Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013

<< < (21/25) > >>

admin:
Suntem la capatul a sase zile de vizite. Am parcurs Granada, Cordoba, Sevilla, iar ziua de ieri a fost dedicata Marocului. Peste 3 ore plecam spre Gibraltar, urmand ca la amiaza sa ne indreptam spre locul in care ne vom petrece sejurul: Torremolinos. Vad a patra oara zona aceasta, am scris destul de mult despre ea, deci am sa ma rezum de data asta doar la observatii personale. De data asta ii las pe cei cu care imi petrec vacanta sa va povesteasca mai multe. Deci incep cu ce m-a impresionat mult si diferit fata de datile trecute: Marocul. Am scris si pe pagina noastra de facebook, unde si tin un fel de jurnal de calatorie, repet insa si aici. Cu ceva timp in urma am fost tare mahnit sa vad, in metroul unei mari capitale europene, cum intr-un tren ticsit de lume, nimeni nu adresa altuia vreun cuvant. Toti erau preocupati de device-urile din mana, de afisul de pe panoul de reclama, de varfurile pantofilor din dotare. Nici macar nu ridicau privirea, sa incerce sa o intalneasca pe a celui din fata. Pai aici am ajuns noi oamenii? Sa traim izolati, in universul nostru, sa nu mai comunicam emotional? Decat virtual si strict necesar? Brrrr, mi se face frica de inchetul care se asterne intre oameni. Ieri am descoperit in Maroc o tara vie, o tara in care lumea rade pe strada, se bucura, vorbeste. Trecand peste disconfortul vizual si uneori si olfactiv si incercand sa intelegi cultura, contextul geografic si modul de viata al lor, o sa descoperi un popor care stie sa se bucure. Ceea ce noi europenii, scortosi, apretati si pretiosi, am cam uitat... :(

frezya:
Asteptam cu nerabdare impresii despre vizita in Maroc si trebuie sa-ti multumesc ,Gigi,ca ti-ai facut timp sa asterni un gand al tau despre contactul cu acele locuri.
Ai descoperit foarte bine si emotia de care vorbeam-felul in care ei stiu sa se bucure unii cu altii ,nu unii langa altii , indiferent ca sunt bogati sau saraci- caci din pacate Marocul e sarac in multe aspecte,de aici disconfortul vizual si olfactiv ,dar au o cultura si un mod de viata care-ti dau fiori daca-ti dai timp sa le descoperi,iar despre geografia si arhitectura locala,oricat de bun povestitor ai fi ,e greu de povestit ...Cum sa descrii in detaliu pamantul acela rosu,muntii de nisip ai desertului ,cactusii imensi sau portile de intrare in orase si moschea ,leaganul lor spiritual,construita de asa maniera incat simti nevoia sa meditezi la tot ce ti-a marcat existenta pana ai intrat in ea.
Apoi,Marocul este locul in care nu-ti doresti niciodata sa fii singur,simti nevoia sa mai ai pe cineva langa tine ,caci fascinatia unor astfel de locuri te cuprinde tocmai din dorinta de a impartasi bucuria ta cu altii.Faptul ca ati vizitat Marocul in grup ,puteti sa-l considerati un avantaj.
Va doresc calatorie placuta in continuare si astept cu nerabdare momentul in care pot sa ascult povesti despre taramul sufletului meu, nu in scris ci fata in fata cu cei care tocmai l-au vizitat.

admin:
Scriam pe Facebook despre Maroc...Important este sa fi pregatit pentru ce o sa vezi. Si sa ai un om care sa-ti explice cateva lucruri esentiale din modul lor de gandire, de interactionare, de latura sociala a vietii lor. Am avut sansa, la fel ca si la Sighisoara cu Aurelian, in Muntii Buzaului cu Diana, sa intalnesc si aici un om exceptional, care m-a incantat de-a dreptul. Houda este o persoana care pe langa educatie si cunostiinte, este si placuta, dar mai ales, fiind de acolo, stie sa explice semnificatiile fiecarui lucru. Asa am ajuns si eu, dupa 3 vizite sa imi placa mult Marocul. Daca prima data am fost un pic socat, acum pot spune ca m-am intors tare placut impresionat de caldura oamenilor de acolo, de modul in care convietuiesc, de modul in care stiu sa-si imparta saracia. Am priceput alfel lucrurile si sunt multumit ca a avut cine sa-mi deschida ochii. Eu zic ca sunt o persoana capabila sa inteleaga aproape orice si sa accepte orice lucru corect motivat. Degeaba citesc, degeaba ascult. Pana nu vad cu ochii mei, pana nu este cineva care sa-mi argumenteze si sa-mi demonstreze punctele de inflexiune, critice, nu pot sa clasific ceva ca pozitiv. Ma bucur ca am depasit stadiul de ignoranta fata de aceasta civilizatie, care sa fim cinstiti, este mult mai veche decat a noastra...

Si acum cateva cuvinte despre excursie, pentru ca uite, am trecut-o si pe aceasta la "incheiate". Nu prea multe, pt ca urmeaza una dupa cealalta trei evenimente, trei actiuni: Portugalia, Sarbatoarea Recoltei si apoi Baile termale si SPA in Ungaria la Hajduszoboszlo. Si trebuie sa ma pregatesc pt toate cele trei, pt ca se succed aproape fara pauza...

Mi-a placut mult grupul!  :thumbup: M-am simtit prins imediat in el si asa cum mai spuneam pe alt topic, este foarte important sa te plasezi ca organizaror in mijlocul grupului. De acolo simti totul mai bine. intelegi ce se vrea si ce se asteapta de la tine. Mi-a placut mult seara de Flamenco, mi-a placut in Maroc si ca de obicei m-am simtit extraordinar, in Gibraltar. Tot zic eu ca sunt filogerman, cred acum mai degraba ca sunt de fapt filosaxon...Stiu la ce va ganditi citind: cum poate sa placa unui om deopotriva Marocul, cu strazile pline de comercianti ambulanti, cu lumea saraca de acolo si in acelasi timp si Gibraltarul, cu atmosfera aceea sobra, curatenia si ordinea tipic britanica...??? ??? Cred eu, pt ca in esenta sunt un om foarte simplu, am copilarit pe ulitele de margine de oras, cu case saracacioase, m-am jucat cu copiii amarati ce traiau in ele. Dar ca adolescent si apoi ca adult am fost foarte puternic influentat in educatie de spiritul si rigoarea saseasca. Poate de aici si toleranta mea si modul meu panoramic de a vedea lucrurile...Asa imi explic si va motivez placerea de a vedea amandoua locuri. Mezquita este locul care ma intriga cel mai tare si poate de aceea imi place si acolo mult...Ronda, wow, ce strazi, ce privelisti, ce intoarcere in timp...! Alhambra, este zona  in care vad armonizate perfect culturi atat de diferite...Imi plac parcurile andaluze, imi place atmosfera de pe stazi, si din centrul rafinat al Malagai sau Sevillei, dar si cea din Albaycin sau Macarena...

Ma declar vesnic indragostit ce acele locuri...

admin:
Am transmis tuturor participantilor fotografiile facute de mine si tabelul cu participantii la aceasta vacanta. Daca cineva nu a primit, il rog sa-mi tramsmita pe Email, am sa trimit inca o data.

Plusar:
Multam de foto ! cu toate ca le-ai trimis in pachete mici (in cazul meu : eu si inca 3 ) mi-a intrat in spam ! asa ca sa se verifice si  :spam:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă