Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 13 – 24 august 2013

<< < (16/41) > >>

admin:
Azi se incheie tabara de monoparentali si deschid si aici, in paralel cu Cheile Nerei si Maramuresul, adica actiunile care urmeaza, discutiile despre aceasta vacanta. Incep cu numarul de persoane participante:

In acest moment sunt inscrisi si au achitat 15 persoane, mai este un singur loc disponibil. Cu mine si soferul suntem in total 17 persoane, mergem pana la maxim 18. Doresc sa las cateva locuri libere, astfel incat cei care au probleme cu spatele sau doresc sa se mai intinda, sa aiba unde o face. 

Sunt cu Samiza in faza de incheiere a rezervarilor la hoteluri, in cateva zile am sa postez aici si unde vom sta. Ce pot sa va spun acum este ca la Plitvice, o sa stam de data aceasta la unul dintre cele 3-4 hoteluri din zona, nu o sa mai fim cazati ca anii trecuti in  pensiune. Suntem multi si doresc sa se stea impreuna in grup, ori pensiunile au in general maxim 8-9 camere.

Mai este putin, astept cu nerabdare si eu ca si voi sa ajung acolo, sunt niste locuri extrordinar de frumoase si sunt convins ca o sa va placa mult. Pe drum am sa incerc sa va povestesc cate ceva despre tarile prin care trecem, despre istoria fiecareia, si pregatitor pt ce o sa vedem, cate ceva si despre obiectivele turistice.

admin:
Nu mai sunt nici pentru aceasta actiune locuri disponibile. Locul disponibil din extensie s-a ocupat. Ramane ca luni sa afisez lista de participanti.

Incep aici cu primele doua hoteluri pe care le-am stabilit si achitat.

Si la dus si la intors o sa stam la Szeged, la Hotel Forras ****, care este conectat la imensul SPA Aquapolis. Avem intrare gratuita in atat in zona de Silence SPA cat si in cea exterioara si de asemenea micul dejun tip bufet, este inclus.

Plitvice, este urmatoarea oprire dupa Szeged si practic primul nostru obiectiv. O sa stam la Hotel Gabrovac ***. Sunt doar cateva hoteluri in zona, majoritatea celor care calatoresc acolo se cazeaza in pensiuni sau hodak-uri cum le numesc croatii. Am preferat, asa cum am explicat intr-o postare anterioara, sa stam grupati in aceiasi locatie, chiar daca atmosfera intr-o locatie intima ar fi fost mult mai placuta...Hotelul are avantajul situarii in apropierea intrarii principale in parc, astfel incat in 10 minute o sa ajungem acolo. Tot in cadrul corpului de cladire a hotelului exista un punct alimentar de unde va puteti aproviziona cu apa si ceva mancare de drum. Stiam locatia pt ca acolo la receptie schimbam banii din euro in kuna si tot de acolo imi faceam cumparaturile.

Mai jos un film de prezentare a hotelului, pe care l-am gasit pe youtube:

www.youtube.com/watch?v=hzNxC-GHJGQ

admin:
Pentru ca am un pic de timp si pt ca numai maine nu-i poimaine si ne intalnim pt plecare, cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti:

Parcurgem Ungaria, Croatia, Slovenia si Italia. Posibil ca la intoarcere sa prefer ca de la Lacul Bled sa mergem pe Austria, asta functie de cat ramanem acolo la balaceala. Toate aceste tari sunt in Uniunea Europeana deci puteti calatori doar cu buletinul.

Doar Slovenia, Italia si Austria au trecut la moneda europeana, euro, restul au inca propriile monede.

Ungaria are HUF sau forintul, care ca raport este aproximativ 1 EUR = 300 HUF. Putem schimba la hotel, receptia asigura si acest serviciu de Exchange. Asta daca doriti sa iesiti in oras preferand o plimbare pe malurile Tisei in locul SPA-ului si aveti nevoie de banuti pt o cafea sau o inghetata. Sau chiar pt masa, pt ca va fi nevoie sa serviti ceva dupa ce ajungem.

Croatia are HRK sau Kuna. Rata de schimb este in jur de 1 EUR = 7 Kuna. Asa cum va spuneam si aici putem putem schimba la receptia hotelului. Aveti nevoie de kuna, va recomand sa schimbati acolo minim 50 EUR pt ca oricum o sa-i folositi la Opatja in timpul sejurului. Iar cursul s-a dovedit la Grabovac mai avantajos decat in statiune.

admin:
Si pentru ca am ajuns la bani. Insist si explic intotdeauna sa se aiba in vedere ca turistii sunt cei mai vizati de hotii de buzunare. Si astfel de personaje exista peste tot, indeosebi in zone turistice. Suntem foarte usor identificabili, avem aparate foto, suntem cu capul sucit tot timpul sa vedem ce e in jur, avem bagaje specifice celor care calatoresc. Si turistii sunt victime aproape sigure. Pt ca sunt relaxati, neatenti la lucrurile lor. Se concentreaza mai mult pe orice altceva decat pe ce au cu ei. Asa ca atentie!!!

Nu tineti portmoneele in rucsac sau in locuri de unde vi se pot lua foarte usor. Cel mai sigur loc este sa-i aveti in zona din fata, eu de regula am un plic cu curea pe care il tin prins de gat. Acolo tin actele si o parte din bani. De ce o parte? Pt ca doamne fereste, daca tot esti furat, sa nu pierzi tot ce ai si sa-ti compromiti vacanta.

S-au inventat cardurile, ideal este sa aveti la voi o suma minima cash, de exemplu 100 EUR, in bancnote diferite si restul sa tineti pe card. Va puteti scoate oricand banii necesari pt urmatoarea zi si important direct in moneda tarii respective, nemaifiind nevoie de exchange point. Tineti cont va rog de sfaturile mele pt ca am vazut deja multe situatii...

admin:
Probabil ca unii o sa ma intrebati cati bani aveti nevoie la voi. Nu va pot raspunde decat cu o larga aproximatie, fiecare este cheltuitor sau mai putin...Ce va pot recomanda eu ca suma minima:
- intrarea la Plitvice este un two day ticket (pt ca folosim si prima zi dupaamiaza si a doua zi dimineata pt vizitare) = 180 Kuna deci cca 25 EUR
- la Venetia o sa avem doua curse cu vaporetto, poate chiar 3, in situatia in care amicul de la San Marco nu-mi poate rezolva salupa gratis la Murano. One way cu vaporetto este 7 EUR, deci total 14 - 21 EUR. Tot acolo o sa luam un pranz, fiecare unde se decide sa serveasca masa, oricum in zona de Rialto. Un meniu turistic este in jur de 12 EUR. Aici tentatia amintirilor este mare asa ca luati in calcul cumparaturile...
- la Padova si Verona, o sa avem doua-trei intrari la obiective, asta inseamna cca 25 EUR. Plus o masa de seara, si ceva in cursul zile, ajungeti la 50 EUR. Fara sa punem amintirile...
- la Opatja avem demipensiune, deci pt mancare in cele 4 zile nu este nevoie decat de ceva minim la amiaza. Cum insa o sa plecam 2 zile in croaziera, o sa avem acolo cate ceva. Costul unei croaziere, ce include si o masa intr-o zi si ceva sandviciuri, apa, sucuri, vin, este de cca 30 EUR/zi. Deci 2 zile inseamna in jur de 60 EUR.
- La Postojna - intrarea in pestera este 22.90 EUR
- La Ljubljana si Bled avem un singur obiectiv cu plata, Castelul din Bled, este dupa cate imi amintesc 8 EUR. Plus masa plus mancare de drum, in jur de 25 EUR.
- La toate astea adaugati apa, bere, inghetata, produse de impuls...
Deci o estimare pentru extra money este de cca 350 EUR. Cam aici ma incadrez si eu de regula, cand merg in aceasta excursie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă