Autor Subiect: Maxima zilei  (Citit de 421460 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Maxima zilei
« Răspuns #705 : Luni, 16 Aprilie 2012, 00:58 »
Frumoasa tentativa, insa pe gradinar nu-l momesti cu legume. ;D
Nice try, still! Si inca ceva: ca sa fie toata familia de pronume personale (la nominativ), mai pune un voi si gata! :P

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #706 : Luni, 16 Aprilie 2012, 09:47 »
cei care se iubesc se tachineaza    :dance:

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #707 : Luni, 16 Aprilie 2012, 10:25 »
Asa-i!  ;D Da`io zic sa nu ma superi, ca te iau la 3 si pe `talica...mintenas! ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #708 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:16 »
Va sa zica, io te-am suparat deja si asta inseamna"luat la 3"?! Atata tot?!  :giggle:
Pentru audienta: Io cred ca nu se tachineaza nimeni aici, decat facem un pic de show asa, pentru altii, din prea mult timp liber de Pasti.  ::) De pilda, eu nu momeam pe nimeni, chiar imi trecuse prin cap ca numai "voi" lipsea, asa ca... era atat de previzibil!  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #709 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:22 »
Uite, vezi, asta-i cusurul tau (copyright nenea Iancu): esti prea serioasa! ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #710 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:27 »
Si asta era previzibil. Mi se spune asta de cand eram in cls.I... da' numa' la prima vedere. Cine nu reuseasca sa treaca si la a doua, sa fie sanatos, da' pe mine ma "scuteste" de multe chestii.  ;) Exemplu de metoda de refuzat avansurile nedorite la un chef: filozofia clasica si teoria chibritului.  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #711 : Luni, 16 Aprilie 2012, 16:44 »
Daca tu zici...
Tocmai vin de-afara, m-am plimbat prin iarba un pic. Descult. Si mi-am adus aminte de copilarie...locul de refugiu al problemelor fara rezolvare (ca sa fiu on topic :) )

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #712 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:05 »
O problema care nu are rezolvare, nu exista.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #713 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:11 »
Ba.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #714 : Luni, 16 Aprilie 2012, 17:31 »
OK, o sa aduc doar argumentele celui care a formulat maxima:

1. O problema de logica, matematica, IT etc. are intotdeauna cel putin o solutie. Un enunt eronat care nu are nicio solutie, nu este o problema de rezolvat, ci un non-sens, care nu face decat sa-ti consume timpul inutil. Exista un termen, nu mai stiu care, si pentru erorile de programare a bazelor de date, care genereaza astfel de erori, mi se pare.

2. O persoana care isi face o problema din faptul ca nu are prin constitutie 90/60/90 cu orice efort nu este o problema reala, fiindca nu poate fi rezolvata, este doar un non-sens in capul acelei persoane, adica o problema exterioara, indusa de idei prejudecate sau de un adevar al altora, nu intrinsec acelei persoane.

3. O persoana care are o problema de boala, dependenta sau sufera pentru altcineva, are intotdeauna doua solutii: sa faca ceva ca sa traiasca in continuare sau sa moara, sa renunte sau sa rupa relatia. Deci si aceasta problema are cel putin o solutie. Daca suferi, de exemplu pentru ceva care pare fara solutie, este clar ca, la o privire critica, suferi pentru ceva care nu exista decat in capul tau, fiindca problema reala nu exista inca din enunt.

In concluzie, daca ti se pare ca ai o problema, incearca sa-ti imaginezi cum va evolua problema peste 10 ani. Daca crezi ca vei avea aceeasi problema, cauta solutia (fiindca ea exista). In schimb, daca peste 5 ani nici nu-ti vei mai aminti (sa ti s-a mai intamplat si a  trecut), las-o sa treaca si sa-ti iasa din cap, fiindca solutia (si implicit problema) nu exista cu adevarat. Exemplu aici: eu ma uit acuma la pozele mele de-acum 20 de ani sau chiar si numai de acum 5 ani si imi amintesc cu duiosie (de parca as vedea o alta persoana) la cate aveam in cap la momentul ala si toate le-am uitat... fiindca erau "probleme" de varsta, de mentalitate, de context sau de perceptie care nu existau in realitate.  :angel:

P.S. Nu vreau sa conving pe nimeni...  ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #715 : Luni, 16 Aprilie 2012, 20:38 »
mai, mai copii incercati sa faceti precum Decartes - Fiecare problema pe care am rezolvat-o a devenit o regula care apoi mi-a folosit la rezolvarea altor probleme.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #716 : Luni, 16 Aprilie 2012, 21:22 »
Multumesc, Gabi... (El incepe si tot el se supara...  :whistle:)... cu conditia ca problema sa fie rezolvabila, adica sa aiba o solutie, adica sa existe, deci sa fie o problema reala.   :pleasantry: :P  ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #717 : Marți, 17 Aprilie 2012, 19:00 »
"Cel care un de ce pentru care sa traiasca, poate indura aproape orice." Nietzsche

silviu

• Vizitator
« Răspuns #718 : Marți, 17 Aprilie 2012, 20:59 »
 ??? :-\

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #719 : Marți, 17 Aprilie 2012, 21:07 »
"Cel care un de ce pentru care sa traiasca, poate indura aproape orice." Nietzsche
in acelasi sens: "Am învăţat că dacă găsesc de ce-ul, ar putea să nu mă mai intereseze cum-ul."
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!