Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
almi_gabi:
planeta Jupiter si benzile sale rosii
Ayouni:
quote Cum a falimentat-o Danone pe tanti Mita din Moeciu
unquote
nu stiu cat o fi de adevarat sau nu, pentru ca, am lucrat la unul din colosii industriei alimentare si am vazut indeaproape tot procesul de producere a laptelui la nivel industrial: de la colectarea lui in cisterne speciale, pana la aducerea lui in fabrica si terminand cu ambalarea in sistemul tetra pak; si era un lapte foarte bun, i se pastrau toate proprietatile lui organoleptice; la fel si in cazul iaurtului... pot sa va spun ca nu se puneau nici un fel de aditivi artificiali si acolo chiar gaseai bucati de fructe adevarate in el. asa ca, nu pot spune daca ce se intampla in romania e bine sau nu e, pentru ca nu am fost acolo si nu am vazut... dar e foarte posibil sa fie adevarat, deoarece pentru romani "merge si asa"; dar problema nu este numai a laptelui si nu apartine numai marilor concerne... vezi industria mezelurilor, cah! pe de alta parte, suntem supusi unor avalanse de informatii care ne dau peste cap si ne lasa ma nelamuriti ca niciodata: azi aflam, cutare sau cutare aliment este nociv, nu va atingeti, e bau bau... acelasi aliment este prezentat de catre altii ca fiind o sursa de tinerete fara batranete si viata fara de moarte, are vitamine, saruri minerale samd.
sunt totusi convinsa ca nu numai tanti mita sufera din aceasta cauza... si textul tau, carmentoma, imi aduce amintede de urmatoarea situatie: e un drum pe care-l fac la tara destul de des si care inainte era strajuit de o parte si de alta, de vita de vie si de pomi fructiferi, culturi de porumb, floarea soarelui si grau. de ani buni si pana astazi, campurile acelea sunt 80% parloaga. si ne vaitam in stanga si in dreapta ca legumele importate nu au gust, fructele nici atat; ne plangem ca e criza, ca nu sunt locuri de munca... intre timp datoria externa a romaniei creste!
carmentoma:
Nu contest ca povestirea are grad mare de subiectivitate, dar cu siguranta si mult adevar! Un produs cu adevarat ecologic, nu ar avea un pret atat de mic! Si nici asemenea termen de valabilitate! Eu asa cred!
EUGENIA110:
O intimplare cu si despre lapte: fratele meu si sotia lui au plecat in concediu si au lasat pe masa in bucatarie o cutie de lapte deschisa, inceputa; au uitat-o acolo si timp de vreo trei saptamini s-au gindit ce miros o sa-i astepte acasa cind se vor intoarce, din cauza laptelui care ar fi trebuit sa se strice. Ei, n-a fost asa, laptele nu mirosea cum s-ar fi intimplat cu un lapte natural. Cred ca au dreptate cei care sustin ca mincam doar chimicale.
Saturnianul:
--- Citat din: carmentoma din Luni, 17 Mai 2010, 21:47 --- Nu contest ca povestirea are grad mare de subiectivitate, dar cu siguranta si mult adevar! Un produs cu adevarat ecologic, nu ar avea un pret atat de mic! Si nici asemenea termen de valabilitate! Eu asa cred!
--- Terminare citat ---
Cu termenul de valabilitate e ok. Daca e mare, produsul nu e ecologic. Dar pretul? E aberant ca un produs ecologic sa fie mai scump decit unul ne-ecologic. Cred ca e vorba doar de exploatarea unei conjuncturi si de manipulare. Sa gindim logic. Cind eram copil, vaca pastea pe pajistile satului si era mulsa de taran. Asta era unica procesare care se facea laptelui. Cum e posibil ca laptele natural sa fie mai scump decit cel procesat, unde sunt implicate masinarii, oameni, materiale, curent electric consumat, ambalaje etc., etc., care toate costa bani? Sfideaza orice logica. In conditiile in care laptele procesat se vinde cu preturi intre 3 si 5 lei per litru, imaginati-va cam cu cit il achizitioneaza procesatorii de la producatori. Inca mai credeti ca produsele naturale trebuie sa fie mai scumpe decit cele care trec prin etape mai mult sau mai putin complexe de procesare?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă