Autor Subiect: Tabara New Entry Dambovicioara - 23 - 25 noiembrie 2012  (Citit de 49923 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline illina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Re: Tabara New Entry Dambovicioara - 23 - 25 noiembrie 2012
« Răspuns #105 : Luni, 19 Noiembrie 2012, 18:04 »
Eu plec din Turnu Magurele pe la ora 10 si ma intalnesc cu Monica in Pitesti, sa vad ce legaturi are din Bucuresti. Crysty 13, la ce ora plecati? As putea sa va urmez daca ne potrivim la program.  Ioana

Offline Geta D

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 331
« Răspuns #106 : Luni, 19 Noiembrie 2012, 18:39 »
deja imi pare rau ca nu pot sa merg si eu  :(
va doresc o minivacanta relaxanta  :)

Offline Karola

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 76
« Răspuns #107 : Marți, 20 Noiembrie 2012, 12:46 »
Buna ziua d-le Gigi, ce mai faceti? Abia astept sa vina ziua de vineri....

Offline iulia Coros

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
« Răspuns #108 : Marți, 20 Noiembrie 2012, 14:40 »
Poate va este de ajutor: HARTA RUTELOR.....oriunde

http://www.rome2rio.com/

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #109 : Marți, 20 Noiembrie 2012, 16:44 »
Multumesc de intrebare Carla, bine! Am fost azi din nou pana la Sibiel, m-am intors, lucrez un pic la partea de promovare, apoi incep cu Bogdan sa setam noul tip de newsletter. Maine am un hop mare, apoi mai e putin si ...plecam  :yeah:

Ora de plecare din Sibiu, va fi 11.00. Trebuie sa ajung inaintea tuturor acolo, sa ma acomodez un pic cu locul, sa pregatesc partea de proiectie, sa ma orientez cu zonele de vizitare outdoor. Ca loc de plecare, pt a fi cel mai simplu pt toata lumea, este si central, parcarea Hotelului Ibis (fost Continental). Am sa fiu cu un Audi argintiu 61 SAM.

Aveti telefonul meu, 0745106501, ne auzim oricum inainte de plecare.

Offline Karola

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 76
« Răspuns #110 : Marți, 20 Noiembrie 2012, 17:06 »
Multumesc!

Offline monica.deaconeasa

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #111 : Marți, 20 Noiembrie 2012, 19:43 »
arata superb pensiunea. de abia astept

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #112 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 18:52 »
Da, mai este putin, maine o sa ne vedem!  :)

Am pregatit ceva muzica, multe poze, filmulete din actiuni. Sper sa va placa!

Nu uitati sa va luati ceva de plimbat, ar fi pacat sa nu profitam de vremea (inca) frumoasa!

Drum bun si sa ajungeti cu bine! Pe foarte curand! :yeah:

• Full Member
« Răspuns #113 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 19:48 »

Nu uitati sa va luati ceva de plimbat, ar fi pacat sa nu profitam de vremea (inca) frumoasa!

:applause:

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #114 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 21:46 »
Drum bun, distractie placuta si sa reveniti cu amintiri frumoase!  :)

• Full Member
« Răspuns #115 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 21:53 »
Drum bun, distractie placuta si sa reveniti cu amintiri frumoase!  :)
multumim. de abia astept. va fi frumos

Offline Annalys

• Full Member
  • Mesaje postate: 244
« Răspuns #116 : Joi, 22 Noiembrie 2012, 22:33 »
[quot *|*pte author=admin link=topic=1412.msg89190#msg89190 date=1353603169]

[/quote]

YEEEEEEEE *|*
abia astept :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #117 : Vineri, 23 Noiembrie 2012, 08:53 »
Pestera pe care o s-o vizitam maine:

Pestera Dambovicioara

Situata in partea sudica a Masivului Piatra-Craiului, zona Rucar - Dambovicioara se caracterizeaza printr-un relief carstic variat, spectaculos. Raurile care coboara in Muntii Fagaras, Piatra Craiului si Leaota au sapat in calcarele de aici vai inguste si adinci, dand nastere, pe un teritoriu relativ restrans, celui mai mare complex de chei aflate la noi in tara (vezi harta). O asemenea roca, extinsa in zona, a permis dezvoltarea tuturor formelor de eroziune, subterane si de suprafata. Foarte frecvente sunt pesterile cu dimensiuni mici ori mijlocii. Dintre acestea, mai cunoscuta se dovedeste a fi Pestera "Dambovicioara". Situata in partea nordica a satului cu acelasi nume - la cca 1 km - este lesne accesibila turistilor, amplasata chiar in apropierea soselei care strabate aceste chei.

Lunga de peste 250 m, aceasta pestera are aspectul unei galerii putin ramificate, traseul sau fiind putin ascendent (vezi schita); ea poate fi strabatuta usor, avand plafonul mai inalt decat statura omului (cca. 2 m).

Interiorul ofera conditii optime de vizitare - simti aici un usor curent de aer care demonstreaza existenta a inca unei comunicari cu exteriorul. Temperatura oscileaza in jurul valorilor de 10-12°C, iar umiditatea este potrivita. Fauna caracteristica unor asemenea forme carstice se arata relativ saraca: pana acum nu au fost semnalate specii cavernicole, in schimb, s-au gasit resturile fosile ale ursului din pestera (Ursus spelaeus).

Golul subteran s-a format prin eroziunea calcarelor de catre apele paraului "Pestera" care acum isi poarta undele prin apropiere, pe langa intrare.

Localnicii o cunosteau inainte de 1579, an in care Dambovicioara este atestata documentar, de pe vremea lui Mihnea Turcitul. Mai tarziu, in 1767, J. Fridvalsky o citeaza in lucrarea stiintifica Mineralogia magni Principatus Transilvaniae, ea constituind prima forma carstica de acest fel din Muntenia, pomenita intr-un studiu de specialitate.

Cercetarile recente au dus la descoperirea unei noi galerii, neintroduse inca in circuitul de vizitare.

Desi nu intruneste superlative speologice (multe dintre formatiunile de stalactite si stalagmite, care faceau candva, podoaba acestui autentic "muzeu al naturii", fiind distruse de vizitatori rau intentionati), Pestera Dambovicioara prezinta un deosebit interes turistic, prin amplasamenetul sau extrem de favorabil intr-o zona dominata de Masivul Piatra Craiului, unde natura isi etaleaza cu generozitate splendorile sale inimaginabile, prin formele carstice daltuite cu maiestrie in calcarul stancilor, prin prezenta insolita a caprelor negre sau a vulturilor, prin aerul ozonat, prin apa limpede si dulce a Dambovitei si a afluentilor ei.

Sursa: casatolstoi.ro

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #118 : Vineri, 23 Noiembrie 2012, 08:58 »
500 m amonte de Pestera Dambocioara este Cascada Dambovicioara. Sper sa putem ajunge si pana acolo!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #119 : Vineri, 23 Noiembrie 2012, 09:03 »
Cu siguranta insa ca o sa vedem Cheile Dambovicioara!  :)

Aflate in arealul montan al Munților Piatra Craiului, sunt formate ca urmare a eroziunii produse de Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei. Izvoraste de pe versantul sudic al Vârfului La Om (2230 m) si străbate aproape transversal culoarul Rucăr – Bran, pe o direcție generală nord-sud, vărsându-se în Dâmbovița pe partea dreaptă a acesteia, în aval de comuna Dâmbovicioara.