Aici se discuta > Subiecte generale

Stiri, evenimente, informatii, barfe

<< < (276/578) > >>

almi_gabi:

--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 04 Iulie 2012, 16:10 ---Un filmulet in care puteti vedea Grotta Azzurra

....

--- Terminare citat ---

la minutul 1:30 este interesant, cum se intra in grota, destul de periculos    oO

bit:
Si uite ca incep sa gasesc justificari ale rasistului din mine:
Dacii - Adevaruri tulburatoare - Documentar 2012 HD

micaela:
dezastru la bacalaureat, mai mare decat cel de anul trecut....
adevarul este ca nu se mai invata. ma uit la fi-miu si ma cert mereu cu el pe tema asta. nu da doi bani pe carte...nu invata nici un sfert din cat invatam noi... sta la calculator, se "distreaza" si atat, cu o inconstienta pe care eu nu reusesc s-o inteleg.
asta este nivelul actual al copiilor nostri. trist.

Caroline:

--- Citat din: micaela din Duminică, 08 Iulie 2012, 14:34 ---dezastru la bacalaureat, mai mare decat cel de anul trecut....o inconstienta pe care eu nu reusesc s-o inteleg.

--- Terminare citat ---

Societatea si piata muncii din Romania (si nu numai) nu ofera feedbackul care sa motiveze invatarea, dimpotriva. Mie imi e si rusine sa le mai spun copiilor sa invete ca o sa fie bine, o sa aiba o meserie, o sa-si castige existenta, o sa fie respectati etc. Mai degraba le spun sa o faca pentru ei sau ca sa poata pleca dincolo etc.
Ma uitam zilele trecute la un documentar pe Explorer cu cel mai slab liceu din America (New Orleans), unde rata de promovabilitate e de maxim 50%, iar criminalitatea cea mai mare din scolile americane. TOTUSI... cei care reusesc sa termine acest liceu isi iau examenele pe bune (chiar daca exista amenintarea cu arma). De ce exista si unii care absolvesc? Pentru ca intr-un viitor job, chiar si de vanzatoare, cei care au diploma de bacalaureat (echivalentul) sunt platiti cu minimum wage garantat de Stat pentru acest nivel de studii, lucru care nu e garantat daca nu ai studii. Ori la noi, ca esti absolvent de liceu fara bac sau ca ai studii superioare, esti la fel somer sau te multumesti cu acelasi salariu.
Un alt caz este al acelor copii care au parintii plecati in strainatate la munca de jos (nu stiu cum sta treaba in Bucuresti, dar aici sunt cam un sfert) si, vorba bancului, ai vazut, nene, cate stia asta? Si la ce i-a folosit?!
Si mai concret, acum 2 ani, cand am avut intalnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului, se putea face o statistica cat se poate de clara: fruntasii clasei erau acum profesori, functionari publici etc. si aveau cele mai mici salarii din clasa, mediocrii aveau firme proprii si catastrofele aveau cariera politica. Tot asa, din 36 de fosti elevi, mai mult de jumatate erau divortati sau niciodata casatoriti si era vorba de prima jumatate, in ordine mediilor, nu de a doua.
Da, e trist. Un minim minimorum de motivatie ar trebui sa existe... dar in Romania, cu cat nu inveti, cu atat stii sa te strecori si sa obtii totul mai usor, cu cat esti mai smecher si cu obrazul mai gros, cu atat mai usor ajungi la TV, in politica, in afaceri sau sa ai fete frumoase. Ori copiii nu mai pot fi "pacaliti" cand ei vad aceste lucruri in fiecare zi. Ce e asa de greu de inteles?!  :(

almi_gabi:
in fiecare an se plang ca dezastrul la bac este mai mare dar nu se face nimic pentru a da un sens elevilor sa invete, sa obtina o diploma!!??
pana la urma se pare ca tinerii din ziua de azi au alta perspectiva asupra vietii si a invatamantului ; nu mai vor diplome decat daca au nevoie de ele, sa le foloseasca la ceva si atunci se duc si le obtin la facultati unde nu este necesar prea mult efort !! ?? 
iar cei care vor intradevar cariera se duc sa invete in strainatate.  :coolsmiley:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă