ai sange albastru ca sa ai aceste arme in dotare.
exact ceea ce lipseste la noi din ce in ce mai mult. de 22 de ani se insista pe un sistem de invatamant care, vorba cuiva de pe-aici parafrazandu-l pe don capitan de nave fantome, scoate numai tampiti.

Matei:

--- Citat din: micaela din Luni, 16 Iulie 2012, 17:26 ---nu v-apuca dezgustul cand insiram oamenii care ne "reprezinta" ? :(

--- Terminare citat ---

putin spus, dezgust...

silviu:
totusi...suntem la anul 2012. carol 1 a fost suveranul romaniei pe la 1866. ar fi chiar deplasat ca in ziua de azi suveranul romaniei sa discute in lb engleza cu premierul romaniei. ori sa ne transmita mesajele de revelion si de ziua romaniei in lb engleza. asta ar fi de tot rasul.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă