Autor Subiect: Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 13 – 24 august 2013  (Citit de 70198 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Azi se incheie tabara de monoparentali si deschid si aici, in paralel cu Cheile Nerei si Maramuresul, adica actiunile care urmeaza, discutiile despre aceasta vacanta. Incep cu numarul de persoane participante:

In acest moment sunt inscrisi si au achitat 15 persoane, mai este un singur loc disponibil. Cu mine si soferul suntem in total 17 persoane, mergem pana la maxim 18. Doresc sa las cateva locuri libere, astfel incat cei care au probleme cu spatele sau doresc sa se mai intinda, sa aiba unde o face. 

Sunt cu Samiza in faza de incheiere a rezervarilor la hoteluri, in cateva zile am sa postez aici si unde vom sta. Ce pot sa va spun acum este ca la Plitvice, o sa stam de data aceasta la unul dintre cele 3-4 hoteluri din zona, nu o sa mai fim cazati ca anii trecuti in  pensiune. Suntem multi si doresc sa se stea impreuna in grup, ori pensiunile au in general maxim 8-9 camere.

Mai este putin, astept cu nerabdare si eu ca si voi sa ajung acolo, sunt niste locuri extrordinar de frumoase si sunt convins ca o sa va placa mult. Pe drum am sa incerc sa va povestesc cate ceva despre tarile prin care trecem, despre istoria fiecareia, si pregatitor pt ce o sa vedem, cate ceva si despre obiectivele turistice.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Nu mai sunt nici pentru aceasta actiune locuri disponibile. Locul disponibil din extensie s-a ocupat. Ramane ca luni sa afisez lista de participanti.

Incep aici cu primele doua hoteluri pe care le-am stabilit si achitat.

Si la dus si la intors o sa stam la Szeged, la Hotel Forras ****, care este conectat la imensul SPA Aquapolis. Avem intrare gratuita in atat in zona de Silence SPA cat si in cea exterioara si de asemenea micul dejun tip bufet, este inclus.

Plitvice, este urmatoarea oprire dupa Szeged si practic primul nostru obiectiv. O sa stam la Hotel Gabrovac ***. Sunt doar cateva hoteluri in zona, majoritatea celor care calatoresc acolo se cazeaza in pensiuni sau hodak-uri cum le numesc croatii. Am preferat, asa cum am explicat intr-o postare anterioara, sa stam grupati in aceiasi locatie, chiar daca atmosfera intr-o locatie intima ar fi fost mult mai placuta...Hotelul are avantajul situarii in apropierea intrarii principale in parc, astfel incat in 10 minute o sa ajungem acolo. Tot in cadrul corpului de cladire a hotelului exista un punct alimentar de unde va puteti aproviziona cu apa si ceva mancare de drum. Stiam locatia pt ca acolo la receptie schimbam banii din euro in kuna si tot de acolo imi faceam cumparaturile.

Mai jos un film de prezentare a hotelului, pe care l-am gasit pe youtube:

www.youtube.com/watch?v=hzNxC-GHJGQ

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Pentru ca am un pic de timp si pt ca numai maine nu-i poimaine si ne intalnim pt plecare, cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti:

Parcurgem Ungaria, Croatia, Slovenia si Italia. Posibil ca la intoarcere sa prefer ca de la Lacul Bled sa mergem pe Austria, asta functie de cat ramanem acolo la balaceala. Toate aceste tari sunt in Uniunea Europeana deci puteti calatori doar cu buletinul.

Doar Slovenia, Italia si Austria au trecut la moneda europeana, euro, restul au inca propriile monede.

Ungaria are HUF sau forintul, care ca raport este aproximativ 1 EUR = 300 HUF. Putem schimba la hotel, receptia asigura si acest serviciu de Exchange. Asta daca doriti sa iesiti in oras preferand o plimbare pe malurile Tisei in locul SPA-ului si aveti nevoie de banuti pt o cafea sau o inghetata. Sau chiar pt masa, pt ca va fi nevoie sa serviti ceva dupa ce ajungem.

Croatia are HRK sau Kuna. Rata de schimb este in jur de 1 EUR = 7 Kuna. Asa cum va spuneam si aici putem putem schimba la receptia hotelului. Aveti nevoie de kuna, va recomand sa schimbati acolo minim 50 EUR pt ca oricum o sa-i folositi la Opatja in timpul sejurului. Iar cursul s-a dovedit la Grabovac mai avantajos decat in statiune.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Si pentru ca am ajuns la bani. Insist si explic intotdeauna sa se aiba in vedere ca turistii sunt cei mai vizati de hotii de buzunare. Si astfel de personaje exista peste tot, indeosebi in zone turistice. Suntem foarte usor identificabili, avem aparate foto, suntem cu capul sucit tot timpul sa vedem ce e in jur, avem bagaje specifice celor care calatoresc. Si turistii sunt victime aproape sigure. Pt ca sunt relaxati, neatenti la lucrurile lor. Se concentreaza mai mult pe orice altceva decat pe ce au cu ei. Asa ca atentie!!!

Nu tineti portmoneele in rucsac sau in locuri de unde vi se pot lua foarte usor. Cel mai sigur loc este sa-i aveti in zona din fata, eu de regula am un plic cu curea pe care il tin prins de gat. Acolo tin actele si o parte din bani. De ce o parte? Pt ca doamne fereste, daca tot esti furat, sa nu pierzi tot ce ai si sa-ti compromiti vacanta.

S-au inventat cardurile, ideal este sa aveti la voi o suma minima cash, de exemplu 100 EUR, in bancnote diferite si restul sa tineti pe card. Va puteti scoate oricand banii necesari pt urmatoarea zi si important direct in moneda tarii respective, nemaifiind nevoie de exchange point. Tineti cont va rog de sfaturile mele pt ca am vazut deja multe situatii...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Probabil ca unii o sa ma intrebati cati bani aveti nevoie la voi. Nu va pot raspunde decat cu o larga aproximatie, fiecare este cheltuitor sau mai putin...Ce va pot recomanda eu ca suma minima:
- intrarea la Plitvice este un two day ticket (pt ca folosim si prima zi dupaamiaza si a doua zi dimineata pt vizitare) = 180 Kuna deci cca 25 EUR
- la Venetia o sa avem doua curse cu vaporetto, poate chiar 3, in situatia in care amicul de la San Marco nu-mi poate rezolva salupa gratis la Murano. One way cu vaporetto este 7 EUR, deci total 14 - 21 EUR. Tot acolo o sa luam un pranz, fiecare unde se decide sa serveasca masa, oricum in zona de Rialto. Un meniu turistic este in jur de 12 EUR. Aici tentatia amintirilor este mare asa ca luati in calcul cumparaturile...
- la Padova si Verona, o sa avem doua-trei intrari la obiective, asta inseamna cca 25 EUR. Plus o masa de seara, si ceva in cursul zile, ajungeti la 50 EUR. Fara sa punem amintirile...
- la Opatja avem demipensiune, deci pt mancare in cele 4 zile nu este nevoie decat de ceva minim la amiaza. Cum insa o sa plecam 2 zile in croaziera, o sa avem acolo cate ceva. Costul unei croaziere, ce include si o masa intr-o zi si ceva sandviciuri, apa, sucuri, vin, este de cca 30 EUR/zi. Deci 2 zile inseamna in jur de 60 EUR.
- La Postojna - intrarea in pestera este 22.90 EUR
- La Ljubljana si Bled avem un singur obiectiv cu plata, Castelul din Bled, este dupa cate imi amintesc 8 EUR. Plus masa plus mancare de drum, in jur de 25 EUR.
- La toate astea adaugati apa, bere, inghetata, produse de impuls...
Deci o estimare pentru extra money este de cca 350 EUR. Cam aici ma incadrez si eu de regula, cand merg in aceasta excursie.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
O sa ma mai intrebati probabil unde mancam. Va raspund anticipativ si la aceasta intrebare. Nu o sa fixam un loc de masa pt toata lumea. Suntem aproape 20 de persoane si fiecare doreste ceva. Greu de facut o medie si aleasa o locatie. Asa ca o sa procedam astfel: eu am sa va indic si o sa mergem impreuna in zona de restaurante, unde fiecare se decide ce doreste si unde doreste. Stiu ca deobicei lumea este putin agitata cand stomacul ramane ...gol si uneori nerabdarea te duce in locuri nu tocmai potrivite pentru a servi masa. Ceea ce am sa va recomand eu este sigur ca si calitate, nu va cunosc insa gusturile, deci luati informatia mea doar ca sfat.
Frumos si placut ar fi evident sa mancam impreuna, dar daca exista mai multe optiuni, atunci este ok si daca ne despartim, cu conditia sa ne reintalnim la ora fixata.

O parte din mese vor fi luate in tranzit. Adica ne cumparam ceva de mancare si in perioadele de oprire, in parcari, fiecare isi serveste sandviciul sau ce si-a pregatit pe drum.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Programul de vizitare este destul de concentrat. De aceea va rog sa respectati orele pe care le fixez si le comunic.In timpul de vizitare, nu ne oprim la magazine si nu iesim din grup. O sa avem opriri, pt toaleta, pt cumparaturi, pt odihna. Eu nu am posibilitatea sa ma uit dupa voi in spate sa vad ce faceti, daca v-ati oprit sau nu si nici nu mai pot ca atunci cand eram opt sau noua, sa va numar. Eu merg inainte, ghidez, explic ce vedeti, incerc sa nu plictisesc cu prea multe detalii. Am sa folosesc mult microfonul de pe microbuz, asa veti stii dinainte cate ceva despre ce o sa vedeti, iar acolo va fi nevoie doar de inca putine detalii.
Aveti timp de fotografiere, intotdeauna in dreptul unui obiectiv o sa ma opresc pt a putea sa surprindeti in imagini ceea ce vedeti. Dar o sa fie mai putin timp de filmare, puteti lua doar cadre de un minut doua. Nu va recomand sa fiti atat de atenti la device-uri, asta pt ca pierdeti din farmecul excursiei. O sa fiti prea concentrati pe aparatura si pe poez sau filmari si mai putin pe ce va spun eu sau puteti vedea. Si o sa va intoarceti acasa doar cu poze si filme nu si cu ceva intiparit in minte. De poze uitati, o sa le priviti maxim odata, dar amintirile din minte nu se sterg niciodata.

Luati-va pantofi usori si comozi. Sa nu fie noi, sa va raneasca la picioare si sa va fie greu in continuare. Este cald afara, sa aveti sepci sau ceva de acoperit capul impotriva soarelui. Nu carati inutilitati, doar ca "poate imi trebuie". O sa tot coborati trolerul si o sa-l urcati si este pe... muschii vostri. Nu uitati de costume de baie si slapi. Sa aveti tricouri, pantalon scurt, iar la Padova ceva decent, cu umeri si picioare acoperite. Altfel nu veti fi lasati sa intrati in basilica San Antonio.

Plitvice are o zona de mers pe jos destul de lunga, dar amenajata. Oricum pt ca va fi cald nu va fi tocmai usor, asa ca folosuti-va timpul care mai este pana la plecare sa faceti si cateva exercitii cardio. Pt o astfel de excursie, chiar daca are putine zile de vizitare, sa fiti pregatiti un pic si fizic. Se merge pe jos, se inoata, si totul in caldura...

Cred ca am atins destul de multe, pe masura ce ne apropiem am sa va mai scriu cate ceva....

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Pt ca am mai finalizat o etapa de organizare, ceva 'cald': la Opatja am facut o pre-rezervare la acelasi hotel la care am stat si anul trecut: Hotel Adriatic II ***. Are servicii foarte bune, o masa delicioasa, asa ca am optat pt ceva ce stiam deja si a fost in regula. In sistemul de rezervare am gasit si 3 camere superior, adica sea view (vedere la mare) si balcon. Diferenta de tarif/camera, intre aceasta si cele cu park view este de 10 EUR/persoana/noapte, deci o diferenta de 40 EUR. Pt ca trebuie sa inchei rezervarea cat mai urgent, pun intrebarea celor care participa: este cineva interesat de acest confort suplimentar? Daca da, am rugamintea sa-mi comunice pana luni seara.

O prezentare a hotelului: 
"Grand Hotel Adriatic II este situat aproape de centrul orașului Opatija, la malul mării, cu vedere panoramică la Golful Kvarner. Situat mai sus de promenada Lungomare, hotelul oferă un cazinou, o piscină interioară și o zonă de plajă privată. Accesul la internet Wi-Fi este disponibil gratuit.

Acest hotel găzduieşte singurul cazinou de pe Riviera Opatija, cu jocuri live şi vedere panoramică la golf.

Centrul spa şi de înfrumuseţare de la etajul 8 are saună, baie de aburi turcească şi cadă cu hidromasaj. Acesta are vedere la Golful Kvarner şi la insule.

Toate camerele de la Grand Hotel Adriatic II sunt dotate cu aer condiţionat, TV prin cablu şi minibar.

Restaurantul serveşte preparate delicioase din bucătăria mediteraneană şi internaţională, iar dimineaţa oferă un mic dejun tip bufet. De asemenea, restaurantul are vedere la întregul golf"

Am gasit de anul trecut si cateva fotografii. Nu am cu interiorul camerei, imi amintesc ca m-am grabit sa ma schimb si sa cobor, asa ca am facut vraiste camera, incat nu mai era de ...pozat.

Complexul si restaurantul are 4*, aripa in care o sa stam noi are 3*, ce va pot spune dupa ce am vazut si partea cealalta, e ca diferenta este minima si financiar nejustificata. 

Iat pozele pe care le-am gasit la repezeala:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Aproape cu certitudine, dar urmeaza sa va confirm zilele urmatoare - si pt celelalte destinatii o sa pastram hotelurile de anul trecut. Adica la Mestre (Venetia) Hotel Central ***, iar la Ljubljana, M Hotel***. In ambele am stat de mai multe ori si sunt foarte bune. Dupa confirmare am sa revin la toate cu poze si explicatii suplimentare...

Revizuind ceea ce v-am scris am realizat ca am uitat ceva foarte - foarte important!  ::) ...VOIA BUNA! :dance: :yeah: *|*

Intotdeauna sfatuiesc pe cei care pleaca intr-o vacanta, sa lase orice problema care-i poate afecta, acasa. Pleci sa te relaxezi, sa uiti un pic de cotidian, sa nu ai griji....Suntem un grup fain si cu siguranta o sa ne distram de minune! Acum ca nu am grija volanului pt dimineata urmatoare, o sa pot sta si eu mai mult cu voi (nu ca pana acum nu as fi facut-o, dar acum nu mai am responsabilitatea condusului...). La Ljublajana de exemplu este teribil frumos seara, pe malurile Savei, sunt acolo o gramada de terase dichisite si o forfota...placuta. La Opatja seara dupa ce ne intaorcem din croazierele cu Marian, o sa iesim - avem si acolo o gramada de alternative. In prima seara, cand ajungem, am sa va duc eu intr-un tur al promenadei, pe Riviera spre Rjeka, asa o sa va puteti face o imagine si poate aveti ceva preferinte. Bineinteles ca cine doreste un program individual sau cu inca 2-3 persoane, se poate rupe din grup si sa aiba propria alegere... :)

La Szeged o sa va placa mult la SPA, sunt absolut convins si dupa o baie de relaxare cu jeturi...reconfortati o sa doriti multi sa iesiti cativa pasi in centru. Este foarte aproape, nu facem pana acolo mai mult de 15 minute. Si vazut de pe podul de peste Tisa Szeged-ul arata superb! Asa cum va spuneam o sa stam la Forras si la dus si la intors!  :yeah:

La Mestre, hotelul este asa cum arata si numele supercentral, adica la doi pasi de noi este piata de promenada. Unde la fel sunt o multime de terase si locuri de distractie... ;) Suntem trei seri acolo, una insa o sa o folosim pt a vedea zona centrala a Venetiei pe innoptat... 

Deci, nu uitati: VESELIE, BUNA DISPOZITIE SI FARA SA LUATI PROBLEMELE CU VOI IN VACANTA!!! Eu am sa incerc sa va fac o calatorie cat mai placuta, sa nu va plictiseasca drumul intre orase, sa fiu cu voi in permanenta. Si sa va explic cat mai multe lucruri despre minunatele locuri prin care o sa trecem. Sunt absolut convins ca o sa va placa Optaja si in special in croaziera (imi aduc aminte de fiecare grup cu care am fost pe vasul lui Marian), Venetia - care ramane ....Venetia, adica unul dintre cele mai romantice locuri din lume (am auzit pe cate unul ca nu i-a placut acolo pt ca a simtit nu stiu ce miros la canale - pai daca, mergi cu nasul in jos si adulmeci, in loc sa te uiti in sus la fantastica arhitectura a palatelor, a basilicilor...si daca esti o persoana care inainte de a admira ceva, incerci sa gasesti cusururi, atunci cu buna seama ca o ti se para totul prea mic, prea urat, prea fara nimic deosebit....), Lacul Bled (este unul dintre locurile de care eu sunt indragostit..), Parcul National Plitvice, apoi hmmm era sa uit, Verona, wow ce oras grozav este cel al povestii lui Romeo si Julieta, apoi Padova cu fantastica sa basilica (este acolo o prezentare animata, atat de interesanta a vietii Sfatului Antonio)...O sa vedeti Pestera Postojna, cu extraordinarele sale stalactite si stalacmite, rod al depunerii de minerale carate de apa freatica pe parcursul a milioane de ani...Deci o sa aveti de ce va bucura! Doar sa veniti si voi bucurosi...!!!! ;D

Nu uitati de intrebarea pe care v-am pus-o referitor la posibilitatea rezervarii unei camere cu sea view si balcon. E drept ca nu o sa aveti mult timp sa admirati marea de la departare, mai degraba si mai mult o sa o vedeti de ....aproape, dar daca sunt printre voi doritori de o astfel de priveliste, atunci puteti pana luni seara sa ma anuntati. Anul trecut nu am avut posibilitatea upgradarii nici in sistem si nici acolo, dara acum asa cum va spuneam am gasit 3 camere ratacite prin sistem, pe care le putem rezerva pt noi. Diferenta este de tarif, asa cum va spuneam este de 10 EUR/persoana/zi. In calatoriile noastre am mai fost intrebat daca este posibil sea view, dar n-am avut posibilitatea sa avem o astfel de rezervare, in special pt ca acele camere se epuizeaza primele si pt ca se retin pt cei cu sejur (7-10 zile). Noi mergem de obicei intr-un minisejur, nu foarte convenabil pt hotel...

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
Buna dimineataaaa....
In sfarsit... :) deja cand incepe Gigi sa scrie pe sectiunea unei actiuni inseamna ca se apropie data plecarii... *|*
Gigi, eu personal nu doresc camera cu "see view",pt ca banuiesc ca diferenta aceea trebuie sa o achitam acolo sau aici, oricum, asa cum ai spus si tu nu o sa avem timp prea mult sa stam sa admiram privelistea din camera sau de pe balcon, asa ca prefer ca cei 40 de EURO sa-i cheltui pe altceva, iar marea Adriatica o sa o admir mult mai mult direct de pe plaja sau in croaziera.

Mult a fost putin a ramas...incet incet incep pregatirile  :dance:
Eu nu-mi fac absolut nicio problema, am participat la cateva actiuni deja si stiu cum este, destinatiile sunt de vis, merita vazute, problemele sa ramana acasa...ca eu sunt in vacanta  :D  ramane doar a ma bucur de tot ce vad .

Le recomand si celor noi care nu au fost inca intr-o actiune sa aiba incredere ca nu trebuie sa-si faca absolut nicio problema in ceea ce priveste organizarea, cum a zis si Gigi, singurul ingredient care nu trebuie sa-l uite este voia buna....in rest totul este asigurat.

Eu mai astept doar ziua plecarii... :D

CristianT

• Vizitator
Salut Gigi,
Azi e joi si astept cu nerabdare noutatile de luni! ;)

mihaela1961

• Vizitator
Salut Gigi,
Azi e joi si astept cu nerabdare noutatile de luni! ;)
:flori: :pleasantry: *|* *|* *|*
A se traduce: putem spune 'au mai ramas ...n zile pana pe 13 august'!Nu am o idee preconceputa despre cifra 13, sunt convinsa ca va fi nemaipomenit.
Cristian, pana atunci(cred ca am mai postat asta)-du-te la linkul de anul trecut la excursia din Adriatica  :applause:

Offline Luana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
  • Bine ai venit in grupul nostru!
buna ziua,
as vrea sa stiu daca este cineva inscris din Braila sau Galati la aceasta excursie.va multumesc :)

mihaela1961

• Vizitator
buna ziua,
as vrea sa stiu daca este cineva inscris din Braila sau Galati la aceasta excursie.va multumesc :)
Eu reiau intrebarea pusa mai demult:
Cine este din Moldova...ma gandeam ca poate 'jonctionam' pana la Bucuresti sau poate Sibiel;e mai placut sa calatoresti intr-un grup decat de unul singur si zau pana la Bucuresti sau Sibiel e cale lunga  :food:

mihaela1961

• Vizitator
Pana mai intervine Gigi pe aici, cand mai gasesc cate ceva interesant si frumos vizand obiectivele excursiei noastre, mai postez si aici  :smitten:

http://calatorim.ro/vacanta-in-croatia-o-lume-feerica-parcul-national-plitvice/