Aproape cu certitudine, dar urmeaza sa va confirm zilele urmatoare - si pt celelalte destinatii o sa pastram hotelurile de anul trecut. Adica la Mestre (Venetia) Hotel Central ***, iar la Ljubljana, M Hotel***. In ambele am stat de mai multe ori si sunt foarte bune. Dupa confirmare am sa revin la toate cu poze si explicatii suplimentare...
Revizuind ceea ce v-am scris am realizat ca am uitat ceva foarte - foarte important!

...
VOIA BUNA!

Intotdeauna sfatuiesc pe cei care pleaca intr-o vacanta, sa lase orice problema care-i poate afecta, acasa. Pleci sa te relaxezi, sa uiti un pic de cotidian, sa nu ai griji....Suntem un grup fain si cu siguranta o sa ne distram de minune! Acum ca nu am grija volanului pt dimineata urmatoare, o sa pot sta si eu mai mult cu voi (nu ca pana acum nu as fi facut-o, dar acum nu mai am responsabilitatea condusului...). La Ljublajana de exemplu este teribil frumos seara, pe malurile Savei, sunt acolo o gramada de terase dichisite si o forfota...placuta. La Opatja seara dupa ce ne intaorcem din croazierele cu Marian, o sa iesim - avem si acolo o gramada de alternative. In prima seara, cand ajungem, am sa va duc eu intr-un tur al promenadei, pe Riviera spre Rjeka, asa o sa va puteti face o imagine si poate aveti ceva preferinte. Bineinteles ca cine doreste un program individual sau cu inca 2-3 persoane, se poate rupe din grup si sa aiba propria alegere...

La Szeged o sa va placa mult la SPA, sunt absolut convins si dupa o baie de relaxare cu jeturi...reconfortati o sa doriti multi sa iesiti cativa pasi in centru. Este foarte aproape, nu facem pana acolo mai mult de 15 minute. Si vazut de pe podul de peste Tisa Szeged-ul arata superb! Asa cum va spuneam o sa stam la Forras si la dus si la intors!

La Mestre, hotelul este asa cum arata si numele supercentral, adica la doi pasi de noi este piata de promenada. Unde la fel sunt o multime de terase si locuri de distractie...

Suntem trei seri acolo, una insa o sa o folosim pt a vedea zona centrala a Venetiei pe innoptat...
Deci, nu uitati: VESELIE, BUNA DISPOZITIE SI FARA SA LUATI PROBLEMELE CU VOI IN VACANTA!!! Eu am sa incerc sa va fac o calatorie cat mai placuta, sa nu va plictiseasca drumul intre orase, sa fiu cu voi in permanenta. Si sa va explic cat mai multe lucruri despre minunatele locuri prin care o sa trecem. Sunt absolut convins ca o sa va placa Optaja si in special in croaziera (imi aduc aminte de fiecare grup cu care am fost pe vasul lui Marian), Venetia - care ramane ....Venetia, adica unul dintre cele mai romantice locuri din lume (am auzit pe cate unul ca nu i-a placut acolo pt ca a simtit nu stiu ce miros la canale - pai daca, mergi cu nasul in jos si adulmeci, in loc sa te uiti in sus la fantastica arhitectura a palatelor, a basilicilor...si daca esti o persoana care inainte de a admira ceva, incerci sa gasesti cusururi, atunci cu buna seama ca o ti se para totul prea mic, prea urat, prea fara nimic deosebit....), Lacul Bled (este unul dintre locurile de care eu sunt indragostit..), Parcul National Plitvice, apoi hmmm era sa uit, Verona, wow ce oras grozav este cel al povestii lui Romeo si Julieta, apoi Padova cu fantastica sa basilica (este acolo o prezentare animata, atat de interesanta a vietii Sfatului Antonio)...O sa vedeti Pestera Postojna, cu extraordinarele sale stalactite si stalacmite, rod al depunerii de minerale carate de apa freatica pe parcursul a milioane de ani...Deci o sa aveti de ce va bucura! Doar sa veniti si voi bucurosi...!!!!

Nu uitati de intrebarea pe care v-am pus-o referitor la posibilitatea rezervarii unei camere cu sea view si balcon. E drept ca nu o sa aveti mult timp sa admirati marea de la departare, mai degraba si mai mult o sa o vedeti de ....aproape, dar daca sunt printre voi doritori de o astfel de priveliste, atunci puteti pana luni seara sa ma anuntati. Anul trecut nu am avut posibilitatea upgradarii nici in sistem si nici acolo, dara acum asa cum va spuneam am gasit 3 camere ratacite prin sistem, pe care le putem rezerva pt noi. Diferenta este de tarif, asa cum va spuneam este de 10 EUR/persoana/zi. In calatoriile noastre am mai fost intrebat daca este posibil sea view, dar n-am avut posibilitatea sa avem o astfel de rezervare, in special pt ca acele camere se epuizeaza primele si pt ca se retin pt cei cu sejur (7-10 zile). Noi mergem de obicei intr-un minisejur, nu foarte convenabil pt hotel...