Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Sighisoara si Bisericile fortificate sasesti : 28 - 31 martie 2013
admin:
Locatia in care o sa stam cele 3 nopti este Hotel Transilvania 3* Sighisoara
http://www.hoteltransilvaniasighisoara.com/ro/
admin:
Imagini cu bisericile fortificate pe care o sa le vedem in excursia noastra:
Pasajul de urcare spre barbacanul Cetatii Sighisoara. In fundal Turnul cu Ceas
Biserica din Deal Sighisoara
Episcopia Biertan - de departe cea mai importanta din punct de vedere cleric
Biserica evanghelica din Medias
Biserica fortificata din Viscri - acum foarte mediatizata datorita Printului Charles a carei resedinta se afla in apropierea lacasului de cult
Din punct de vedere arhitectural, mie personal imi place cel mai mult: Biserica din Saschiz
O biserica monumentala: Mosna
Biserica din Axente Sever
Biserica fortificata de la Valea Viilor
Biserica de la Richis - cea in care il gasim pe "Grunneman"
Biserica de la Malancrav. La cateva sute de metri este fabrica unde se produce cunoscutul suc de mere de Malancrav, iar in partea cealalta este Conacul Contelui Apalfi, acolo unde am vrut sa organizez una dintre actiunile Singles Camp.
rodica:
Superb abia astept sa ne vedem la Sighisoara. :thumbup: :yeah:
admin:
Hartile zonei cu marcarea bisericilor fortificate sasesti (cu portocaliu am insemnat pe cele care o sa le vizitam).
admin:
Eu personal, consider un privilegiu - care nu cred ca cei care o sa ne urmeze sa-l mai aiba - sansa de a vedea aceste locuri incarcate de istoria zbuciumata de mijloc de ev mediu. Deja lucruri deosebite s-au pierdut, altele s-au distrus. Cum este din pacate biserica de la Carta. Fascinanta prin grandoarea si arhitectura ei cu totul deosebita, construita, ca si la Richis, de cistertieni. Se presupune ca ar fi aratat cam asa:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă