Autor Subiect: Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 13 – 24 august 2013  (Citit de 70209 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Da, primele prognoze mai apropiate de realitate sunt cele la 10 zile. Deci maine avem o prognoza... :)

Offline s_cristina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Gigi, spuneai in email ca nu sti de unde ma voi imbarca - din Bucuresti. Eu voi veni din zona Lacul Tei si de aceea imi este mai usor sa ajung la Bucur Obor. 

mihaela1961

• Vizitator
Gigi,
Scuze pentru confuzia creata...am fost animata de cele mai bune intentii, dar 'am festelit-o' recunosc-mea culpa! :sorry: :sorry: :sorry:

Alta chestiune(ma refer la intoarcere-fiind din Moldova noi avem 'cale lunga' si ne gandim si la asta):
Dupa cate am inteles de la tine, vis-a-vis de cei care sunt din Moldova si vor sa 'prinda' un microbuz-cursa din Sibiu, 'e cam la mustata' ora 20,30 la intoarcerea din excursie.
Pana a doua zi dimineata neavand legaturi spre Moldova(din Bucuresti-aceeasi situatie-pana dimineata nu exista 'legaturi'),
Ne cazezi la Sibiel? :help: :help: :help:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Nu trebuie sa-ti ceri scuze in vreun fel Mihaela! Stiu cat de entuziasta esti tu si cat de repede vrei sa impartasesti totul cu ceilalti!  :) Doar ca in situatia asta trebuia sa aduc corectiile necesare, pt ca altfel ar fi putut incepe sa curga intrebarile si aici si acolo...Si incerc intotdeauna sa evit situatiile acestea...Plus ca am atat de putin timp... ???

Referitor la drumul inapoi spre tara. Asa cum am discutat telefonic, de la Szeged se va pleca la ora 12.00. Toata lumea isi va dori sa se mai balaceasca odata si cum seara ajungem tarziu si obositi de pe drum, o dimineata reconfortanta la o baie cu jeturi este mai mult decat binevenita. Nimeni nu o sa se trezeasca mai repede de ora 8.00, asa ca pana mancam se face 9.00. Daca mergem la baie, macar 2 ore stam, asa ca la 11.00 suntem in camera. Pana strangem, pana incarcam totul in microbuz, este 12.00, asa cum spuneam eu...din experienta.
Szged-ul se afla la doi pasi de granita, sunt doar 60 km din care 45 de autostrada, deci intr-o ora suntem la Nadlac. Adica la 13.00 ora Ungariei, 14.00 ora Romaniei. Din Nadlac la Sibiu, o sa incercam o varianta noua, ceva mai lunga, cu 30 km, dar mai rapida, pt ca tronsonul Nadlac pana dupa Arad este criminal ca asteptare. O s-o luam pe autostrada spre Timisoara si apoi ne continuam drumul spre Deva. Oricum, mai repede decat 5 ore si jumatate greu de crezut...sa fim la Sibiu, chiar si in aceasta varianta. Deci ora minima de ajungere la Sibiu este 17.30. Dar cu siguranta ne mai oprim, pt alimentare, pt toaleta, pt a ne lua ceva de mancare, astea insumate pot fi in jur de o ora si jumatate - doua ore. La mustata, ati putea ajunge la legatura pe care o aveti spre Moldova. Acum ce trebuie iprecizat, ca ceilalti va inteleg pe toate cinci si ca trenbuie sa facem cumva sa ajungem la timp, sunt convins ca si pauzele au sa fie cat de scurte, dar pe drum sunt multe lucruri inevitabile care pot aparea si lungi programul. Eu am facut odata 7 ore din granita pana in Sibiu, efectiv nu se putea depasi, trece, a fost un infern. Sebes Alba este imprevizil si se si lucreaza acolo. Deci niciodata nu stii cat stai in acel loc si in cat timp il traversezi. Pe de alta parte nici nu poti merge tare. Masina este plina, nu se pot risca depasiri sau alte prostii. Si nici stresa soferul cu o ora fixa de ajungere. Si eu si el si ceilalti o sa incercam sa ajungem la timp pt a prinde microbuzul de legatura.
Din fericire, desi Sibielul este plin in aceasta perioada, Andy Szekely este acolo pt aproape o luna si jumatate, zilele de sambata sunt schimbari de tabere, asa ca sunt camere libere. Deci daca nu ajungeti la timp, puteti ramane acolo peste noapte. Microbuzul insa isi va continua cursa, am inchiriat masina pana in 24 august ora 00.00.
Deci alternativa exista in cazul in care nu ajungeti la timp.
Ok, ma retrag acum un pic de pe forum si chiar daca ma vedeti pe aici, lucrez la Maramures si la Adriatica.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Am o intrebare si o rugaminte pentru cei care participa si sunt din Bucuresti: una dintre fete vine din Targoviste cu masina personala. Are nevoie, pe perioada in care o sa fim plecati, sa lase masina undeva in siguranta. La ce m-am gandit si sper ca cineva dintre voi o poate ajuta: sa vina cu o ora mai devreme in Bucuresti, sa parcheze in zona voastra de resedinta, unde stiti ca este ok si sa veniti apoi impreuna spre Bucur Obor, punctul de imbarcare. Sau poate aveti si alte propuneri, eu la asta m-am gandit, dar este foarte posibil sa existe si variante mai bune. Ce spuneti, cum o putem ajuta?

CristianT

• Vizitator
Salut Gigi,
Presuun ca locul de intilnire din Bucuresti, din Militari, ti l-a propus transportatorul. Pentru el este comod sa faca escala acolo la Agip, caci iese imediat din Bucuresti. Dar benzinaria este relativ departe de statia de metrou, cel putin 500 m, iar zona de acces semi-industriala, parcare si firme. Eu o sa iau un taxi la ora aceea ceea ce as recomanda si doamnelor care trebuie sa isi care bagajele prin zona aceea la 4 dimineata, asta daca nu le aduce cineva cu masina. Poate s-ar putea stabili alt punct de adunare intr-o zona mai circulata si mai centrala de exemplu la Gara de Nord unde parcarea de la Petrom, vis-a-vis de casele de bilete clasa a II-a, este chiar la una din iesirile din metrou. Nu propun asta doar ptr.ca stau la 10 minute de mers pe jos de Gara de Nord. ;)
Doamna din Tirgoviste poate lasa masina in zona in care stau eu daca o considera destul de sigura: Mircea Vulcanescu, fost Stefan Furtuna partea dintre Berzei si Dinicu Golescu, linga autogara de unde pleaca microbuze spre Constanta, Ploiesti, Cimpina etc.Este o zona de blocuri mici interbelice si in principiu ar trebui sa fie loc si sa nu deranjam pe nimeni.
Numai bine si ne vedem martea viitoare,
Cristian.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
In Bucuresti vor fi doua locuri de imbarcare, asa cum am precizat acum cateva zile. Fixarea Bucur Obor am facut-o pentru cele 5 persoane care vin din Moldova, cu microbuzul.
Statia Agip Pacii a fost folosita in mai multe excursii si cum eu nu stiu bine Bucurestiul, am considerat a nu fi probleme, asa cum imi scrii tu acum. Militariul este chiar pe iesire, de aceea il prefer, Nordul nu este in drumul nostru, cand se vine din Bucur Obor. Deci daca schimbam ceva, este bine sa fie pe Militari langa o statie de metrou, dar unde sa si fie voie sa se parcheze si sa se imbarce. Deci nu pe sosea, sa existe un intrand ceva.
Eu sunt groaznic de ocupat acum, lucrez la partea de ghidaje, unde mai am un pic pana sa finalizez, asa ca ma retrag de aici, urmeaza sa intru cand am informatia cu numele si numarul de mobil al soferului. Astept propuneri si cand vad ceva care sa consider unitar pt toti si ok, am sa postez.

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
Chiar acum de dimineata am auzit la radio prognoza pt saptamana aceasta prin Europa..... canicula peste tot pe unde o sa mergem noi si o sa dureze pana la sfarsitul saptamanii...poate pana ajungem noi se mai racoreste atmosfera putin....vedem...intotdeauna a tinut vremea cu noi, nu Gigi?

Mai avem o saptamanaaaaaaaa...... *|*

Offline s_cristina

• Newbie
  • *
Gigi, imi cer scuze. Din cate am inteles din Moldova vin 4 persoane, cea de-a cincea despre care ziceai probabil ca sunt eu. Eu vin din Bucuresti si am crezut ca ne putem alege locul de imbarcare si de aceea alesesem Bucur Obor, dar nu este nicio problema sa vin la Pacii sau in alta parte. Asa ca atunci cand o sa faci lista finala ma poti trece in oricare dintre locatii. Imi cer scuze inca o data ca nu am citit cu atentie ceea ce ai scris. :oops:

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
Cristina, nu cred ca te-a inclus Gigi la cei din Moldova.
Cele 5 persoane sunt cele de care zicea si Mihaela (a pus ea o lista mica undeva mai sus)
 C.Luminita-Suceava
I.Niculina - Botosani
P.Mihaela-Bacau
C. Diana-Iasi
D. Mihaela-Focsani

CristianT

• Vizitator
Statia Agip Pacii a fost folosita in mai multe excursii si cum eu nu stiu bine Bucurestiul, am considerat a nu fi probleme, asa cum imi scrii tu acum. Militariul este chiar pe iesire, de aceea il prefer, Nordul nu este in drumul nostru, cand se vine din Bucur Obor. Deci daca schimbam ceva, este bine sa fie pe Militari langa o statie de metrou, dar unde sa si fie voie sa se parcheze si sa se imbarce. Deci nu pe sosea, sa existe un intrand ceva.
Am inteles ca ramine cum ai stabilit cu transportatorul. Scuze nu vreau sa te bat la cap :hammer: si am propus o solutie pe care o cred mai comoda pentru orice bucurestean si pentru cei ce vin din provincie cu trenul sau cu microbuze.
Gara de Nord nu e in Nord ci aproape in centru. In jurul garii sunt cel putin 4 autogari pentru microbuzele care vin din tara. Drumul de la Obor la iesirea din Militari trece prin apropiere. Parcarea de la gara este linga benzinaria Petrom sau OMV cum iesi din statia de metrou nu la mai multe minute de mers pe jos. Astea sunt argumentele pe care le poti avea in vedere si discuta cu transportatorul. Si e la o statie de metrou de gara Basarab.

Offline s_cristina

• Newbie
  • *
Cristina, nu cred ca te-a inclus Gigi la cei din Moldova.
Cele 5 persoane sunt cele de care zicea si Mihaela (a pus ea o lista mica undeva mai sus)
 C.Luminita-Suceava
I.Niculina - Botosani
P.Mihaela-Bacau
C. Diana-Iasi
D. Mihaela-Focsani

Multumesc, adda, dupa cum ziceam nu am citit cu atentie. Mea culpa!

mihaela1961

• Vizitator

Cristina,
mai postez inca odata e-mailul meu: parascanmihaela@yahoo.it, da-mi un mesaj daca e nevoie, ok?
Mie Gigi mi-a dat telefon azi dimineata si mi-as pus ca pentru cele 5 care venim cu acelsi mijloc din trasnport din Moldova(Priscom) si care ajungem in jurul orei 4,30-4,45 la Bucur-Obor, ramane Bucur Obor.
Tu vii direct din Moldova sau din Bucuresti?
Dupa cate am inteles din postarea ta, presupun ca nu vii direct noaptea cu un tren/autocar/microbuz in Bucuresti.

Offline ela_tgv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
           Buna tuturor, abia astept sa plecam impreuna intr-o calatorie ce se anunta minunata.   :yeah: :dance: *|*
     Eu sunt fata care avea o problema cu lasatul masinii. Trebuie sa le multumesc:  lui Gigi  :) pentru ca a dat "sfoara-n tara" pentru a-mi rezolva problema si lui Cristian T  :) pentru promptitudine. Multumesc frumos! Numai ca intre timp am mai gasit o solutie (si nu vreau sa se supere nimeni), care mi se pare mai convenabila din punct de vedere al sigurantei masinii mele, avand in vedere ca lipsim vreo 12 zile. Asa ca daca nu apar modificari  de program, prefer sa-mi las masina ceva mai departe de Bucuresti si sa ma aduca cineva la AGIP PACII la ora 5:00. Daca apar modificari de program, il voi suna pe Gigi si sper sa pot lua legatura cu (d-nul  :)) Cristian T sa rezolv cu "parcare" masinii. Inca o data multumesc !
    Asa ca ..... sa ne vedem cu bine marti ! Toate cele bune tuturor , o saptamana frumoasa! :giggle:
P.S. UITAM CE ERA MAI IMPORTANT : LA MULTI ANI! GIGI anticipat pentru 8 august  :flori: .PETRECERE FRUMOASA ALATURI DE CEI CARE PARTICIPA LA EXCURSIA DIN MARAMURES! *|*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Iti multumesc pt urare Lili si tuturor celor care mi-au transmis in avans , un  :flori: Promit sa ma distrez... :dance:

Acum o informatie despre soferul de microbuz: Tudorache Marius, are 004 0751 178774 Treceti-l asa in telefon, la fel si numarul meu: 004 0745106501, asa ne veti putea suna si afara din tara.

Cu transportatorul n-am fixat inca locul de plecare, am notat sugestia ta Cristi. Azi erau ocupati cu microbuzul de care va vorbeama ca l-am inchiriat, care le-a venit de la modernizat. Mai au cateva zile si se grabeau sa finalizeze cu tot ce tine de documente de transportator.
Mi-a promis ca imi trimite si cateva poze, cum le primesc le postez aici.

Azi am lucrat mult la ghidaje, si cu cat adun ceva, parca se mai cere inca ceva si tot asa am facut un teanc...in minte, listate si acum vreau sa le pun si pe suport audio. O sa parcurgem impreuna multe lucruri si asa cum va spouneam vreau sa folosesc timpul pana la destinatii pentru a va da cat mai multe informatii si detalii. Stiu ca odata coborati, o sa fiti mai putin atenti la mine si mai mult la fotografiat si la ce este in jur. De aceea tin ca explicatiile, mare parte sa vi le dau inainte, iar acolo la fata locului doar sa le punctam impreuna.

Tabelul de imbarcare, asa cum am primit informatii de la fiecare:

1   Niculina I   Botosani   imbarcare Bucuresti   Bucur Obor
2   Mihaela P   Bacau   imbarcare Bucuresti   Bucur Obor
3   D Mihaela   Focsani   imbarcare Bucuresti   Bucur Obor
4   C Diana   Iasi   imbarcare Bucuresti   Bucur Obor
5   C Luminita   Suceava   Bucuresti   Bucur Obor
6   Lili A   Targoviste   Bucuresti   Pacii
7   C Anisoara   Braila   Bucuresti   Bucur Obor
8   S Cristina   Ploiesti   Bucuresti   Bucur Obor
9   T Cristian   Bucuresti   Bucuresti   Pacii
10   H Corina   Bucuresti   Bucuresti   Pacii
11   G Dana   Bucuresti   Bucuresti   ?
12   F Cristina   Bucuresti   Bucuresti   Bucur Obor
13   Adina S   Sibiu   Sibiu   
14   B Maria   Sibiu   Sibiu   
15   P Gabriela   Sibiu   Sibiu   
16   P Flaviu   Cluj   Sibiu   
17   Gigi Cindea   Sibiu   Sibiu   

Pacii poate fi alta varianta, astept sa discut maine cu transportatorul si va comunic. Apropo Cristi, stiu ca era vorba de Gara de Nord, nu de hotel Nord sau altceva, spuneam doar ca nu este in traseul Bucur Obor - iesire pe autostrada. Scriam in mare graba. Dupa cate stiu eu, microbuzul trece pasajul in drumul sau, ori gara ramane undeva in stanga. Nimeni nu vine la gara, asa ca nu stiu daca este cea mai buna solutie sa deviem traseul. Astept sa-mi propuneti cei care stiti Bucurestiul, un loc pe traseul Bucur Obor - iesire autostrada, luminat, sa nu fie izolat, cu posibilitate de parcaj. Apropo metroul circula la ora 5.00? Ca daca nu circula, nu are rost sa ne legam de o statie de metrou, mai bine de ceva gen autobuz sau altceva. Astept in seara asta propuneri. Deci nu este batuta in cuie Pacii, daca nu va este la indemana schimbam imediat. Ca doar mergem cu microbuzul, nu cu ....troleul...sau tramvaiul... ;D