Autor Subiect: Gradina Zanelor. Parcul National Cozia 9 - 12 mai 2013  (Citit de 65477 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline achile

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
  • Sincer,nu as fi vrut!Dar ,noi dam cu noi de pamant
Re: Gradina Zanelor. Parcul National Cozia 9 - 12 mai 2013
« Răspuns #90 : Joi, 11 Aprilie 2013, 16:10 »
asa este...de aceea trebuie sa vb cu adminul....cica regulile sunt facute pentru a fi incalcate!.vedem

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #91 : Marți, 23 Aprilie 2013, 09:10 »
La DADA...asta, admin?!  :thumbup: :worthy:

http://www.info3d.ro/pensiunea-dada.html

:smitten:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #92 : Marți, 23 Aprilie 2013, 10:39 »
Da, acolo am facut un popas la drumul de intoarcere, spre Bucuresti. O cafea si o priveliste minunata asupra Oltului si a muntilor Coziei. De altfel este un loc in care mai opresc pt masa, se gateste f.bine...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #93 : Marți, 23 Aprilie 2013, 10:39 »
Achile, m-am intors in tara, daca doresti sa ma contactezi, acum este momentul. Urmeaza multe plecari si nu mai stiu cum pot fi prins...

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #94 : Marți, 23 Aprilie 2013, 11:09 »
Da, acolo am facut un popas la drumul de intoarcere, spre Bucuresti. O cafea si o priveliste minunata asupra Oltului si a muntilor Coziei. De altfel este un loc in care mai opresc pt masa, se gateste f.bine...

;)fermecător loc de poposit la o cafea. E prevăzut și pentru noi să luăm și noi o cafea, masă acolo?!

Bocănceii mei freamătă. Mă tem să nu plece singuri, de pe acum, spre Cozia :giggle:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #95 : Marți, 23 Aprilie 2013, 12:26 »
Daca suntem in time, oprim, pentru ca este o panorama excelenta. Si cred ca o sa avem timp macar de o cafea...
Cand am trecut pe langa stancile Coziei, am avut aceiasi senzatie ca tine wonderland! Ma gandeam sa ajung cat mai repede acasa sa-mi linistesc bocancii, sa le promit ca o sa-i scot din nou la ...munte! ;D

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #96 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 06:03 »
Eu am rezolvat cu fremătătorii - i-am legat unul de altul.  :giggle:

Cam așa  e vremea în perioada asta, la Călimănești: http://www.travelnotes.ro/vremea-prognoza-meteo/vremea-pe-10-zile-Calimanesti-_-Valcea-_-Romania.html

Sună cald și bine, nu?

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #97 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 06:07 »
Masivul Cozia - 3 D, sursa: wikimedia common, via wikipedia

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #98 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 12:08 »
Ar fi perfect sa nu se invarta cand... urcam pe el.... ;D
Foarte interesanta prezentarea. Si eu ma uit de multe ori la imaginile din satelit pentru anumite trasee, pt a identifica anumite locuri.

Revin acum cu cateva precizari. Le-am mai facut, dar prefer sa le comunic inca o data.

Este absolut necesar sa aveti un minim echipament de munte. Asta inseamna bocanci cu talpa aderenta si care sa va tina glezna strans, pantalon lung lejer, care sa va permita miscari mai ample (lung pt a evita contactul cu iarba mai inalta in care se pot ascunde  capuse), un rucsac in care sa aveti pregatite: o pelerina usoara de ploaie, un tricou de schimb, o sticla cu apa, doua-trei sandviciuri. Foarte bune la munte, pt efort, sunt batoanele energizante, snikers-ul, ciocolata.
Si in partea superioara va recomand sa aveti ceva lejer, tricou + bluza cu gluga, gen polar. Daca aveti bat de trekking telescopic, va va ajuta mult, deci luati-l cu voi. O punga cu cateva medicamente pe care stiiti ca le luati curent, dar si unele pt febra musculara (de exemplu aspirina) si dureri musculare sau de incheieturi (ex fastum gel).

Ceea ce v-am indicat cu bold sunt obligatorii ca si echipament. Nu va incaltati cu tenisi, adidasi, ghete de strada, sau pantofi. Verificati ca si talpa sa aiba aderenta, sa nu alunecati. Ganditi-va ca acolo in munte fiecare sunteti pe cont propriu, ajutorul fizic vine doar in momentul in care efectiv aveti nevoie, traversari, zone de risc, dar nimeni nu-si poate consuma energia de altfel foarte necesara pt urcare, tragand pe cineva dupa el doar pentru ca este neechipat corespunzator. Va spun la modul cel mai responsabil ca cel putin in ultimele doua zile, cele de urcare in Gradina Zanelor si pe varful Cozia, o sa participe doar cei care au acel echipament minim necesar, pe care l-am bolduit. Va rog deci sa veniti echipati corepunzator: pentru siguranta voastra si linistea mea.

Prima zi, asa cum fac intotdeauna, o sa avem un traseu mai usor, dar care are cateva zone de urcare in care imi pot da seama daca puteti urca in urmatoarele zile pe traseele mai grele. Oricum sa nu va inchiputi ceva f.greu. Dar vreau sa intelegeti ca nici usor nu este. Mai aveti cateva zile, este f.indicat sa faceti ceva exercitii cardio. Iesiti in parc, incepeti cu cateva alergari usoare si treptat lungiti distanta si intensitatea. Asa veti avea musculatura de la picioare pregatita pt un efort montan. Nu riscati sa veniti direct de pe scaunul de birou, pt ca o sa puteti avea surprize neplacute (blocaje musculare, incapacitate de efort etc).

Trebuie sa va ganditi ca suntem multi (aproape 30) si trebuie sa mentinem un anumit ritm. Pavel are sa stea in fata, eu raman in spate, asta nu inseamna insa ca ne putem insira pe distanta de kilometrii. Va trebui sa se tina pasul, astfel incat sa ramanem compacti. Nu ne vom oprii decat pt 5-10 minute, pt ca un muschi incalzit de efort si apoi destins mai mult de 15 minute, poate sa se contracte si sa se blocheze. Sunt foarte dese aceste cazuri, asa ca venind din spate, sa nu va suparati daca nu o sa va las sa va odihniti prea mult.

Acum sa nu inteleaga nimeni ca va fi o goana sau ca va semana cu o actiune de alpinisti profesionisti. Nici vorba! Ritmul are sa fie unul care sa permita tuturor cu conditie fizic medie sa urce. O sa avem timp suficient de admirat, de fotografiat, de povestit. Pentru ca este in fond o actiune de socializare, care sa permita un dialog si o comunicare continua intre participanti. Si vreau ca toata lumea sa coboare, dupa 3 zile de munte, cu impresii placute si prietenii. Nu sfarsiti de efort si marcati de alergatura prin munte. Aveti incredere in mine si Pavel, amandoi suntem oameni obisnuiti cu muntele, ce va invatam si va sfatuim sunt absolut binevenite pt voi. La fel stim amandoi sa adaptam un ritm pt intreg grupul. Vreau de acum sa va spun ca daca cineva incearca sa rupa ritmul si sa forteze un timp mai scurt de urcare, va fi pe cont propriu. Cu riscurile ce decurg din urcatul solitar, inclusiv posibilitatea de ratacire. Parcul National nu este o zona turistica, cararile nu sunt unele foarte vizibile si multe trasee nu au marcaje, tocmai pt a tine turistii care nu au nimic in comun cu muntele sa fie tinuti departe de Gradina Zanelor si Grota Zmeilor, doua fenomene deosebite.

Deci daca respectati ce v-am sfatuit, daca va antrenati cat de cat, daca nu aveti vertige, nu are de ce sa va fie teama ca nu reusiti. Eu asa vrea ca toti sa ajunga sus si am sa fac tot posibilul pt asta.

Luni am sa va comunic si numarul microbuzului si locul de imbarcare din Bucuresti. La fel pt cel din Sibiu. Asa cum v-am precizat nu este nevoie sa achitati inainte transportul, ci doar la destinatie. Acolo strangem banii si ii dam soferului.

Eu deja sunt cu gandul acolo, nu stiu cum sunteti voi. Cand am trecut duminica pe langa Cozia parca imi venea sa o iau in sus... :yeah:

Offline Mimi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 378
« Răspuns #99 : Miercuri, 24 Aprilie 2013, 14:57 »
Si bocanceii mei au inceput incalzirea.Nu mai au rabdare...abia asteapta sa plecam :dance:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #100 : Joi, 25 Aprilie 2013, 22:15 »
Ar fi perfect sa nu se invarta cand... urcam pe el.... ;D

Nu se învârte, nu se învârte, dar niște scări rulante are?! :2funny:

Deci, bocancii is pentru toate zilele (aveam o intrebare, am primit răspunsul). Sper să nu mă roadă în primele două zile :knuppel2:
Pelerina de ploaie e musai?! :(
Sandvisurile doar nu le luăm de acasă?! Avem de unde ne ...aproviziona, nu?

Snickers, da. Alune. Eu plănuiesc niste migdale că-s energizante,  bune și de febră musculară.

Si bocanceii mei au inceput incalzirea.Nu mai au rabdare...abia asteapta sa plecam :dance:

Cuminței bocanci ai Mimi, dacă te ascultă și te așteaptă :)

Ufff, treacă și zilele astea până pe 1 mai, aglomerate  pentru mine.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #101 : Vineri, 26 Aprilie 2013, 07:43 »
Da, uite ca am uitat sa va spun un detaliu foarte important, ma refer acum la fete: stiu ca suna aiurea, vi se pare poate o exagerare sau un sfat prea intim; cu riscul de a parea un pic aiurea, prea "didactic" sau "parintesc", la munte, pentru coborare este absolut necesar sa va taiati unghiile de la picioare, la nivelul degetului. Altfel riscati niste probleme majore la coborare. Am vazut in ani de zile pe munte o multime de femei chinuite groaznic de bocanci, cu rani foarte urate, asta pt ca aveau unghiile lungi si in timpul coborarii, bateau in bocanc pana cand le intra in carne. Ganditi-va ca atunci toata greutatea corpului vostru sta pe varful ghetei si asta pe distanta de 3-4 kilometri. Stiu ca femeile tin foarte mult la estetica piciorului, implicit la dimensiunile si forma unghiilor de la picioare, dar la munte va trebui din pacate sa renuntati la cei cativa milimetrii in plus.
Verificati-va ghetele sa nu fie prea fixe la lungime, degetele din fata sa aiba un spatiu liber, astfel incat, la coborare sa nu va ajunga in contact cu varful interior al bocancului. Dupa un kilometru, durerile sunt cumplite, doar descaltate mai puteti cobori.
Daca aveti bocanci noi, purtatii prin casa, nu veniti cu ei direct pe munte. Orice pantof nou jeneaza un pic sau mai mult la inceput. Pe munte jena asta este amplificata si o sa aveti de suferit.
Daca credeti ca aveti probleme cu ghetele, pt coborare, puteti sa va luati si un pantof sport usor alternativ, pt coborare. Cu bat de trekking, sau chiar cu doua daca stiiti sa le folositi deodata, aveti stabilitate mai mare si atunci gleznele sunt mult mai in siguranta, deci puteti cobora fara gheata.

Referitor la pelerina de ploaie. Este foarte importanta, de aceea am marcat-o. Muntele este imprevizibil, de multe ori o ploaie se poate isca din senin si chiar daca acolo nu tine atat de mult ca la ses, datorita curentilor puternici care matura norii, cantitatile de apa pe mp sunt mult mai mari. Daca va prinde o astfel de ploaie si va uda la piele si nu aveti cu ce va schimba complet, o raceala severa este aproape sigura. Corpul este super-incalzit datorita efortului si in contact cu apa rece a ploii de munte va simtii cel mai mare disconfort termic posibil si asta duce in 90% din cazuri la raceala, asta in cel mai fericit caz. De multe ori la pneumonie. Exista la Obi si Baumax, o pelerina de buzunar, cam de unica folosinta, costa 10 sau 15 RON, o puteti tine intr-un buzunar al rucsacului.

Da, semintele sunt energizante foarte bune, chiar si daca sunt asa cum va recomandam sub forma de baton. Am cumparat de la Real cateva tipuri, sunt 1 -2 RON/bucata, daca aveti 4-5 din astea cu voi, va taie si pofta de mancare, sunt bune la gust si foarte important va dau energie, fara sa va umfle si umple stomacul inutil.

Pt sandviciuri, da, evident ca nu pot fi facute de acasa. Cum am procedat si anul trecut, am mers la un supermarket aflat in apropiere si am cumparat cate ceva, ceea ce a dorit fiecare. Aici insa trebuie tinut cont si de ce este indicat la munte....

Daca mai aveti intrebari despre echipament, mai sunt lucruri lucruri care nu va sunt clare, puneti-mi intrebarile aici, va raspund cat pot de repede.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #102 : Vineri, 26 Aprilie 2013, 09:16 »
unde dai si unde crapă!  ;D. Eu îmi făceam griji de bătăturile/rosăturile în partea din spate a încheieturii piciorului.
Dar, am priceput...perspectiva : fetele sunt mai susceptibile să umble cu unghiile netăiate :tomato:
În rest - autoritatea în materie de organizarea până la cel mai mic și neașteptat detaliu, îmi întărește admirația față de tine, Gigi :worship:

Mulțumesc!

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #103 : Duminică, 28 Aprilie 2013, 07:00 »
costumul de baie nu intră în categoria...echipament obligatoriu? :angel:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #104 : Luni, 29 Aprilie 2013, 09:13 »
Microbuzul va pleca din Bucuresti joi, 9 mai ora 10.00, din statia de benzinarie AGIP de pe Iuliu Maniu nr. 194, 300 m fata de statia de metrou Pacii.

Ora de intalnire: 9.30 (la 10.00 se pleaca - am rugamintea sa respectati ora de intalnire, pentru a nu face pe ceialalti sa astepte)
Locul de intalnire: Benzinaria AGIP din Militari http://www.gazonline.ro/localizare_map24.php?st_id=239
Microbuz: AG - 71 - DTA
Sofer: Timofte Constantin 0722 385.648

Lista cu cei care urca din Bucuresti:

1   Otilia M   Bucuresti
2   Adela F   Bucuresti
3   Dana S   Bucuresti
4   Corina P   Botosani
5   Mihaela M Braila
6   Cristina S   Ploiesti
7   Rodica S   Bucuresti
8   Radu A   Bucuresti
9   Gica L   Alexandria