Aici se discuta > Subiecte generale
Stiri, evenimente, informatii, barfe
Caroline:
--- Citat din: almi_gabi din Luni, 09 Iulie 2012, 07:56 ---in fiecare an se plang... dar nu se face nimic
[/quote
Nu numai de bac. In fiecare an se plang si de inundatii, de inzapeziri si nu se face nimic. Si asta ar fi relativ simplu de rezolvat, fata de invatatmant, pensii, sanatate.
--- Terminare citat ---
micaela:
se tot bate moneda pe lipsa de perspectiva, pe ce (nu) "ofera" societatea, ca explicatie pentru scaderea nivelului la invatatura... din ce vad eu, nu e niciun background atat de "lucid" in delasarea lor. nu. au pur si simplu de toate (mult mai multe decat aveam noi, oricum), o viata usoara si o mare deschidere pentru "distractie"... singurul lucru pe care il au de facut e sa invete, dar nu vor. nu cred ca iti trebuie o motivatie "sociala" ca sa inveti, de pilda, limba romana corect. Au lacune uimitoare de vocabular, fac confuzii de sensuri, dezacorduri etc. Ce le "ofera" societatea? nu stiu, insa familiile le ofera mult, iar ei au impresia ca totul li se cuvine si ca nu au niciun fel de obligatie. Pana la urma, ei ce ofera? nu au decat de invatat si nu o fac. ba mai sunt si obraznici (si asta o spun cu amar, dupa discutia aprinsa pe care am avut-o cu fi-miu ieri). Vina le apartine in cea mai mare masura. Aceleasi conditii le au si acei copii care invata, care se construiesc frumos dar care, din pacate, sunt putini.
Da, poate ca invatamantul nu e foarte inteligent structurat (pe niveluri si vocatii), dar nici nu e atat de la pamant cum se spune. Inca se face carte destul de serios; trebuie insa interes si de partea elevilor. Aceeasi profesori care aveau rezultate f. bune acum cativa ani, nu mai reusesc aceleasi performante cu "materia prima" de acum (clasa fiului meu -liceu si profil - inainte avea media generala peste 8,50, iar acum se tarasc cu note mediocre. diriginta lor imi povestea asta cu amaraciune. nivelul copiiilor a scazut dramatic.) Au iphone-uri, merg in cluburi, navigheaza pe internet si nu citesc o carte cu lunile... isi fac lectii maximum o ora pe zi, in cazurile fericite...
societatea suntem noi si inainte de a astepta ceva, trebuie sa si dam. sa invete si apoi sa ceara... o societata mai evoluata se construieste cu oameni evoluati. ei sunt societatea de maine, dar daca fiecare, individual, nu evolueaza, ce au de asteptat?
ok. perspectiva asta mi se trage si de la experienta pe care o am cu fi-miu... in aceeasi societate, in aceeasi scoala evolueaza si prietenul lui care invata serios...atunci?!
NICOLAE:
....poate ca ar trebui o programa scolara in care temele sa fie facute de la scoala sau ar trebui motivati altfel ca sa studieze....
micaela:
poate ca le-ar trebui o bataie buna... ma uitam ieri la interviurile cu cei cazuti la bac si nu-mi venea sa cred cu cata dezinvoltura si nepasare recunosteau ca nu au invatat deloc.... problema e nu ca nu au invatat pentru bacalaureat, ci tot liceul, pentru ca trebuie sa fii nul, nul sa iei note intre 1 si 3.
silviu:
io cred ca ar trebui retrase camerele de supraveghere. am avea si elevi si profesori fericiti :thumbup:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă