Ar fi perfect sa nu se invarta cand... urcam pe el....

Foarte interesanta prezentarea. Si eu ma uit de multe ori la imaginile din satelit pentru anumite trasee, pt a identifica anumite locuri.
Revin acum cu cateva precizari. Le-am mai facut, dar prefer sa le comunic inca o data.
Este absolut necesar sa aveti un minim echipament de munte. Asta inseamna
bocanci cu talpa aderenta si care sa va tina glezna strans,
pantalon lung lejer, care sa va permita miscari mai ample (lung pt a evita contactul cu iarba mai inalta in care se pot ascunde capuse), un rucsac in care sa aveti pregatite: o
pelerina usoara de ploaie, un tricou de schimb, o sticla cu apa, doua-trei sandviciuri. Foarte bune la munte, pt efort, sunt batoanele energizante, snikers-ul, ciocolata.
Si in partea superioara va recomand sa aveti ceva lejer, tricou + bluza cu gluga, gen polar. Daca aveti bat de trekking telescopic, va va ajuta mult, deci luati-l cu voi. O punga cu cateva medicamente pe care stiiti ca le luati curent, dar si unele pt febra musculara (de exemplu aspirina) si dureri musculare sau de incheieturi (ex fastum gel).
Ceea ce v-am indicat cu bold sunt obligatorii ca si echipament. Nu va incaltati cu tenisi, adidasi, ghete de strada, sau pantofi. Verificati ca si talpa sa aiba aderenta, sa nu alunecati. Ganditi-va ca acolo in munte fiecare sunteti pe cont propriu, ajutorul fizic vine doar in momentul in care efectiv aveti nevoie, traversari, zone de risc, dar nimeni nu-si poate consuma energia de altfel foarte necesara pt urcare, tragand pe cineva dupa el doar pentru ca este neechipat corespunzator. Va spun la modul cel mai responsabil ca cel putin in ultimele doua zile, cele de urcare in Gradina Zanelor si pe varful Cozia, o sa participe doar cei care au acel echipament minim necesar, pe care l-am bolduit. Va rog deci sa veniti echipati corepunzator: pentru siguranta voastra si linistea mea.
Prima zi, asa cum fac intotdeauna, o sa avem un traseu mai usor, dar care are cateva zone de urcare in care imi pot da seama daca puteti urca in urmatoarele zile pe traseele mai grele. Oricum sa nu va inchiputi ceva f.greu. Dar vreau sa intelegeti ca nici usor nu este. Mai aveti cateva zile, este f.indicat sa faceti ceva exercitii cardio. Iesiti in parc, incepeti cu cateva alergari usoare si treptat lungiti distanta si intensitatea. Asa veti avea musculatura de la picioare pregatita pt un efort montan. Nu riscati sa veniti direct de pe scaunul de birou, pt ca o sa puteti avea surprize neplacute (blocaje musculare, incapacitate de efort etc).
Trebuie sa va ganditi ca suntem multi (aproape 30) si trebuie sa mentinem un anumit ritm. Pavel are sa stea in fata, eu raman in spate, asta nu inseamna insa ca ne putem insira pe distanta de kilometrii. Va trebui sa se tina pasul, astfel incat sa ramanem compacti. Nu ne vom oprii decat pt 5-10 minute, pt ca un muschi incalzit de efort si apoi destins mai mult de 15 minute, poate sa se contracte si sa se blocheze. Sunt foarte dese aceste cazuri, asa ca venind din spate, sa nu va suparati daca nu o sa va las sa va odihniti prea mult.
Acum sa nu inteleaga nimeni ca va fi o goana sau ca va semana cu o actiune de alpinisti profesionisti. Nici vorba! Ritmul are sa fie unul care sa permita tuturor cu conditie fizic medie sa urce. O sa avem timp suficient de admirat, de fotografiat, de povestit. Pentru ca este in fond o actiune de socializare, care sa permita un dialog si o comunicare continua intre participanti. Si vreau ca toata lumea sa coboare, dupa 3 zile de munte, cu impresii placute si prietenii. Nu sfarsiti de efort si marcati de alergatura prin munte. Aveti incredere in mine si Pavel, amandoi suntem oameni obisnuiti cu muntele, ce va invatam si va sfatuim sunt absolut binevenite pt voi. La fel stim amandoi sa adaptam un ritm pt intreg grupul. Vreau de acum sa va spun ca daca cineva incearca sa rupa ritmul si sa forteze un timp mai scurt de urcare, va fi pe cont propriu. Cu riscurile ce decurg din urcatul solitar, inclusiv posibilitatea de ratacire. Parcul National nu este o zona turistica, cararile nu sunt unele foarte vizibile si multe trasee nu au marcaje, tocmai pt a tine turistii care nu au nimic in comun cu muntele sa fie tinuti departe de Gradina Zanelor si Grota Zmeilor, doua fenomene deosebite.
Deci daca respectati ce v-am sfatuit, daca va antrenati cat de cat, daca nu aveti vertige, nu are de ce sa va fie teama ca nu reusiti. Eu asa vrea ca toti sa ajunga sus si am sa fac tot posibilul pt asta.
Luni am sa va comunic si numarul microbuzului si locul de imbarcare din Bucuresti. La fel pt cel din Sibiu. Asa cum v-am precizat nu este nevoie sa achitati inainte transportul, ci doar la destinatie. Acolo strangem banii si ii dam soferului.
Eu deja sunt cu gandul acolo, nu stiu cum sunteti voi. Cand am trecut duminica pe langa Cozia parca imi venea sa o iau in sus...